Anahtar Kelimeler: sebzeleri bebeklere ilaç

BEBEK/ÇOCUK - Uzman Diyetisyen Şefika Aydın Selçuk, ?Çocuk ve bebek beslenmesinde sebze tüketimi taze olmalı ve doğru pişirilmeli? dedi.

Özellikle taze sebze ve meyve ek besine başlayan bebeklerin ilk tanıştığı besinler olduğunu anlatan Uzman Diyetisyen Şefika Aydın Selçuk, ?Bu besinler sindirimi kolay olanlara göre tercih edilse de bebeklere hem enerji kaynağıdır hem de onların bağışıklığına destek olur. Özellikle havuç, kabak, patates, ıspanak, biber, soğan, bal kabağı ve fasulye gibi sebzeler daha çok tercih edilse bile 1 yaş ve sonrasında karnabahar, kereviz, lahana ve brokoli gibi kış sebzeleri yüksek C vitamini ile onlara ilaç niyetine pişirilmelidir. Bebeklerde yutma ile ilgili güçlük yaşanması nedeni ile çok pişirilmesi ve küçük parçalara ezilerek verilmesi gerekir fakat çocuklarda mümkün olduğu kadar az pişmiş olmasına dikkat edilmesi gerekmektedir. Çünkü az pişirmek ve çok parçalamamak vitamin kaybının oluşmasını engeller? dedi.

Su tüketiminin grip gibi sonbahar hastalıklarının oluşmasında ve iyileşmesinde çok önemli olduğunu ifade eden Uzman Diyetisyen Şefika Aydın Selçuk, ?Çocukları susuz bırakmamak gerekir. Özellikle çocuk okul çağı dönemde ise yanına su matarası koyulmalı ve ne kadar tükettiği takip edilmelidir.
Yoğurt prebiyotiktir, yani probiyotiklerin üremesini artırır. Kefir probiyotiktir, yani kendisi yararlı mikroorganizmadır. Kefir içindeki mikroorganizmalar bol miktarda vitamin (K vit, B1 vitamini, pantotenik asit, niasin, folik asit B 12, ve biyotin) sentezi yaparlar. Kefir içeriğinde bulunan prebiyotik bakteriler sayesinde bağırsak florasında hastalık yapıcı patojen bakterileri yok etme görevini de üstlenir. Böylece kolay kolay birçok hastalığa karşı koruyucu etkisi vardır. Yoğurt ve kefir antioksidan özelliği nedeni ile de enfeksiyonlara karşı azalan direncin artmasını sağlamaktadır.? diye konuştu. 



Şırnak'ta kalp krizi sonucu vefat eden uzman çavuş son yolculuğuna uğurlandı

Büyükşehir’den don zararına uğrayan üreticilere destek

23 NİSAN ULUSAL EGEMENLİK VE ÇOCUK BAYRAMI KUTLU OLSUN

Manisa'da gökyüzünü balonlar renklendirdi

Vali Özkan makamını devretti

23 Nisan okullarda da coşkuyla kutlandı

Demirci’yi çocuk sesleri şenlendirdi

Manisa'daki festivalde 2 ton hamsi dağıtıldı

TARIM VE ORMAN BAKAN YARDIMCISI GİZLİGİDER SARUHANLI’DA HASAR GÖREN BAĞLARI İNCELEDİ

Selendi’de şehitler için sergi açıldı

Türkiye Oryantiring Şampiyonası Manisa’da başladı

Soma’da Ahmet Sula’dan unutulmaz bir seminer

Kula’da Kütüphaneler Haftası coşkuyla kutlandı

Don afetini yaşadı çalışmaya ara vermedi

TBMM zirai dondan etkilenen üreticiler için adım attı

Kaymakam Güldoğan, don afeti yaşayan bağları yerinde inceledi

Vali Özkan: "Çiftçilerimizin yanındayız"

Saruhanlılı çiftçiler için don tehlikesi devam ediyor

Manisa'da don afeti üzüm bağlarına büyük zarar verdi

Don afetinin sadece Sarıgöl’e zararı 2,25 milyar TL

https://www.youtube.com/@kardelengazetesi45/videos
Saglik 27.10.2015 08:30:33 377 0

Tarih: 27.10.2015 08:30
Haberi Sesli Oku

Saglik

Saglik Haberleri
3.05.2025 11:04:00