Manisa`da KESK üyeleri bütçe görüşmelerini protesto amacıyla 1 günlük iş bırakma eylemi yaptı.

Manisa Lisesi önünde toplanan sendika üyeleri, Manolya Meydanı`na kadar slogan atarak yürüdü.

Manolya Meydanı`nda basın açıklaması yapan Manisa KESK Şubeler Platformu Dönem Sözcüsü Eğitim Sen Şube Başkanı Remzi Şirin, kaynakların barış için değil, savaş için harcandığını öne sürdü, tüm kamu çalışanlarının kendi iş kollarında onlarca sorun ve talepleri olduğunu ve KESK olarak bu taleplerin takipçisi olduklarını hatırlattı.

Şirin, şöyle konuştu:

"Bütçeden genel taleplerimiz ise çok net. Kayıplarımızın telafisi için her kamu emekçisinin maaşına en az 300 lira zam yapılmasını, herkese iş ve ücret güvencesi sağlanmasını, ek ödemelerin emekliliğe yansıtılmasını istiyoruz. Maaşlarımızın vergi artışından etkilenmemesini, kadın emekçilere pozitif ayrımcılık uygulanmasını istiyoruz. Katılımcı demokratik bir bütçe istiyoruz. Kaynakları faiz olarak sermayeye aktaran değil herkese eşit, ücretsiz, nitelikli ve ulaşılabilir kamu hizmeti üreten bir bütçe istiyoruz. Kamuda istihdam eksikliğinin giderildiği, tüm çalışanlarının iş ve ücret güvencesinin sağlandığı, gelir dağılımında adaleti sağlayan bir bütçe istiyoruz."

İnsanca bir yaşam hakkını kazanana dek mücadelelerinin süreceğini belirten Şirin, "aileleri ile beraber 15 milyonu aşkın kamu emekçisinin, emeklinin taleplerini yok sayan, emekçilerin alın teriyle kazanılmış hakları çöpe atan, yoksulluğu dayatan satış sözleşmesini" tanımadıklarını kaydetti.



Kırkağaç’a sosyal belediyecilik atağı

Elektrikli bisikletle çekici çarpıştı: 1 ölü, 1 yaralı

Esnafın desteğiyle kuruldu, 14 bin seansa ulaştı

Spil'in zirvesinde Türk Bayrağı açtılar

Saruhanlı'da vefat...

Saruhanlı'da vefat...

Saruhanlı'da vefat...

S&G Parfüm Kozmetik işletmesi Yeni yerinde törenle hizmete girdi

İşten çıktı, evine varamadan karanlık bir yolda can verdi

Boşanma aşamasındaki karısını sokak ortasında öldürdü

Saruhanlı’da Vefat…

Memurları taşıyan servis kazasında acı haber geldi

Saruhanlı'da vefat...

ÖEKK Manisa İl Başkanı Aşkın Nehir, "Açıklanan oran ihtiyaçları karşılamıyor"

Kendisini eve bırakan arkadaşının kullandığı aracın altında kaldı

Saruhanlı’da Vefat…

Kayıp 15 yaşındaki kız çocuğundan acı haber

Baba ve üvey oğlunun kavgası ölümle bitti

İntihar denilen olay cinayet çıktı

Manisa'da vahşet: Çocukların önünde köpeği katletti

Saruhanlı Belediyesi’nden Kadınlara Mamografi Ulaşım Desteği

https://www.youtube.com/@kardelengazetesi45/videos
Güncel 20.12.2013 15:50:27 763 0
Tarih: 20.12.2013 15:50 Güncelleme: 20.12.2013 15:50
Haberi Sesli Oku