Anahtar Kelimeler: 0

Domatesler Elde Kaldı…

AVRUPA BU YIL DOMATES YEMİYOR

 

HALİTPAŞA - Saruhanlı İlçesinde üretilen tonlarca kurutulmuş domates, Avrupa ülkelerinden talep olmadığı için soğuk hava depolarında bekliyor.

 

Saruhanlı Ziraat Odası Başkanı Aydoğan Okur, Avrupa ülkelerinden kurutulmuş domatese bu yıl fazla talep olmadığını, ürünün kilogram fiyatının 7 liradan 3 liraya kadar düştüğünü belirtti.

 

İhracatçı firmalara ait tonlarca ürünün soğuk hava depolarında beklediğini dile getiren Okur, iç piyasada tüketimi olmayan bu ürüne bir süre daha alıcı çıkmazsa durumun daha da vahim hale geleceğini kaydetti.

 

Saruhanlı’da 8 yıldan bu yana her yıl 50 bin dekar alanda domates üretimi yapıldığını ifade eden Okur, bu ürünün sofralık, salçalık ve kurutmalık olarak 3 farklı sektörde değerlendirildiğini kaydetti.

 

Üreticilerin daha iyi getirisi olduğu için son yıllarda özellikle kurutulmuş domates üretimine yöneldiğini anlatan Okur, şöyle dedi;

 

“Domateslerden tuzla kurutulanları Almanya ve İtalya’ya, kükürtle kurutulanları ABD, Hollanda, Danimarka ve İsveç’e ihraç ediliyor. Özel ambalajla gönderilen kuru domatesler, o ülkelerin marketlerinde satıldığı gibi yemek ve ketçap yapımında da kullanılıyor. İlçemizden Avrupa’ya ortalama her yıl 2 ile 3 bin ton domates gidiyor.

 

Türkiye’nin yılda ihraç ettiği 25 bin ton kurutulmuş domatesin yüzde 45'i Balıkesir, Manisa, İzmir ve Aydın'dan yapılıyor. Ancak bu yıl büyük bir sıkıntı var. Avrupa’dan talep yok. Talep olmayınca fiyatlar yarı yarıya düştü. Kurutulduktan sonra çuvallara konulan tonlarca domates soğuk hava depolarında bekliyor. Ne olacağı belli değil, Avrupa ülkelerindeki kurutulmuş domates tüketiminin neden azaldığı da bilinmiyor. İnşallah bu sorun en kısa sürede çözüme kavuşur.”

 

Muammer Kökcüoğlu



Alaşehir Belediyesi'nden merhum Ferdi Zeyrek için pilav hayrı

Besim Dutlulu'nun ilk ziyareti Ferdi Zeyrek'in mezarı oldu

Başkan Zeyrek'in ölümüyle sonuçlanan olayda 3 şüpheli tutuklandı

Manisa Belediyesi Yeni Akit ve Zekeriya Say için harekete geçti!

Bir Lokma Bin Dua: Ferdi Başkanımızın Aziz Hatırasına

Merhum Başkan Zeyrek anısına hayır yapıldı

Başkan Zeyrek’i kurtarmak için zamanla yarışıldı

SARUHANLI’DA JANDARMA TEŞKİLATININ 186. KURULUŞ YILDÖNÜMÜ KUTLAMALARI

Havuzlarla ilgili korkutan gerçek

CHP Genel Başkanı Özel, Başkan Zeyrek için düzenlenen mevlide katıldı

Nehir Zeyrek’ten Tepki: ‘O adamı nasıl serbest bırakabiliyorsunuz?’

Yarbay Melih Gülova şehadetinin yıldönümünde Manisa’da anıldı

Başkan Zeyrek'in avukatından yazılı açıklama

Ferdi başkanın ailesine taziye akını devam ediyor

Ferdi Zeyrek'in ölümünde 'bilirkişi raporu' netleşiyor

Özgür Özel'den Ferdi Zeyrek’e Son Veda!..

Ferdi Zeyrek için taziye kabulüne başlandı

Binlerce Manisalı, Ferdi Başkanlarını gözyaşlarıyla uğurladı

Özgür Özel Zeyrek ailesini biran olsun yalnız bırakmadı

Belediye önüne Başkan Zeyrek’e acı veda

https://www.youtube.com/@kardelengazetesi45/videos
Ekonomi 20.02.2013 18:26:25 546 0

Tarih: 20.02.2013 18:26
Haberi Sesli Oku

Ekonomi

Ekonomi Haberleri
19.06.2025 16:39:00