SARUHANLI - Saruhanlı Müftülüğü tarafından yaz Kuran kursunda eğitim gören camiler arasında futbol turnuvası düzenledi.

Saruhanlı Gençlik Hizmetleri ve Spor Müdürlüğü ile Saruhanlı Belediyesi`nin katkılarıyla yapılan turnuvaya Saruhanlı merkez, köy ve beldelerinde Kuran kurslarında eğitim gören öğrencilerden oluşan 14 takım katıldı.

Eleme usulüyle oynanan müsabakada finale katılan iki takım arasında mücadeleyi; Saruhanlı İlçe Müftüsü Mehmet Altay, merkez Cami Müezzini Âdem Karakuş, diğer cami görevlileri ve öğrenci veliler katıldı.

Final müsabakasında karşı karşıya gelen Koldere Mahallesi Camii ile Kemiklidere Cami Mahallesi arasında kıyasıya bir yarış oldu. Final Kemiklidere Cami´nin Koldere Camisini 3-1 skorla yenerek finalin birincisi oldu. Bahadır mahallesi ile Yunusemre Mahallesi 3´ncük maçı yaptı. Yunusemre mahallesi camii Bahadır Mahallesi camiine 8-5´lik skorla yenerek Yunusemre Mahallesi Camii 3´üncü oldu.

Müsabaka sonrası kupa töreninde öğrencilere hitaben konuşan İlçe Müftü Mehmet Altay, sporda sadece bir tarafın kazanan taraf olmadığını, müsabakalar sonunda kardeşliğin kazandığını da söyledi.

Altay, maçları hangi takımın kazandığından ziyade dostluk ve kardeşliğin kazanmasının daha önemli olduğunu belirtti.

Müftü Altay, "Temel dini eğitimlerinizi alırken, Saruhanlı Belediyesinin ve SAGEM´in katkılarıyla belediye sosyal aktivite merkezinde düzenlediğimiz etkinlikle soysal becerilerinizin de gelişmesine önem verdiğimiz için bu turnuvayı düzenledik. Güzel bir ortamda müsabakayı tamamladınız." Dedi.

İlçe Müftüsü Altay, İlçe Müftülüğünce bu yıl 4. Kez düzenledikleri sosyal etkinliğin yaz kuran kurslarında öğretilen milli ve dini bilgilerin yanında çocuklara sağlıklı bir şekilde yetişmelerini sağlamak için yaptırdıklarını, bu spor dallarının futbol ve yüzme branşlarında olduğunu, Amaçlarının gençleri zararlı alışkanlıklardan uzaklaştırmak olduğunu sözlerine ekledi. 

Turnuva sonunda birinci olan takımın kupasını, İlçe Müftüsü Mehmet Altay verdi.

Daha sonra müsabakada dereceye giren takımlara kupaları ve çeşitli hediyeler verildi. Kupa töreni sonrası öğrenciler toplu hatıra fotoğrafı çektirdi. 



İzmir'de belediye otobüsü ile panelvan çarpıştı: 1 ölü, 8 yaralı

Koldere’deki yangın kısa sürede söndürüldü

KENT KONSEYİ’NDEN GAZETECİLERE 10 OCAK ZİYARETİ

Saruhanlı'da şap alarmı! 16 mahallede hayvan alım-satımı ve hayvansal ürün giriş-çıkışı yasaklandı

Kros sporcuları Türkiye Şampiyonası için ter döktü

Alaşehir’de üzümün geleceği değerlendirildi

MCBÜ’de yoklama dijitale taşındı

Başkan Cıllı'dan Kardelen Gazetesine Ziyaret

Trafik kazası: 1 ölü, 2 yaralı

Genç adamın ölümü mahalleyi yasa boğdu…

MASMEK’te Bahar Dönemi kurs kayıtları başlıyor

Saruhanlı’da Vefat…

Karla kaplanan Demirci'de kartpostallık manzaralar

Alaşehir Kahveciler Odası’nda Umut Koç dönemi

SARUHANLI’DA VEFAT…

Fırtınada çatıdan düşen şehit kardeşi hayatını kaybetti

Feci kaza: 1 ölü

Başkan Balaban gazetecileri ağırladı

Başkan Dutlulu: "2026 hizmet yılı olacak"

Saruhanlı'da vefat...

https://www.youtube.com/@kardelengazetesi45/videos
Güncel 11.08.2015 18:19:26 724 0
Tarih: 11.08.2015 18:19 Güncelleme: 11.08.2015 18:19
Haberi Sesli Oku