Kula Deri İhtisas ve Karma OSB'de Altyapı Çalışmaları, Törenle Başladı
KULA - Karma yapısıyla birçok kişiye istihdam kapısı olacak Kula Deri İhtisas ve Karma Organize Sanayi Bölgesi’nin (OSB) 1. Etap altyapı inşaatı resmen başladı.
Manisa'nın Kula ilçesinde kuruluş sürecine 1997 yılında başlanan, 2020 yılında sektör grubu karmaya dönüşen ve ilçenin kalkınmasına, istihdamın arttırılmasına yönelik önemli projelerden birisi olan Kula Deri İhtisas ve Karma OSB'nin altyapı çalışmaları düzenlenen törenle resmen başladı. 102 Milyon TL keşif bedeli ve %30 tenzilatla 71 Milyon 768 Bin 334 TL bedelle ihale edilen altyapı çalışmaları kapsamında OSB yatırım sahasında gerçekleştirilmesi planlanan 258 hektarlık alanın 1. Etabı olan 81,6 hektarlık kısmında yol, atık su, yağmursuyu, içme suyu, Telekom ve YGAG elektrik şebekesi inşaatlarından müteşekkil altyapı yapım işinin, 2023 yılı sonunda tamamlanması hedefleniyor. Akhisar, Soma, Turgutlu ve Salihli'den sonra Manisa'da  Organize Sanayi Bölgesine sahip beşinci ilçe Kula olacak. 
OSB Bölge Müdürü Vesile Canseven Tunçel'in Kula'nın Organize Sanayi Bölgesi tarihsel süreci ve faaliyetleri hakkında bilgi sunumuyla başlayan törende; sırasıyla yüklenici firma yönetim kurulu başkanı Niyazi Biçer, Kula Belediye Başkanı Hüseyin Tosun, Kula Kaymakamı Birkan Tatlısöz, görüş ve temenniler içeren konuşmalar gerçekleştirdi. İlçe Müftüsü Halil Kara'nın yaptığı dua eşliğinde kurban kesimi ve altyapı çalışmalarının başlatılması için kurdela kesildi. Kula-Selendi yolu Cumhuriyet caddesi güzergahında yer alan OSB alanında gerçekleşen altyapı faaliyetleri başlangıç törenine; Kula Kaymakamı Birkan Tatlısöz, Belediye Başkanı ve Kula Deri İhtisas ve Karma OSB Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Tosun, İlçe Emniyet Müdürü Ali Rıza Gökmen, Ak Parti ilçe Başkanı Ahmet Palabıyık, MHP İlçe Başkanı Nazım Baytok, CHP İlçe Başkanı Osman Kasırga, OSB Müteşebbis Heyet Üyeleri, Belediye Meclis Üyeleri, Kula Dericiler Odası ve Dericiler Kooperatifi yöneticileri, OSB Bölge Müdürü Vesile Canseven Tunçel, yüklenici firma NB Biçer İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Niyazi Biçer katıldı.



2100 Yılında Su Yarışmasında Birincilik Adiloba Ortaokulu’nun: Geleceğe Umut Olan Farkındalık Projesi

TEVFİK BALTA: “Dijital Bağımlılık Toplumumuz İçin Ciddi Bir Sorun”

Çınaroba’da Cami Lojmanı İnşaatı Hızla Yükseliyor

15 YIL SONRA GELEN FİNAL HEYECANI: MANİSA EKİBİ TÜRKİYE FİNALLERİNDE

Paşaköy’de Anlamlı Turnuva: Osman Bilgi’nin Adı Sahada Yaşatılıyor

Saruhanlı’da Deve Güreşleri Festivali Yoğun İlgi Gördü

Saruhanlı'da vefat...

Özgür Özel, Yunusemre’de Toplu Açılış Törenine Katılacak

SALİHLİ YAĞIŞ FELAKETİ YAŞADI

Hacırahmanlıspor Erteleme Maçında Gol Yağdırdı: 7-1

Saruhanlı’da Vefat…

PAŞAKÖY SPOR KULÜBÜ’NDEN KAYMAKAM ACAR’A ZİYARET

Saruhanlı’da Gece Yarısı Yangın Paniği: Belediye ve İtfaiye Ekiplerinin Hızlı Müdahalesi Felaketi Önledi

Saruhanlı’da Vefat…

Saruhanbey Doğa Sporları Kulübü’nden Çırpıcı Dede Dağı Zirve Faaliyeti

Saruhanlı’da 21–26 Mart Orman Haftası Etkinlikleri Düzenlendi

Çullugörece Mahallesi’nde Üreticiye Büyük Destek: Tarımsal Sulama Sondajı Tamamlandı

Özel Sporculardan Büyük Gurur: Neval Yaralı Ortaokulu Öğrencilerinden Manisa Genelinde Önemli Başarılar

BAHADIR’DA YANAN ORMAN TEKRAR YEŞERTİLİYOR

Manisa Büyükşehir’den İletişim Engelini Kaldıran Yeni Hizmet

Saruhanlı’da Öğrenciler Doğayı Tanıyor, Geleceği Koruyor

https://www.youtube.com/@kardelengazetesi45/videos
İlçeler 21.01.2023 09:29:00 0
Tarih: 21.01.2023 09:29 Güncelleme: 21.01.2023 09:29
Haberi Sesli Oku