Haberi Sesli Oku
  • BIST 100

    9167,58%0,98
  • DOLAR

    38,54% 0,33
  • EURO

    43,62% 0,20
  • GRAM ALTIN

    4016,84% 0,33
  • Ç. ALTIN

    6526,84% 0,67

Koldere´de geleneksel aşure hayrı

Koldere´de geleneksel aşure hayrı

Saruhanlı ilçesine bağlı Koldere Mahallesinde Muharrem ayı dolayısıyla düzenlenen 9. Geleneksel Aşure Hayrına vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi.

Saruhanlı ilçesine bağlı Koldere Mahallesinde Muharrem ayı dolayısıyla düzenlenen 9. Geleneksel Aşure Hayrına vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi. 


Programa, Saruhanlı Belediye Başkanı Dr. Hüseyin Yaralı, AK Parti İlçe Başkanı Ahmet Gökmen, belediye meclisi üyeleri ve çok sayıda davetli katıldı. Başkan Yaralı, Muharrem ayının 10. gününün Aşure Günü olduğunu, Nuh Aleyhisselam tarafından Nuh tufanından sonra pişirildiği rivayet edilen aşurenin kültürümüzde büyük önem taşıdığını kaydetti. Aşurenin birlik, beraberlik ve sevgiyi simgelediğini dile getiren Yaralı, ?Muharrem ayı boyunca evlerde aşure pişirilmesi adettir. Bu yıl biz de her yıl olduğu gibi bu geleneği yaşatmak adına vatandaşlarla birlikte aşure yedik? dedi.


Program semazen gösteri ve ilahilerin okunmasıyla sona erdi.



ASAYIŞ


POLİTİKA


SON DAKİKA


MEDYA


Foto Galeri Tümü


TÜM HABERLER


Yükleniyor