ALAŞEHİR - Alaşehir Belediyesi, bulvar yenileme projesi çerçevesinde, Atatürk Bulvarı üzerindeki Kenan Evren heykelini kaldırdı. Heykelin kaldırılmasına Alaşehirli vatandaşlar farklı tepki gösterdi.

1980 askeri darbesinin kudretli Genelkurmay Başkanı Kenan Evren`in memleketi Alaşehir de bulunan heykeli belediye tarafından söküldü. Bulvar yenileme projesi kapsamında trafiği önemli ölçüde aksattığı gerekçesi ile depoya kaldırılan heykelin kaidesi yıkıldı. Alaşehir Belediyesi daha önce yapmış olduğu açıklamada heykelin mevcut yerinden kaldırılarak yeni bir kaide üzerine oturtulacağını açıklamıştı. Kenan Evren’in heykelinin yıkılmasına Alaşehir halkı farklı tepki gösterdi. Heykelin bulunduğu alanın çevre esnafından Halil Aktürk, yeni düzenleme ile trafik akışının daha rahat olacağını dile getirerek; “Heykel eski yerinden alınarak 10 metre aşağıya tekrar oturtulacak. Kaidenin temelleri atıldı. Alaşehir için daha iyi olacak” dedi. Esnaf Mustafa Zengin ise yaptığı açıklamada, Kenan Evren’in Alaşehir için önemli bir isim olduğunu hatırlatarak; “Kenan Evren’in adına yakışır yeni bir heykelin yapılmasını bekliyoruz” diye konuştu.

Alaşehirli vatandaş Hüseyin Keskin ise yaptığı açıklamada, Kenan Evren’in darbeci bir general olduğunu hatırlatarak şunları söyledi: “Kenan Paşa`nın Alaşehirli olması bu gerçeği örtemez. Demokrasimiz, Kenan Evren Paşanın Genelkurmay Başkanı olduğu 1980 yılında maalesef sekteye uğramıştır. Bu gerçeği unutamayız. Proje hakkında da birkaç söz söylemek istiyorum. Belediye yapmış olduğu açıklamada Kenan Evren heykelinin trafiği rahatlatmak için kaldırıldığını açıkladı. Oysa projeye bakıyoruz, trafik eski akışı üzerinde devam edecek. Hastane istikametinden gelen araçlar yine heykelin etrafını dolaşmak zorunda kalacak. Ayrıca, heykelden cumhuriyet meydanına kadar yapılan düzenlemeler trafiği rahatlatmaktan çok aksatmasına neden olacak.”



Saruhanlı'da Vefat...

Feci kazada karı-koca vefat etti

Manisalı çiftin piknik keyfi faciayla bitti

Saruhanlı'da Vefat...

Büyükşehir’den Engelli Yurttaşa Destek

Turgutlu'da yanan çiftlik evinden ceset çıktı: 3 gözaltı

Yaşlı çift evlerinde ölü bulundu: Katil, kadının oğlu çıktı

Feci kaza; Eğlence mekanından çıkan genç feci şekilde hayatını kaybetti

Paşaköy FK'da Mutlu Çamlıyer dönemi

Yıldızspor 45 FK Yaz Okulu'nda ikinci dönem başlıyor

Bıçaklı dehşet! Yaralılar var

Vahşice katledilip valize konulmuştu: Genç kızın bilinmeyenlerini açıkladı

Kaçak içki operasyonunda 1 tonun üzerinde etil alkol ele geçirildi

Alaşehir'de kaçak tütün operasyonu

Manisa’da YKS mobil tercih danışma noktaları kuruldu

Manisa'da 5 binin üzerinde sentetik ecza hapı ele geçirildi

Bisikletçiler orman yangınlarına dikkat çekmek için pedalladı

Lambayı boşa yakana okkalı tarife. Elektrikte büyük kazık

Kaddafi'nin eski danışmanı Bodrum'da isyan etti: "İskelemi yıktılar, personelimi darp ettiler"

Merhum Başkan Ferdi Zeyrek vefatının 52. gününde dualarla anıldı

Soma'da gençlerin isteği yerine geldi

Ormanlara giriş yasağını delenlere ağır yaptırım

Kalp krizi geçirip hayatını kaybeden polis memuru için tören düzenlendi

Sarıgöl'de orman yangınlarına karşı tedbirler devam ediyor

Orman yangınında yaralanan Kader Dereli'nin tedavisi yoğun bakımda sürüyor

Müdür Öztürk dualarla görevine veda etti

Denizlili orman şehitleri son yolculuklarına uğurlandı

Kaymakam Güldoğan, Salihli basınını unutmadı

Başkan Balaban'ın acı günü

Üç günlük damat kumar borcu yüzünden takılarla birlikte kayboldu

Hayrunnisa Gül'ün çantası, İngiltere kralıyla sohbeti gölgede bıraktı

Bakan Memişoğlu açıkladı: 10 milyon kişinin ölçümü yapıldı, yüzde 70'i fazla kilolu

Elektrik akımına kapılan 2 kişinin ölümüne ilişkin davada sanık sayısı arttı

Saruhanlı'da 15 Temmuz Demokrasi ve Millî Birlik Günü

Kula’da 15 Temmuz Şehitleri dualarla anıldı

Manisa'da 15 Temmuz şehitleri dualarla anıldı

https://www.youtube.com/@kardelengazetesi45/videos
Güncel 22.07.2013 10:29:25 1140 0

Tarih: 22.07.2013 10:29 Güncelleme: 22.07.2013 10:29
Haberi Sesli Oku

Güncel

Güncel Haberleri
3.08.2025 10:13:00