Manisa Tuhafiyeciler Odası Başkanı Mesut Dalkara küçük esnaf ve sanatkarın satış yapamadığı için ciddi bir sıkıntı içerisinde olduğunu belirterek bunun nedeninin ise AVM’ler olduğunu dile getirdi.

Manisa Tuhafiyeciler Odası Başkanı Mesut Dalkara Manisa’daki küçük esnaf ve sanatkarının satış yapamaması hakkında açıklamalarda bulundu.

Küçük esnaf ve sanatkarın çok ciddi bir durgunluk içerisinde olduğunu belirten Manisa Tuhafiyeciler Odası Başkanı Mesut Dalkara, şunları anlattı:

“Bu durgunluğun nedenini bir türlü çözemiyoruz. Kurulan AVM’lerin bize vermiş olduğu bir zararın göstergesi olarak görüyorum. Bu yüzden küçük esnaf ve sanatkar çok ciddi bir sıkıntı içerisinde. Bayrama 3 gün kaldı. Eskiden 10-15 gün içerisnde hareketlilik başlardı. Aslında bizim küçük esnaf ve sanatkardaki ürünler de çok ucuz ve kalitelidir. Biz de bu yönde kendimizi geliştirdik.

Hükümetin bu soruna bir el atması gerekiyor. Çünkü küçük esnaf ve sanatkar ekonominin kılcal damarlarıdır. Biz olamazsak ekonomide bir durgunluk olur. Çok ciddi bir şekilde marketler ve AVM yasasının gündeme gelip bir şekilde sorunun çözülmesi lazım. Kimse bu sorunlara karşı cevap vermiyor. Merkezlerde AVM’ler çoğalmaya başladı. Onun için küçük esnaf ve sanatkarın durumu ne olacak diye merak ediyoruz." dedi.

Bundan 10 gün önce Zabıta Müdürlüğü ile birlikte bir komisyon kurduklarını ifade eden Dalkara, "Bayram öncesinde bir ekip çalışması yapıyoruz. 20-25 tane ekip dışardan gelen satıcılara fırsat vermeyecek. Bayram alışverişi yok denecek kadar az şuanda. Bu durgunluk 10 günden beri sürmektedir. Ben böyle bir dönemi hayatımda görmedim. Arkadaşlarımız da şaşkın vaziyette. Çünkü bayrama 3 gün kaldı. Bundan sonra satışlar olur mu bilemeyiz. Ama ciddi bir sıkıntımız var.

AVM bizleri etkilioyordu ama bu kadar etkileyeceğini düşünmüyorduk. AVM’lere baktığımızda her yer tıklım tıklım. AVM’deki ürünün kalitesi tartışılır. Oradaki ürün kaliteli gibi görünüyor ama bizim esnafımızında kalitesi ortadadır. Tüketiciyi de adil davranmaya davet ediyorum. Çünkü rekabette bizleri de görmeli ve bizlerin ürünlerine de bakamaları gerekiyor” şeklinde konuştu.



Jandarma’nın üç aylık takibi sonuç verdi, uyuşturucu örgütü çökertildi

Fethiye'de 'piton' nöbeti

Başından silahla vurulan 20 yaşındaki genç kaldırıldığı hastanede yaşamını yitirdi

İnşaat işçisi 52 gündür kayıptı... Canlı yayın çıkışında cinayeti itiraf etti!

Korkunç cinayette dehşete düşüren detay! 'Dur yapma, boşanmaktan vazgeçtim' diye yalvarmasına rağmen katletti

Kan donduran vahşet! Cinnet getiren komiser yardımcısı katliam yapıp intihar etti

Bıçaklanan şahıs hayatını kaybetti

Kanlı gece; 1 ölü, 2 yaralı

Yanında çalıştığı patronunu boğazından bıçaklayarak öldürdü

13 gündür aranıyordu, cansız bedeni bulundu

Eski Sevgilisinin Evinde Cinayet: 2 Tutuklama

Boşanma aşamasındaki eşini öldürüp intihar etti

Pencereden düşen yaşlı kadın hayatını kaybetti

'Elimde fotoğrafların var, seni rezil ederim'... Kızının eski sevgilisini öldüren baba cinayeti anlattı

Kayıp Polonyalı turist ölü olarak bulundu

Yeniden yargılanacak olan taciz sanığı hakkında korkutan iddia

Korkunç cinayet

Kan donduran cinayet: Ablasını sırtından bıçakladı!

Bir kişi, eski sevgilisinin arkadaşını bıçakla öldürdü

Bedriye Kılıç cinayeti... Eşi boğarak öldürüp uçurumdan atmıştı! Cesedin bulunması için yeniden arama yapıldı

https://www.youtube.com/@kardelengazetesi45/videos
Ekonomi 6.08.2013 16:42:44 933 0

Tarih: 06.08.2013 16:42

Haberi Sesli Oku