Anahtar Kelimeler: . BARAJ HAYIRLI OLSUN

KULA’NIN 6. BARAJ HAYIRLI OLSUN

Tarım ve Orman Bakanlığı Devlet Su İşleri (DSİ) Genel Müdürlüğü, tarımda modern sulamayı yaygınlaştırmak, toplulaştırma çalışmalarıyla tarım arazilerinden en yüksek faydayı sağlamak, musluklara sağlıklı ve içilebilir su ulaştırmak ve yerleşim yerleri ile tarım arazilerini taşkın risklerine karşı korumak için tüm gücüyle çalışırken, sürdürülebilir su yönetimi anlayışıyla da suyun her damlasına sahip çıkıyor.

Emre Barajı tamamlandı

Peribacaları, tarihi evleri ve volkanik doğal oluşumlarıyla ünlü Manisa Kula’nın 6. Barajı’nda işlem tamam. 21 yıl öncesine kadar tek göleti dahi bulunmayan tarihi ilçede “5 baraj ve 3 gölet” yapan DSİ Genel Müdürlüğü; Emre Barajı’nın da gövde dolgusunu birtirdi. Barajda su tuttu.

Emre Barajı 490 bin m3 su tutacak

İnşaatta % 99 fiziki gerçekleşme oranına ulaşıldığını açıklayan DSİ Genel Müdürü Mehmet Akif Balta “ Kula Emre Barajı’nın temelden yüksekliği 31 metre. Kil çekirdekli kaya dolgu tipinde projelendirilen barajın gövdesini havalar soğumadan tamamlamayı hedefliyorduk. Bu nedenle yaz aylarında sıkı bir çalışma programı uyguladık. Yaklaşık 150 bin m3 dolguyu kısa sürede bitirdik. Yağışlar başlamadan barajda su tuttuk. Manisalı üreticilere hayırlı uğurlu olsun” dedi.

Emre Barajı’nda dolusavak, vana odası, ölçüm odası, kret düzenlemelerinin de tamamlandığını duyuran DSİ Genel Müdürü Mehmet Akif Balta, 1050 dekar araziye can suyu verecek barajda 490 bin m3 su depolanacağını söyledi.

Kulalı üreticilere yılda 5,25 milyon lira ek gelir

Emre Barajı’nın bölge ekonomisine de büyük katkı sağlayacağını ifade eden DSİ Genel Müdürü Mehmet Akif Balta, “ 6. Barajımızın da devreye girmesi ile Kula’da borulu basınçlı modern sistemle sulanan arazi miktarı 17 bin 270 dekara ulaşacak. Sulama maliyetleri düşecek, tarlalardaki ürün verimliliği artacak. Bölge çiftçisi 2023 yılı rakamlarıyla yılda 5 milyon 250 bin lira daha fazla kazanacak.” diye konuştu.

Daha önce Manisa Kula’da Bebekli (2013), Çelengöz (2014), Yurtbaşı (2015), Eroğlu (2016), ve Konurca (2019) barajları ile Dutluca (2015), Kula (2004) ve Saraçlar göletlerini tamamlayarak bölge üreticisinin hizmetine sunan DSİ Genel Müdürlüğü, ilçede 16 bin 220 dekar araziyi modern sulamaya açmış, 9 milyon 610 bin metre küp su depolama hacmine ulaşmıştı.



Büyükşehir’den Engelli Yurttaşa Destek

Turgutlu'da yanan çiftlik evinden ceset çıktı: 3 gözaltı

Yaşlı çift evlerinde ölü bulundu: Katil, kadının oğlu çıktı

Feci kaza; Eğlence mekanından çıkan genç feci şekilde hayatını kaybetti

Paşaköy FK'da Mutlu Çamlıyer dönemi

Yıldızspor 45 FK Yaz Okulu'nda ikinci dönem başlıyor

Bıçaklı dehşet! Yaralılar var

Vahşice katledilip valize konulmuştu: Genç kızın bilinmeyenlerini açıkladı

Kaçak içki operasyonunda 1 tonun üzerinde etil alkol ele geçirildi

Alaşehir'de kaçak tütün operasyonu

Manisa’da YKS mobil tercih danışma noktaları kuruldu

Manisa'da 5 binin üzerinde sentetik ecza hapı ele geçirildi

Gençlik Meclisi kuruluyor

Salihli’nin tarihi mahallesinde eller yağmur için semaya açıldı

Manisa’da zeytin bahçesinde asırlık top mermisi bulundu

Gözaltına alınan doktor serbest bırakıldı

Bisikletçiler orman yangınlarına dikkat çekmek için pedalladı

Lambayı boşa yakana okkalı tarife. Elektrikte büyük kazık

Kaddafi'nin eski danışmanı Bodrum'da isyan etti: "İskelemi yıktılar, personelimi darp ettiler"

Merhum Başkan Ferdi Zeyrek vefatının 52. gününde dualarla anıldı

Soma'da gençlerin isteği yerine geldi

Ormanlara giriş yasağını delenlere ağır yaptırım

Kalp krizi geçirip hayatını kaybeden polis memuru için tören düzenlendi

Sarıgöl'de orman yangınlarına karşı tedbirler devam ediyor

Orman yangınında yaralanan Kader Dereli'nin tedavisi yoğun bakımda sürüyor

Müdür Öztürk dualarla görevine veda etti

Denizlili orman şehitleri son yolculuklarına uğurlandı

Kaymakam Güldoğan, Salihli basınını unutmadı

Başkan Balaban'ın acı günü

Üç günlük damat kumar borcu yüzünden takılarla birlikte kayboldu

Hayrunnisa Gül'ün çantası, İngiltere kralıyla sohbeti gölgede bıraktı

Bakan Memişoğlu açıkladı: 10 milyon kişinin ölçümü yapıldı, yüzde 70'i fazla kilolu

Elektrik akımına kapılan 2 kişinin ölümüne ilişkin davada sanık sayısı arttı

Saruhanlı'da 15 Temmuz Demokrasi ve Millî Birlik Günü

Kula’da 15 Temmuz Şehitleri dualarla anıldı

Manisa'da 15 Temmuz şehitleri dualarla anıldı

https://www.youtube.com/@kardelengazetesi45/videos
Ekonomi 16.11.2023 09:39:00 1768 0

Tarih: 16.11.2023 09:39 Güncelleme: 16.11.2023 09:39
Haberi Sesli Oku

Ekonomi

Ekonomi Haberleri
2.08.2025 13:05:00