HABER MERKEZİ - Memorial Hastanesi Tüp Bebek Merkezi Başkanı Prof. Dr. Aygül Demirol, bebek sahibi olamayan anne ve babalar için yeni geliştirilen `yumurta dondurma` kuralının büyük bir müjde olduğunu söyledi.

Kemoterapi gören anne adaylarına müjde - Tıkla İzle

Sağlık Bakanlığı, sadece kemoterapi görecek kadınlarda ‘yumurta dondurma’ kuralını yumurta rezervi az her kadına uygulamaya hazırlanıyor. Konuya ilişkin açıklamalarda bulunan Memorial Hastanesi Tüp Bebek Merkezi Başkanı Prof. Dr. Aygül Demirol, uygulamanın çocuk sahibi olmak isteyen anne ve baba adaylarına büyük bir müjde olduğunu belirterek, “Kesinle büyük bir müjde ve önemli bir karar. Günümüzde sadece kemoterapi bir grup vakaları değil, birçok nedenle çocuk sahibi olmayı erteleyen birçok kadın var. Öte yandan yaşı çok genç olmasına rağmen yumurta rezervi düşük olan ve ileride çocuk sahibi olamama riski olan bir grup var. Bunlar için fevkalade bir çözüm. Embriyo dondurmayı başarıyla yapan bir grup tüp merkezi var zaten. Bu konuda son derece önemli olan yumurta dondurma, embriyo dondurmaya göre çok hassas teknolojiler ve titiz çalışmalar gerektiriyor. Bu nedenle yumurta dondurma işleminin çok ehil ellerde ileri teknolojide yapılması lazım” dedi.

ANNE ADAYLARINA MÜJDE
Yumurta dondurma süresinin 5 yıl sınırından sonra süresize çevrilebilmesinin önemini belirten Demirol, “Bu son derece önemli, çünkü 5 yılın üzerine birçok kanser vakasında tekrar uzatılması gerekliliği ve bununla ilgili ek kararların alınması gerekiyordu. Yeni yasa ile otomatik uygulanabileceği için ne zaman ihtiyaçları olabileceği, ne zaman kullanılabileceği kestirmek mümkün değildi. Bazen erken yaşta karşılaşılabilen vakalar var. Ya da yumurta rezervi düşük bir kadın yumurtalarını donduruyor. Ne zaman evlenip bebek sahibi olmaya karar verirse o zaman kullanması gerekiyor. Zaman kısıtlılığının kalkması çok yerinde bir karar” diye konuştu.
5 yıllık yumurta dondurma sınırının süresize uzatılmasının kesinlikle başarıyı düşürmeyeceğini kaydeden Demirol, “İyi şekilde yapıldığı zaman bu zamanın uzaması kesinle başarıyı düşüren bir faktör değil” dedi.



Saruhanlı'da İlköğretim Haftası Kutlaması

Babasının bıçakladığı çocuk hayatını kaybetti

Egeli akademisyene "Somut Olmayan Kültürel Miras Taşıyıcısı" unvanı verildi

Saruhanlı’da İZSU’nun yeni su kuyusu girişimine tepki büyüyor

Manisa'da şüphelilerin üzerinden uyuşturucu çıktı

DEÜ TIP FAKÜLTESİ'NİN YENİ ÖĞRENCİLERİ BEYAZ ÖNLÜKLERİNİ GİYDİ

Liselilerin tehlikeli şakasında bir öğrenci ölümden döndü

Muradiye Engelsiz Yaşam Merkezi'nde yeni eğitim yılı başladı

Manisa'da ahşap palet fabrikasında yangın

Demirci’de ilk kez pepino yetiştirildi

Saruhanlı Belediyesinden Şatırlar Mahallesi’nde Gölet Temizliği

Sarıgöl CHP Kongresi yapıldı

Boş tarlada erkek cesedi mahalleyi karıştırdı!

Deniz Kuvvetleri'ne FETÖ operasyonu! Çok sayıda isim gözaltında...

Turgutlu'da 32 yaşındaki genç silahla hayatına son verdi

Saruhanlı’da İZSU’nun yeni su kuyusu girişimine tepki büyüyor

Dün toprağa verilen şehidin adı, bugün doğan oğluna verildi

Emekli ve asgari ücretlilerin zam oranı şimdiden sızdırıldı. "Çıkar bakayım cep telefonunu" diyenler şoke olacak

Manisa şehidini gözyaşlarıyla uğurladı

Samet Çini Gözyaşları arasında toprağa verildi

Muharrem Ekici’nin Adı Gençlik Merkezine verilecek

Sarıgöl'de Sultani üzüm yarışması

Şehit Uzman Çavuş Yeşil’in Salihli’deki baba ocağında helallik alındı

Dönerci bir aylık kazancını Gazze’ye bağışladı

Belediyeye bağlı çarşıda kripto madenciliği iddiası

Saruhanlı da toplu ulaşıma 3 araç daha...

Gazzeliler için yola çıkan Milletvekili Ün; "Biz, Kudüs’ü miras sayan bir milletin çocuklarıyız"

Saruhanlı 18. Altın Üzüm festivaline hazırlanıyor

Saruhanlı’da Kurtuluş Coşkusu meydanları sardı

Alaşehir’de kurtuluş coşkusu açılışlar ve konserle taçlanıyor

Zincir marketlerdeki kırtasiye ürünleriyle ilgili skandal iddia!

Belediye, Kandilde helva dağıttı

Başkan Balaban'dan İstanbul'a kayyum atanmasına tepki

Başkan Aras: "Saldırının İngiltere bağlantılı olduğunu öğrendik"

Vali Akbıyık'tan Başkan Aras'a destek ziyareti: "Saldırganlar en kısa sürede yakalanacak"

https://www.youtube.com/@kardelengazetesi45/videos
Saglik 27.09.2014 16:18:48 938 0

Tarih: 27.09.2014 16:18 Güncelleme: 27.09.2014 16:18
Haberi Sesli Oku
17.09.2025 17:38:00