HABER MERKEZİ - Ünlü belgesel yapımcısı ve Doğa Fotoğrafçısı Cemal Gülas’ın yabani hayvanlar ile dostluk kurma yeteneği sosyal paylaşım sitelerinde izlenme rekorları kırıyor.

Cemal Gülas’ın çeşitli zamanlarda yabani hayvanlar ile çekilen görüntüleri sosyal paylaşım sitelerinde izlenme rekorları kırıyor. İlgi çeken görüntülerde Gülas bir ayı ile deredeki bir gölette oyunlar oynuyor. Karaca ile ormanda geziniyor. Karaca ile köpek arasındaki arkadaşlık ise istenilince farklı türden hayvanların bile dost olabileceklerini ispatlıyor.

Aynı zamanda Vahşi Yaşam Derneği Başkanlığı’nı da yürüten Gülas, geçtiğimiz yıllarda ormanda bulduğu ve `Datvi` ismini verdiği yavru ayıyı doğal yaşam alanı içerisinde büyütüp doğaya adapte etmek için verdiği mücadele ve sonrasında yaşadıkları ile gündeme gelmişti. Ardından Meto ismini verdiği ayı ile dostluk kuran Gülas, avcılar tarafından vurulan bir Karaca yavrusunu da tedavi edince Milli Parklar Bölge Müdürlüğü ekipleri tarafından ödüllendirilmesi gerekirken para cezasına çarptırılarak hakkında dava açılmıştı. Pars ismini verdiği köpeği ile ayı ve karaca arasında dostluk kurmayı da başaran Gülas avcılara karşı verdiği mücadele sürerken avcılar tarafından vurulmuştu.

İş yerini ve evini Rize’nin Çamlıhemşin İlçesi’ndeki yaban hayatı na yakın bir noktaya taşıyan Gülas belgesel çalışmalarını buradan yürütüyor.



Dikkatsizlik kazayı beraberinde getirdi: 2 yaralı

Saruhanlı Şoförler ve Otomobilciler Odası’nda Arif Bilek güven tazeledi

Kırkağaç’a sosyal belediyecilik atağı

Elektrikli bisikletle çekici çarpıştı: 1 ölü, 1 yaralı

Esnafın desteğiyle kuruldu, 14 bin seansa ulaştı

Spil'in zirvesinde Türk Bayrağı açtılar

Saruhanlı'da vefat...

Saruhanlı'da vefat...

Saruhanlı'da vefat...

S&G Parfüm Kozmetik işletmesi Yeni yerinde törenle hizmete girdi

İşten çıktı, evine varamadan karanlık bir yolda can verdi

Boşanma aşamasındaki karısını sokak ortasında öldürdü

Saruhanlı’da Vefat…

Memurları taşıyan servis kazasında acı haber geldi

Saruhanlı'da vefat...

ÖEKK Manisa İl Başkanı Aşkın Nehir, "Açıklanan oran ihtiyaçları karşılamıyor"

Kendisini eve bırakan arkadaşının kullandığı aracın altında kaldı

Saruhanlı’da Vefat…

Kayıp 15 yaşındaki kız çocuğundan acı haber

Baba ve üvey oğlunun kavgası ölümle bitti

İntihar denilen olay cinayet çıktı

https://www.youtube.com/@kardelengazetesi45/videos
Yaşam 30.09.2014 12:24:39 1167 0
Tarih: 30.09.2014 12:24 Güncelleme: 30.09.2014 12:24
Haberi Sesli Oku