Anahtar Kelimeler: Kula Belediye Başkan Vekili Semra Gündüz

Kula Belediye Başkan Vekili Semra Gündüz oldu
Kula Belediyesi’nde 27 Haziran tarihinde yaşanan darp olayının ardından tutuklanan Başkan Hikmet Dönmez’in yerine Manisa Valiliği kararıyla bugün başkan vekili seçimi yapıldı. 15 meclis üyesinin oy kullandığı seçimde 1., 2. ve 3. turda 9 üyenin oyunu alan CHP’li Meclis Üyesi Semra Gündüz Kula Belediye Başkan Vekili oldu. MHP’nin adayı olan Adnan Sarı ise 3 turda da 6 oyda kaldı.
27 Haziran tarihinde Kula Belediyesi’nde yaşanan darp olayı ile ilgili Kula Belediye Başkanı Hikmet Dönmez’in tutuklanmasının ardından Manisa Valiliği tarafından gönderilen resmi yazıyla 5393 sayılı Belediyeler Kanunu’nun 45. maddesi uygulanarak Kula Belediye Meclisi’nden bir başkan vekili seçilmesine karar verilmişti. Bugün, yani 8 Temmuz Pazartesi günü Belediye Başkan ve Meclis Başkan Vekili Mahmut Çalık önderliğinde yapılan seçimde CHP’nin adayı Semra Gündüz ile MHP’nin adayı Adnan Sarı için oylama yapıldı. 15 meclis üyesinin bulunduğu Kula Belediye Meclisi’nde 1., 2., ve 3. turda 9 üyenin oyunu alan CHP’nin adayı Semra Gündüz Kula Belediye Başkan vekili olarak seçildi. MHP’nin adayı Adnan Sarı ise 3 turda da 6 oyda kaldı.
Düzenlenen seçime Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Mimar Ferdi Zeyrek, CHP Manisa İl Başkanı İlksen Özalper, Cumhuriyet Halk Partisi Manisa Milletvekilleri Ahmet Vehbi Bakırlıoğlu ile Bekir Başevirgen, siyasi partilerin ilçe başkanları ve meclis üyeleri katılım gösterdi.
31 Mart tarihinde yapılan seçimin ardından ikinci bir zafer elde ettiklerini dile getiren CHP Manisa İl Başkanı İlksen Özalper, Kula Belediye Başkanlık makamının sahibinin hâlâ daha Hikmet Dönmez olduğunu ifade ederek süreci yakından takip ettiklerini söyledi. Başkan Dönmez’in en kısa süre tahliye edilerek görevinin başına döneceğine emin olduğunun da altını çizen Başkan Özalper, "Hep birlikte bu süreci çok iyi yöneteceğiz. Manisa Büyükşehir Belediye Başkanımız Mimar Ferdi Zeyrek telefonun bir ucunda. Kula bizim için çok kıymetli, Kula’yı kolay kazanmadık, kaybetmeyeceğiz. Aynı hassasiyeti diğer belediye meclis üyelerimizin de göstereceğini biliyoruz. Bir tane Kula’mız var. Hep birlikte Kula’yı hak ettiği yere taşıyacağız. Hepinizin ayaklarına sağlık.” şeklinde konuştu.
31 Mart tarihinde Kula Belediye Başkanı olarak seçilen Hikmet Dönmez’in en kısa sürede görevine geri döneceğini ifade ederek başkanlık emanetini en güzel şekilde temsil edeceğini dile getiren Kula Belediye Başkan vekili Semra Gündüz ise birlik ve beraberlik mesajı verdi. Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Mimar Ferdi Zeyrek, CHP Manisa Milletvekilleri, CHP Manisa İl Başkanlığı ve meclis üyeleri ile birlikte Kula’ya hizmet etmek için canla başla çalışacaklarını ifade eden Başkan vekili Gündüz; “ Partimize gönül veren hemşerilerimiz, meclis üyesi arkadaşlarımız, başkanlarımızla, vekillerimizle hep birlikte Kula’yı daha iyi yerlere taşıyacağımıza inanıyorum. Başkanımız Hikmet Dönmez göreve dönünceye kadar emanetine sahip çıkacak, Kula halkımıza hizmetleri sürdüreceğiz. Bundan kimsenin şüphesi olmasın.” şeklinde konuştu.



METUNATION takımı TEKNOFEST’te Türkiye 1’incisi oldu

Kask ve kaldırım denetiminde 1,7 milyon lira ceza

Manisa’da öğrencilere kadına yönelik şiddetle mücadele eğitimi

Son ankette büyük sürpriz! Tahminler altüst oldu...

Saruhanlı'da vefat...

İzmir'de lastik tamircisinde yangın kontrol altında

Dün toprağa verilen şehidin adı, bugün doğan oğluna verildi

Minibüsle çarpışan bisikletli hayatını kaybetti

Emekli ve asgari ücretlilerin zam oranı şimdiden sızdırıldı. "Çıkar bakayım cep telefonunu" diyenler şoke olacak

HPV aşısı olduktan sonra da düzenli kontroller aksatılmamalı

Rektör Kibar fakültelerde ilk ders heyecanını paylaştı

Jandarma'dan incir hırsızlarına suçüstü

Enes Pınar'dan bronz madalya

MasterChef’te haftanın eleneni belli oldu

Akbelen’deki ormana sabah baskını: Zehra Nine henüz 1 gün önce hayatını kaybetmişti

Bankacı kılıklı dolandırıcılara dev operasyon: 53 tutuklama

Dün toprağa verilen şehidin adı, bugün doğan oğluna verildi

Emekli ve asgari ücretlilerin zam oranı şimdiden sızdırıldı. "Çıkar bakayım cep telefonunu" diyenler şoke olacak

Manisa şehidini gözyaşlarıyla uğurladı

Samet Çini Gözyaşları arasında toprağa verildi

Muharrem Ekici’nin Adı Gençlik Merkezine verilecek

Sarıgöl'de Sultani üzüm yarışması

Şehit Uzman Çavuş Yeşil’in Salihli’deki baba ocağında helallik alındı

Dönerci bir aylık kazancını Gazze’ye bağışladı

Belediyeye bağlı çarşıda kripto madenciliği iddiası

Saruhanlı da toplu ulaşıma 3 araç daha...

Gazzeliler için yola çıkan Milletvekili Ün; "Biz, Kudüs’ü miras sayan bir milletin çocuklarıyız"

Saruhanlı 18. Altın Üzüm festivaline hazırlanıyor

Saruhanlı’da Kurtuluş Coşkusu meydanları sardı

Alaşehir’de kurtuluş coşkusu açılışlar ve konserle taçlanıyor

Zincir marketlerdeki kırtasiye ürünleriyle ilgili skandal iddia!

Belediye, Kandilde helva dağıttı

Başkan Balaban'dan İstanbul'a kayyum atanmasına tepki

Başkan Aras: "Saldırının İngiltere bağlantılı olduğunu öğrendik"

Vali Akbıyık'tan Başkan Aras'a destek ziyareti: "Saldırganlar en kısa sürede yakalanacak"

Salihli'de adli yıl törenle açıldı

https://www.youtube.com/@kardelengazetesi45/videos
Politika 8.07.2024 17:56:00 2634 0

Tarih: 08.07.2024 17:56 Güncelleme: 08.07.2024 17:56
Haberi Sesli Oku
16.09.2025 08:01:00