SARUHANLI - SRUHANLI Ziraat Odası Başkanı Aydoğan Okur, TARSİM´in üreticilerden gelen yoğun talepler doğrultusunda, ilçe bazlı kuraklık verim sigortasında poliçe son kabul tarihlerini uzattığını söyledi.

Başkan Okur, ?Tarım Sigortaları Havuzu´ndan (TARSİM) yapılan açıklamada, üreticilerden gelen yoğun talepler doğrultusunda, İlçe Bazlı Kuraklık Verim Sigortasında poliçe son kabul tarihlerinin uzatıldığı bildirildi.? Dedi.

-Son kabul tarihi 15 Şubat´a kadar uzatıldı-

Oda Başkanı Okur, şnları kaydetti; ?Bu doğrultuda üreticiler, buğday ürününün yanı sıra, arpa, yulaf, çavdar ve tritikale ürünleri ile bu ürünlerin sertifikalı tohumlukları için, poliçe son kabul tarihi 31 Ocak olan lokasyonlarda 15 Şubat´a kadar kuraklık sigortası yaptırabilecek.

2017 yılında kuru tarım alanlarında yetiştirilen buğday ürününde yüzde 60 oranındaki devlet desteği ile uygulamaya alınan ve üreticiler tarafından ilgiyle karşılanan ilçe bazlı kuraklık verim sigortası çerçevesinde 2018 yılı ekilişleriyle ilgili olarak buğday ürününe ilaveten arpa, çavdar, tritikale, yulaf ürünleri ve bu ürünlerin tohumluklarına da teminat verilmeye başlanmıştı. Bu ürünler, başta kuraklık olmak üzere, don, sıcak rüzgâr, sıcak hava dalgası, aşırı nem ve aşırı yağış risklerine karşı güvence altına alınabiliyor.?

Okur, 2018 yılının üreticilere bereketli ve bol kazançlı yıl olması dileğinde bulundu.



GÜLŞAH DURBAY İÇİN DÜZENLENEN TAZİYE PROGRAMI DUALARLA TAMAMLANDI

Kafa kafaya çarpışan araçlar çıkan yangında küle döndü

Yerli Malı Haftası'na Togg damgası

Kayıp muhtarın cesedi varilde çıktı

SARUHANLI’DA VEFAT…

SARUHANLI’DA 2025 YILI İLÇE İDARE ŞUBE BAŞKANLARI TOPLANTISI YAPILDI

Yangın felaketi

Çınaroba ikinci yarıda açıldı: 3-1

Edirne Deplasmanın Galibi Turgutlu Belediyesi Kadın Basketbol Takımı

Paşaköy namağlup yola devam

Develispor'dan beş yıldızlı galibiyet

Saruhanlı Devlet Hastanesinde bugün görev yapacak doktorlar

polisi yaralayan motosiklet sürücüsü tutuklandı

Kiralık evde 82 düzensiz göçmen yakalandı

Yeni yıl öncesi 6 ton sahte alkol ele geçirildi

Halk eğitim merkezleri istihdama katkı sağlıyor

Koldereli çocuklarından Başkan Durbay’a duygusal veda!

Genel Başkan Özel, Durbay ailesiyle beraber taziyeleri kabul etti

Manisa’da eğitim camiasının acı günü

eTwinning 16. Ulusal Konferansı'nda Saruhanlı'dan Büyük Başarı

Dart Yıldız Kızlar İl Birinciliği Halitpaşa’dan

https://www.youtube.com/@kardelengazetesi45/videos
Gündem 5.02.2018 17:00:40 734 0
Tarih: 05.02.2018 17:00 Güncelleme: 05.02.2018 17:00
Haberi Sesli Oku