Anahtar Kelimeler: 0

ÇİFTÇİDEN YOL EYLEMİ

 

KOLDERE - Saruhanlı İlçesine bağlı Koldere Beldesinde ovaya ulaşım sağlanan 8 kilometrelik yolun, bölgede yürütülen bir kazı çalışmasından dolayı zarar görmesi nedeniyle arazilerine gidemediklerini ileri süren belde halkı eylem yaptı.

 

Gördes barajından İzmir’e içme suyu temin edilmesi için ishale hattı döşenmesi amacıyla Koldere’de gerçekleştirilen kazı çalışmalarında bozulan ova yolunun eski haline getirilmemesi üreticilerin tepkisini çekti.

 

Traktörleriyle bölgede toplanan üreticiler, soruna dikkat çekmek amacıyla yolun bozuk bölümlerinde patinaj yaparak, sorumluların sorunu gidermesini istediler.

 

Koldere Belediye Başkanı Serdar Yıldırım, gazetecilere yaptığı açıklamada 1 yıl önce otomobille bile rahat ulaşım sağlanan yolun traktör geçemez hale geldiğini kaydetti.

 

Yolda diz boyu çamur olduğunu, araziye gitmek üzere yolan çıkan traktörlerin çamura saplandığını dile getiren Yıldırım, üreticilerin 3 kilometre mesafedeki arazilerine gitmek için başka bir yolu kullandıklarını, bunun da mesafeyi 5 kat uzattığını anlattı.

 

8 kilometrelik yolun Manisa İl Özel İdaresi yol ağında olduğunu, yolun bozulmasına ise DSİ’nin işini yapan taşeron firmanın neden olduğunu belirten Yıldırım;

 

“Zarar belli, zararı yapan belli, bunun için yolumuzun en kısa süre içinde tamir edilmesini istiyoruz. Üreticiler arazilerine gidemiyor. Arazilerimizin yüzde 80’i bu yol güzergahında bulunuyor. Belediye olarak bizim bu yolu yapacak gücümüz yok. Kaldı yol mücavir alanımızın dışında kalıyor. Ne İl Özel İdaresi ilgileniyor, ne de DSİ Bölge Müdürlüğü, yazdığımız dilekçelere cevap bile verilmiyor. Bunu devlet mi yapar, yoksa yolu bozan firmaya mı yaptırır onu bilemeyiz. Biz sorumlusu olmadığımız bir mağduriyetin içindeyiz. Biz yolumuzu geri istiyoruz.”

 

Üreticilerin eylemine destek vermek amacıyla bölgede hazır bulunan Saruhanlı Ziraat Odası Başkanı Aydoğan Okur ise sorunun en kısa süre içinde çözülmesi beklediklerini ifade etti.

 

Muammer Kökcüoğlu



Saruhanlı CHP’de neler oluyor? Zeki Bilgin istifa etti… Özalper’in sözlerinin perde arkasında ne var?

Saruhanlı Devlet Hastanesinde Cuma günü görev yapacak doktorlar

Çocuklara ‘çevre’ bilinci aşılanacak

Otomobille çarpışan traktör ikiye bölündü

Gördes Huzurevi’nde 'Engelsiz işgücü' buluşması

Kira borcu olan kiracılar için ‘kesin tahliye’ maddesi meclisten döndü

Başkan Özalper yeni yönetimiyle basının sorularını yanıtladı

Manisa’da 27 yıl hapisle aranan dolandırıcı sahte kimlikle yakalandı

Saruhanlı MEB’den Resfebe Yarışması Ödül Töreni Gerçek

Turgutlu'da hemzemin geçitte kaza: Kamyonetin kasası koptu

Polis memuru kalbine yenik düştü

TOBB Manisa Kadın Girişimciler İcra Komitesi Turgutlu'da toplandı

Saruhanlı Devlet Hastanesinde Perşembe günü görev yapacak doktorlar

Trenin çarptığı kamyonet ikiye bölündü: 1 yaralı

Trafik kazası: 1 ölü, 8 yaralı

Başkan Dutlulu: “Manisa’nın Geleceğini Ortak Akılla İnşa Edeceğiz”

Yunusemre Halk Eğitimi Korosu’ndan “Sarı Zeybek” Konseri

Başkan Ekrem Cıllı’dan Bakan Murat Kurum’a Ziyaret

ŞEHZADELER BELEDİYE MECLİSİ KASIM AYI TOPLANTISI GERÇEKLEŞTİ

Silahlı saldırı: 1 ağır yaralı

Karayolunda kaza: 1 ölü

https://www.youtube.com/@kardelengazetesi45/videos
Gündem 20.02.2013 18:28:22 433 0
Tarih: 20.02.2013 18:28 Güncelleme: 20.02.2013 18:28
Haberi Sesli Oku

Gündem

Gündem Haberleri