SARUHANLI - Geçtiğimiz hafta yaşanan soğuklar nedeniyle don afatı ile karşı karşıya kalan ve şu anda bağlarında bahçelerinde ciddi hasarla boğuşan Saruhanlının Kemiklidere mahallesinde çiftçiler dertlerini CHP'li Özgür Özel'e anlattı.

CHP Manisa Milletvekili Özgür seçim çalışmalarının yanı sıra çiftçileri tek tek dinlemeye devam ediyor. Özgür Özel geçtiğimiz hafta yaşanan don afatı sonrası bağlarda inceleme yapmış ve Bakanlar Kurulu'nun acil toplanması için de çağrıda bulunmuştu. Geçtiğimiz gün de çiftçilerin yanına giderek onların sorunlarını tekrar dinleyen Özel yetkilere seslenerek Bakanlar Kurulu'nun toplanması gerektiği yönündeki çağrısını yineledi.

-Erdoğdu ve Özel Çiftçilerle Buluştu-

Çiftçilerin sorunlarını dinlemek üzere Kemiklidere Mahallesine giden Özel'e, Manisa'ya gelerek CHP İl Gençlik kollarının düzenlediği Siyaset Akademisinin konuğu olan CHP İstanbul Milletvekili Aykut Erdoğdu da eşlik etti.

Erdoğdu ve Özgür Özel geçtiğimiz gün Sazoba, Beyoba ve Kemiklidere mahallelerinde dondan zarar gören ve son 50 yılın en büyük maddi hasarlı afatını yaşayan çiftçileri tek tek ziyaret ederek sorunlarını dinledi.

-Sadece Çiftçi Değil Manisa Ekonomisi Batar-

CHP'li Özel yapılan toplantının ardından yaptığı değerlendirmede şunları söyledi:

Çiftçilerimizin hepsi perişan. Yetkilerin bir an önce harekete geçmesi gerekiyor. Manisa çekirdeksiz kuru üzümün başkenti ve bütün dünyada tanınıyor. Bütün dünya piyasalarında burada üretilen üzüm Manisa sultanisi diye biliyor.

Ama son 12-13 yıldır piyasada istediği değeri zaten bulamıyordu. Son 1-2 yıldır da dondan etkileniyordu çiftçimiz. Ancak 22-23 Nisan gecesi yaşanan don afedi bu sefer ağır hasar verdi. Haberi alır almaz bağlara koştuk ama salkımlar ve üzüm çubukları donmuştu. Bu şu demek, bu sene çekirdeksiz kuru üzüm yok demek. Pamuk vardı buralarda pamuğu bitirdiler. Üzüme sarıldı çiftçi. Ama artık üzüm üreticisinin de yüzü gülmüyor. Yarın öbür gün olacak olan şu: bu bağların sahiplerinin hepsinin evine icra gelir. Çünkü tamamı, tüm bankalara zirai kredi, onu bulamazsa ihtiyaç kredisi ile borçlu. Herkes gırtlağına kadar borçlu. Eğer tedbir alınmazsa hepsi batacak. Sadece onlar da batmayacak üstelik. Bu Manisa ekonomisinin batması demek. Bu Manisalı esnafın zarar görmesi demek.”

-Tarsim Sigortası Aranmaksızın Zararı Devlet Karşılasın-

Meydana gelen don afatından zarar gören çiftçilerin Tarsim Sigortası aranmaksızın zararı devlet tarafından karşılanması gerektiğini belirten Milletvekili Özel, Yetkililer çıkmış diyor ki zararın ödenmesi için Tarsim yapılması lazımdı. Oysa yapılması gereken ne? Tarsim sigortası aranmaksızın tüm çiftçilere zararın tamamı ödenmesi.  Tarsim sigortası olmayan çiftçimize bir an önce devletin elini uzatması gerekiyor. Devlet, çiftçiye şimdi sahip çıkmayacaksa ne zaman sahip çıkacak! Öyle ki çiftçimiz garibanlıktan, parası olmadığından Tarsim sigortasını yaptıramıyor. En az %25'inin şu anda Tarsim sigortası yok. Ayrıca, çiftçilerin bütün banklara olan kredi borçlarının en az 1 yıl sıfır faizle ötelenmesi lazım.

Bunun dışında çiftçiye nasıl kol kanat gerilmesi gerekiyorsa acilen Bakanlar Kurulu toplantısı yapılarak bu tedbirlerin bir an önce alınması lazım. Bunu bir kez daha yineliyorum. Çünkü çiftçimiz kan ağlıyor” dedi.



Yaşlı çift evlerinde ölü bulundu: Katil, kadının oğlu çıktı

Feci kaza; Eğlence mekanından çıkan genç feci şekilde hayatını kaybetti

Paşaköy FK'da Mutlu Çamlıyer dönemi

Yıldızspor 45 FK Yaz Okulu'nda ikinci dönem başlıyor

Bıçaklı dehşet! Yaralılar var

Vahşice katledilip valize konulmuştu: Genç kızın bilinmeyenlerini açıkladı

Kaçak içki operasyonunda 1 tonun üzerinde etil alkol ele geçirildi

Alaşehir'de kaçak tütün operasyonu

Manisa’da YKS mobil tercih danışma noktaları kuruldu

Manisa'da 5 binin üzerinde sentetik ecza hapı ele geçirildi

Gençlik Meclisi kuruluyor

Salihli’nin tarihi mahallesinde eller yağmur için semaya açıldı

Manisa’da zeytin bahçesinde asırlık top mermisi bulundu

Gözaltına alınan doktor serbest bırakıldı

Bisikletçiler orman yangınlarına dikkat çekmek için pedalladı

Otobüs şoförleri arasında yol kenarında bıçaklı kavga: 1 yaralı

Bisikletçiler orman yangınlarına dikkat çekmek için pedalladı

Lambayı boşa yakana okkalı tarife. Elektrikte büyük kazık

Kaddafi'nin eski danışmanı Bodrum'da isyan etti: "İskelemi yıktılar, personelimi darp ettiler"

Merhum Başkan Ferdi Zeyrek vefatının 52. gününde dualarla anıldı

Soma'da gençlerin isteği yerine geldi

Ormanlara giriş yasağını delenlere ağır yaptırım

Kalp krizi geçirip hayatını kaybeden polis memuru için tören düzenlendi

Sarıgöl'de orman yangınlarına karşı tedbirler devam ediyor

Orman yangınında yaralanan Kader Dereli'nin tedavisi yoğun bakımda sürüyor

Müdür Öztürk dualarla görevine veda etti

Denizlili orman şehitleri son yolculuklarına uğurlandı

Kaymakam Güldoğan, Salihli basınını unutmadı

Başkan Balaban'ın acı günü

Üç günlük damat kumar borcu yüzünden takılarla birlikte kayboldu

Hayrunnisa Gül'ün çantası, İngiltere kralıyla sohbeti gölgede bıraktı

Bakan Memişoğlu açıkladı: 10 milyon kişinin ölçümü yapıldı, yüzde 70'i fazla kilolu

Elektrik akımına kapılan 2 kişinin ölümüne ilişkin davada sanık sayısı arttı

Saruhanlı'da 15 Temmuz Demokrasi ve Millî Birlik Günü

Kula’da 15 Temmuz Şehitleri dualarla anıldı

Manisa'da 15 Temmuz şehitleri dualarla anıldı

https://www.youtube.com/@kardelengazetesi45/videos
Politika 29.04.2015 13:41:43 1327 0

Tarih: 29.04.2015 13:41 Güncelleme: 29.04.2015 13:41
Haberi Sesli Oku
2.08.2025 13:05:00