Anahtar Kelimeler: Komisyonda herkes   sahibi !

SARUHANLI - Karaburun’a bağlı Küçükbahçe Köyü sınırlarındaki İris Gölü’nü yeniden hayata döndüren Karaburun Belediyesi’ne, gölün kaderini belirleyecek komisyonda yer verilmemesi tepki topladı. 

Karaburun Yarımadası’nın doğal güzellikleri arasında yer alan ve tabanına açılan kanallar aracılığıyla kurutulmak istenen İris Gölü’nün kaderini belirleyecek komisyonda Karaburun Belediyesi’nin olmaması tepki topladı. Karaburun Belediyesi ekipleri, sivil inisiyatiflerle el vererek 11 Şubat 2020 tarihinde İris Gölü’nü yok olmaktan kurtarmış, Gümüşhane’deki Dipsiz Göl benzeri bir çevre felaketini önlemişti. 

Yeniden hayata döndürdükleri İris’in geleceği ile ilgili İzmir Valiliği bünyesinde bir komisyon kurulmasını mutlulukla karşıladıklarını belirten Karaburun Belediye Başkanı İlkay Girgin Erdoğan, “Ancak bu komisyonda bölgeyi ve geçmişini en iyi bilen Karaburun Belediyesi’nden bir temsilcinin olmamasını eksiklik olarak görüyoruz.” dedi. 

 “VATANDAŞ DOĞRUDAN BANA ULAŞIYOR”

İris Gölü’nün 1978 yılında yapılan kadastro çalışmaları sonucunda özel mülkiyete geçtiğini anımsatan Erdoğan, 42 yıl önce yapılan bu hatanın, bir doğal güzelliği yok olma tehlikesiyle baş başa bıraktığını kaydetti. 3621 sayılı Kıyı Kanunu’na göre işlem yapılması ve gölün özel mülkiyetten çıkarılmasını gerektiğini vurgulayan İlkay Girgin Erdoğan şu değerlendirmeyi yaptı: 

“Bu bölgeyi ve geçmişini en iyi bilen bizleriz. Yörede kuş uçsa bizim haberimiz oluyor. Bölgede yaşayan hemşehrilerimiz, gölü kurutmak için kanal açıldığını görünce doğrudan cep telefonumdan beni arıyor. Hâl böyle iken, ellerimizle kurtardığımız bu doğal güzelliğin akıbetini belirleyen ve İzmir Valiliği Mahalli Çevre Kurulu’nda alınan komisyon kurulması kararını ancak basından öğrenebiliyoruz. DSİ, İzmir Büyükşehir Belediyesi, Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü, Kültür ve Turizm İl Müdürlüğü, Tarım ve Orman İl Müdürlüğü, Ege Üniversitesi Mühendislik Fakültesi uzmanlarından oluşan bu komisyonda mutlaka Karaburun Belediyesi’nden de temsilcilerin olması gerekiyor. Kimseye lütufkâr olmak niyetinde değiliz ama, halkımızla ve sivil toplum kuruluşlarımızla başından beri mücadele verdiğimiz İris Gölü’nün kaderinin belirlenmesinde en çok Karaburun Belediyesi’nin söz hakkı olduğunu hatırlatmak istiyoruz.”



Halk eğitim merkezleri istihdama katkı sağlıyor

Koldereli çocuklarından Başkan Durbay’a duygusal veda!

Genel Başkan Özel, Durbay ailesiyle beraber taziyeleri kabul etti

Manisa’da eğitim camiasının acı günü

eTwinning 16. Ulusal Konferansı'nda Saruhanlı'dan Büyük Başarı

Dart Yıldız Kızlar İl Birinciliği Halitpaşa’dan

Ev değil cephanelik

Ziraat Odası Başkanı Okur’dan tarım sayımı uyarısı

Tırın bir başka tıra arakadan çarptığı kazada faciadan dönüldü

Türk-Japon projesine ‘en iyi makale' ödülü

Modern hayatın sessiz salgını: Dijital yorgunluk

Mankenler Kraliçesi Aslı Baş cinayet duruşması tekrar başladı

Saruhanlı Taekwondo Kursu Açıldı

Saruhanlı’da Vefat…

Şampiyon motosikletçi Özgür Çapacı, trafik kazasında hayatını kaybetti

Alkollü sürücünün çarptığı yaşlı kadın hayatını kaybetti

Polis 20 ton kaçak akaryakıt ele geçirdi

SARUHANLI’DA VEFAT…

Otomobilin çarpması ile metrelerce yükseğe savrulan motosiklet sürücüsü hayatını kaybetti

Manisa FK’da Keçiörengücü mesaisi başladı

Uşak'ta otomobil ile hafif ticari araç çapıştı: 6 yaralı

https://www.youtube.com/@kardelengazetesi45/videos
Çevre 20.03.2020 10:16:00 690 0
Tarih: 20.03.2020 10:16 Güncelleme: 20.03.2020 10:16
Haberi Sesli Oku