MANİSA/KIRKAĞAÇ - Kırkağaç’ta yetişen “Kırkağaç kavunu” için coğrafi tescil başvurusu gerçekleştirildi. Bu tescille, kavunun kalitesinin korunması sağlanacak.

Kırkağaç’ta ata tohumuyla üretimi yapılan, rengi, kokusu ve aromasıyla kendine has ayrı bir özelliği bulunan 'Kırkağaç kavunu' için coğrafi tescil başvurusu yapıldı.

‘Kırkağaç Kavunu Avrupa Birliği Coğrafi Tescili Hak Ediyor’ projesi kapsamında yapılan başvuru ile Kırkağaç kavununun kalitesinin korunması hedefleniyor.

Başvuru kapasmında yürütülen çalışmalar ve danışman firma tarafından hazırlanan dosya, başvuru sahibi olarak Belediye Başkanlığı tarafından Avrupa Birliği Coğrafi Tescil kurumuna gönderildi.

"KAVUN DENİNCE KIRKAĞAÇ KAVUNU GELİYOR"

Markalaşma ve Coğrafi Tescil işlemlerine önem verdiklerini belirten Kırkağaç Kaymakamı Murat Büyükköse, “Kavun denince ilk akla gelen Kırkağaç kavunu. 2008'de belediyemiz tarafından yerel Coğrafi Tescili alınmış, şimdi de Avrupa Birliği Coğrafi Tescili almak için başvurumuzu yaptık” dedi.

Öte yandan Büyükköse, Kırkağaç Kaymakamlığınca ilçeye özgü geleneksel lezzetlerden ‘Çakal Pideli Paça’ ve ‘Çakal Pidesi’ için Türk Patent ve Marka kurumuna 'Mahreç' başvurusunun yapıldığı ve değerlendirmelerin devam ettiği belirtildi.



Manisa TSO Meclis Salonuna Mimar Ferdi Zeyrek’in adı verildi

Genç yaşta kalbine yenildi

Minik Deniz'den şehit babasına son bakış

Şehit Piyade Astsubay Kıdemli Çavuş Fikret Mangura son yolculuğuna uğurlanıyor

Başkan Zeyrek'in aile fertleri adına sahte sosyal medya hesabı açmışlar

TBMM Araştırma Komisyonu Saruhanlı’da Zirai Don İncelemesi Yaptı

Orman yangınlarını önleyici tedbirler değerlendirildi

Manisa’da zirai don çalıştayı

Saruhanlı’dan tayini çıkan Hâkim ve Savcılara Veda Yemeği

Yangından geriye gözyaşı kaldı

Başkan Balaban, orman yangınlarına dikkat çekti

Yangında öncü araç, yaralıya uçan İHA

Çukurbağ Spor Tesisi'ne merhum Başkan Ferdi Zeyrek'in ismi verildi

Keneyi yakmak isterken ormanı yaktı

Muhammed Yakut hayatını kaybetti: Cinayet mi ecel mi?

Bakan Yumaklı: "Yangınların 6’sı halen aktif, Akhisar’da tek noktaya yoğunlaştık"

“Kuraklıktan zarar gören çiftçilerimiz yardım kapsamına alınmalıdır”

Türkiye güne akaryakıt zammıyla başladı. 6 gün sonra neler olacak neler

Fenalaşan arkadaşına müdahale etti, ikisi de kalp krizinden öldü

Manisa'daki yabancı nüfus azalmaya devam ediyor

Manisa TSO Meclis Salonuna Mimar Ferdi Zeyrek’in adı verildi

Genç yaşta kalbine yenildi

https://www.youtube.com/@kardelengazetesi45/videos
Ekonomi 26.02.2022 13:18:00 1566 0

Tarih: 26.02.2022 13:18 Güncelleme: 26.02.2022 13:18
Haberi Sesli Oku
10.07.2025 17:12:00