Anahtar Kelimeler: 0

Taşımalı Eğitim Sorunu Çözüldü…

KÖYLÜLERİ KAYMAKAM İKNA ETTİ

 

TİRKEŞ - Saruhanlı İlçesine bağlı Tirkeş köyünde, taşımalı eğitime karşı oldukları için çocuklarını 4 gündür okula göndermeyen köylüleri İlçe Kaymakamı Kadir Sertel Otcu, ikna ederek öğrencilerin okula gitmesini sağladı.

 

Kaymakam Otcu, Tirkeş köyünde taşımalı eğitim istemeyen ailelerin çocuklarını komşu beldedeki okula göndermemeleri üzerine köye giderek buradaki bir kahvehanede köylülerle bir araya geldi.

 

Otcu, köylülere hitaben yaptığı konuşmada köyde 130 öğrencinin eğitim gördüğü 4 parçalı okul binasından 3’üne yıkım kararı verildiğini ve nedenle binaların boşaltıldığını ifade etti.

 

Bu gelişmeler üzerine köydeki öğrencilerin ikinci dönemin başından itibaren komşu belde olan Nuriye’de taşımalı sistemle eğitim görmelerine karar verildiğini anımsatan Otcu, söz konusu kararın tepkiyle karşılandığını anlattı.

 

Velilerin tepkisi doğrultusunda 130 öğrencinin tamamının 4 gün boyunca okula gönderilmediğini, bu durumdan en çok eğitimden uzak kalan çocukların etkilendiğini dile getiren Otcu şöyle dedi;

 

“Köyde yıkım kararı bulunmayan 2 derslikli binaya ilave olarak 1 ay içinde 2 derslikli çelik konstrüksiyonlu bir bina daha yapacağız. Böylelikle 4 dersliğimiz olacak. Bu bir aylık süre içinde çocuklarımızın eğitim-öğrenimlerinin aksamaması gerekiyor. Bu bakımdan çocuklarımızın taşımalı sistemle eğitim görmeleri gerekiyor. Bir ay sonra öğrencilerin tamamı Tirkeş köyünde eğitime devam edecekler. Ancak çocuklarımızın eğitime ara vermemeleri için bir ay geçici olarak çocuklarınızı Nuriye beldesine göndermenizi istiyoruz. Bu, çocuklarımızın geleceği için önemli, onların bir gün bile okuldan uzak kalması, geleceklerini etkileyebilir.”

 

Kaymakam Otcu’nun konuşması üzerine ikna olan veliler, çocuklarını taşımalı sistemle okula göndermeye karar verdi.

 

Bu arada köydeki toplantıda, İlçe Jandarma Komutan Vekili Jandarma Kıdemli Başçavuş Mehmet Tosun, İlçe Emniyet Müdürü Gökhan Balaban, İlçe Milli Eğitim Müdürü Cafer Tayyar Tekin’in yanı sıra CHP Manisa İl Başkanı Cahit Kaplan, Saruhanlı İlçe Başkanı Muharrem Ekici ve CHP’li İl Genel Meclisi Üyesi Şaban Bitirgeç de hazır bulundu.

 

Muammer Kökcüoğlu



Saruhanlı Belediyesi 2026' Yılının İlk Olağan Meclis Toplantısı Gerçekleştirildi

Akhisar’da'da feci kaza: İşçiler asansör boşluğuna düştü

Saruhanlı'daki açılışta konuşan Özgür Özel: "Artık bu kutuplaşmadan çıkmamız lazım"

Midibüsün çarptığı genç kadın yaşamını yitirdi

Manisa’da Filistin’de hayatını kaybedenler için gıyabi cenaze namazı kılındı

Salihli’nin yıldız judocuları il birinciliğinde madalyaları topladı

Özgür Özel Saruhanlı'da

CHP Genel Başkanı Özel: "Suriye'deki istikrarsızlığın kimseye faydası yok"

Midibüsün çarptığı yaya hayatını kaybetti

Kayıp Elif olayında yeni gelişme: Gözaltına alınan sevgili ve arkadaşı adli kontrolle serbest kaldı

Avda kuzeninin silahından çıkan saçmalarla öldü

Sena Nur Doğan cinayetinde şok detaylar

Otomobil şarampole yuvarlandı: 1 ölü

Saruhanlı’da 34 bin 890 hapla yakalandı

Silahlı kavgada bir kişi hayatını kaybetti

Dijital dünyada sosyalleşen ergenleri bekleyen riskler var

Manisa’da yılbaşı denetiminde aranan 14 şahıs yakalandı

Eski Ak Partili kadın yönetici evinde ölü bulundu

2 aylık bebeğin şüpheli ölümüne ilişkin 4 kişi gözaltına alındı

Sarıgöl’de 2025 yılı üzümleri dalında bekletip 2026'nın ilk günü hediye etti

Okul çıkışı sokak köpeklerinin saldırdığı Davut, yaralandı

https://www.youtube.com/@kardelengazetesi45/videos
Gündem 15.02.2013 16:08:35 685 0
Tarih: 15.02.2013 16:08 Güncelleme: 15.02.2013 16:08
Haberi Sesli Oku

Gündem

Gündem Haberleri