MANİSA - Manisa Büyükşehir Belediyesi Sağlık İşleri Dairesi Başkanlığı, yaklaşan Kurban Bayramı öncesi vatandaşların rahat ve sağlıklı bir ortamda kurbanlarını alabilmeleri için Canlı Hayvan Borsasında kara sinek ve diğer haşerelere karşı ilaçlama çalışmalarına başladı. 
Kurban bayramına sayılı günler kala Manisa Canlı Hayvan Borsası´nda hareketlilik artmaya başladı. Manisa Büyükşehir Belediyesi Sağlık İşleri Dairesi Başkanlığı da bu süreçte çevre ve halk sağlını tehdit eden görüntüler oluşmaması için Canlı Hayvan Borsası´nda önlemlerini aldı. Manisa Büyükşehir Belediyesi Sağlık İşleri Dairesi Başkanı Talip Akbaş da İlaçlama Şube Müdürü Firuze Ak ile birlikte daire başkanlığına bağlı ekipler tarafından Canlı Hayvan Borsası´nda yürütülen çalışmaları takip etti. 
Vatandaşların rahat ve sağlıklı bir ortamda kurbanlıklarını alabilmeleri için daire başkanlığına bağlı ekiplerin görev başında olduğunu vurgulayan Manisa Büyükşehir Belediyesi Sağlık İşleri Dairesi Başkanı Talip Akbaş, ?Yaklaşık 15 gün önce Gıda Tarımcılık Hayvancılık İl Müdürlüğü´nde diğer kurum ve kuruluşlarının da katılımıyla ortak bir eylem planı belirlemiştik. Bu eylem planında bizlere haşereyle ilgili düşen görevler vardı. Kurbanlıkların Canlı Hayvan Borsası´na gelmesiyle birlikte ekiplerimiz karasinek tuzağı ve karasinek iplerinin asımı gerçekleştirdik. Bu süreçte her gün burada hem larva uygulaması yapılacak, hem de uçkun mücadelesi yapılacak. Manisa Büyükşehir Belediyesi olarak hem üreticimizin, hem buraya gelen vatandaşlarımızın rahatsızlık duymaması için tüm ekibimizle 7 gün 24 saat esasıyla görev başındayız. Belli başlı padoklarda boşluklar var. Bu padoklar da doldukça hem ip asımını, hem de karasinek tuzaklarını arttıracağız. Görevimizin başındayız? dedi. 
İncelemeler sırasında kurban üreticisi ile de sohbet eden Akbaş´a vatandaşlar ilaçlama çalışmaları nedeniyle memnuniyetini dile getirdi. 



Trafik kazası: 1 ölü

Yunusemre Belediyesi Esnaf Birimi’nden Bakkallar Odası’na Ziyaret

Tıra çarpan otomobilde 4 kişi yaralandı

Kula İlçe Emniyet Müdürlüğü suçlulara göz açtırmıyor

Avukatlardan cübbeyle araç tanıtımı yapan galericiye suç duyurusu

“BASININ SORUNLARINI ELBİRLİĞİ İLE ÇÖZECEĞİZ”

KÖPRÜBAŞI’NDA KASIM AYINDA ÇİLEK BEREKETİ

Saruhanlı'da vefat...

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz'a MCBÜ'de ‘Fahri Profesörlük' unvanı

Manisa TSO’dan yapısal reform vurgusu

Minik öğrencilere tasarruf ve tutumluluk eğitimi verildi

Salihli'de Galatasaray Taraftarlar Derneği açıldı

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz: "Türkiye olarak yeni bir eşikteyiz"

ESRA ÖZTÜRK BEN DEĞİL MÜZİK SOUNDUM DEĞİŞTİ

Pembe umut, güçlü dayanışma

Tali yoldan ana yola bağlanmak isteyen otomobil ile kamyonet çarpıştı; 1 ölü

Kamyon şarampole devrildi, sürücü mahsur kaldı

Yanan araç kullanılamaz hale geldi

AŞKLA AKM’NİN YOLUNU TUTTULAR

Metruk binada çıkan yangın korkuttu

Silahla patronuna saldırmıştı, 7 yıl hapis cezasına çarptırıldı

https://www.youtube.com/@kardelengazetesi45/videos
Gündem 10.08.2018 08:59:13 494 0
Tarih: 10.08.2018 08:59 Güncelleme: 10.08.2018 08:59
Haberi Sesli Oku