Prof. Dr. Mukadder Uzar Koçak, tüm yurdu etkisi altına alan kış ayında cilt bakımı ve cilt hastalıkları konusunda önemli açıklamalarda bulundu.

Kırıkkale Üniversitesi Dermatoloji Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Mukadder Uzar Koçak, kişilerin el ve yüz gibi dışarısıyla direk temas halinde olan bölgelerini yaz aylarında sıcaktan olduğu gibi, kış aylarında da soğuk ve kuru havaya karşı nemlendirici ya da güneş koruyucu kremlerle korumaları gerektiğini söyledi.

Prof. Dr. Mukadder Uzar Koçak, tüm yurdu etkisi altına alan kış ayında cilt bakımı ve cilt hastalıkları konusunda önemli açıklamalarda bulundu. Özellikle karlı havalarda güneşe ve soğuğa bağlı olarak kişilerin yüzlerinde ve ellerinde kahverengi lekelerin ortaya çıkabileceğini belirten Prof. Dr. Koçak, yaz ayında olduğu gibi kış aylarında da cildi, nemlendirici ya da güneşten koruyucu kremlerle korumaları gerektiğini belirtti.

Ayrıca yine kişilerin el ve yüz gibi görsel bölgelerinde benleri varsa ve eğer benlerde bir değişiklik olmuş, çapları büyümüş, renkleri değişmiş, üzerinde herhangi bir kanama ya da yara oluşmuş ise mutlaka bir dermatoloji hekimine görünmeleri gerektiğini vurgulayarak erken teşhisin her hastalıkta olduğu gibi cilt hastalıklarında da son derece önemli olduğunu belirtti.

 Prof. Dr. Mukadder Uzar Koçak, cilt hastalıkları ve yapılması gerekenleri şöyle açıkladı: “Özellikle karlı havalarda güneşe ve soğuğa bağlı olarak hastaların yüzlerinde ve ellerinde kahverengi lekeler ortaya çıkacaktır. Ya da yüzlerinde, yanaklarında kızarıklık ve damarsal genişlemeler ortaya çıkacaktır. Bunları önlemek için mutlaka güneşten koruyucuları mutlaka kullanmak gerekiyor.

Bunların dışında hastalarımızın görsel yerlerinde eğer benleri varsa bu benler güneşle aktive olabilecekleri için mutlaka güneşten koruyucuyu da kullanmaları gerekiyor. Peki, benlerde ne yapmamız gerekiyor?. Eğer benlerde bir değişiklik olmuş ise çapları büyümüş ise renkleri değişmiş ise veya üzerinde herhangi bir kanama ya da yara oluşmuş ise mutlaka bir dermatoloji hekimine görünmeleri gerekiyor. Dermatolog mutlaka bir dermatoskopik muayene ile bu benlerin kansere dönüşüp dönüşmediğini belirlemeli ve hastaya buna göre önerilerde bulunmalıdır. Peki, hastalarda kahverengi lekeler olduğu zaman ne yapabiliyoruz?. Bu gün tıbbi tedaviler mümkün.

Güneşten koruyucu söylediğim gibi temel tedavimiz. Ancak bunların dışında bir takım lazer tedavileri gibi güneşe bağlı kahverengi lekeleri tedavi edebiliyoruz. Bunun yanında yüzdeki kızarıklıkları ve damarsal genişlemeleri yine lazerlerle tedavi edebiliyoruz. 3 yada 8 saatlik lazer tedavileri bu hastalıklar için yeterli olabiliyor”.



Şırnak'ta kalp krizi sonucu vefat eden uzman çavuş son yolculuğuna uğurlandı

Büyükşehir’den don zararına uğrayan üreticilere destek

23 NİSAN ULUSAL EGEMENLİK VE ÇOCUK BAYRAMI KUTLU OLSUN

Manisa'da gökyüzünü balonlar renklendirdi

Vali Özkan makamını devretti

23 Nisan okullarda da coşkuyla kutlandı

Demirci’yi çocuk sesleri şenlendirdi

Manisa'daki festivalde 2 ton hamsi dağıtıldı

TARIM VE ORMAN BAKAN YARDIMCISI GİZLİGİDER SARUHANLI’DA HASAR GÖREN BAĞLARI İNCELEDİ

Selendi’de şehitler için sergi açıldı

Türkiye Oryantiring Şampiyonası Manisa’da başladı

Soma’da Ahmet Sula’dan unutulmaz bir seminer

Kula’da Kütüphaneler Haftası coşkuyla kutlandı

Don afetini yaşadı çalışmaya ara vermedi

TBMM zirai dondan etkilenen üreticiler için adım attı

Kaymakam Güldoğan, don afeti yaşayan bağları yerinde inceledi

Vali Özkan: "Çiftçilerimizin yanındayız"

Saruhanlılı çiftçiler için don tehlikesi devam ediyor

Manisa'da don afeti üzüm bağlarına büyük zarar verdi

Don afetinin sadece Sarıgöl’e zararı 2,25 milyar TL

https://www.youtube.com/@kardelengazetesi45/videos
Saglik 14.12.2013 09:52:29 518 0

Tarih: 14.12.2013 09:52
Haberi Sesli Oku
3.05.2025 11:04:00