GÜNDEM - Çorum`un Sungurlu ilçesinde çiftçilikle uğraşan Mehmet Özsoylar`ın başına gelenler, Kemal Sunal`ın "Davacı" filminde yaşanan olayları aratmadı. 55 yıldır arazisini ekemeyen Mehmet Özsoylar, yıllardır süren hukuk mücadelesini sonunda kazandı.

Kemal Sunal'ın, başrolünde oynadığı ve iki komşu arasında bahçeye giren koyun yüzünden başlayan mahkemenin uzun sürmesini konu alan ‘Davacı' filmi Sungurlu`da gerçek oldu. İlçeye bağlı İnegazili köyü ile Kırıkkale`nin Balışeyh ilçesine bağlı olan Danalı köylülerinin sınırında bulunan 220 dönüm arazi nedeniyle köylüler arasında 1964 yılından itibaren süregelen arazi anlaşmazlığı son buldu.

Sabah saatlerinden yeni sınırların belirlenmesi için bir çalışma başlatıldı. Kırıkkale ve Sungurlu jandarma ekiplerinin geniş güvenlik önlemi aldığı sınır belirleme çalışmalarının yapıldığı esnada köylüler arasında zaman zaman sözlü sataşmaların olduğu dikkatlerden kaçmadı.

Ailecek 55 yıldır mahkemeye gidip geliyoruz diyen Mehmet Özsoylar, "Davayı açtığımız günden bugüne davamıza bakan hakim tam keşfe gelecek, tayini çıkıyor gidiyor. Yerine gelen hakimler aynı şekilde şu ayın şu tarihine dava günü diyorlardı. Yine hakim değişiyordu. Yine baştan başlıyorduk. Azmettik ve yarım asırdır süren davamızı kazandık. Yine tarlamızı ekeceğiz, bunun mutluluğunu yaşıyoruz" dedi.

Arazinin dedesinden babasına, babasından da kendi ve kardeşlerine miras kaldığını iddia eden Özsoylar, "1964 yılında Danalı köylüleri tarafından mera olarak kullanılmak istenen arazimiz yüzünden 2 köy arasında kavga bile çıktı. İlk kavgada bir kişi vurularak öldürüldü. İlerleyen yıllarda ise yine zaman zaman köylüler arasında anlaşmazlıklar yaşandı. Bu arazi bize dedemden miras kaldı. Bundan 55 yıl önce başlatmış olduğumuz hukuki süreç artık son buldu. Dava dosyası yargıtay mahkemesine gönderildi. Yargıtay tapumuzun bizlere verilmesini onayladı" ifadelerini kullandı.



Alaşehir Belediyesi'nden merhum Ferdi Zeyrek için pilav hayrı

Besim Dutlulu'nun ilk ziyareti Ferdi Zeyrek'in mezarı oldu

Başkan Zeyrek'in ölümüyle sonuçlanan olayda 3 şüpheli tutuklandı

Manisa Belediyesi Yeni Akit ve Zekeriya Say için harekete geçti!

Bir Lokma Bin Dua: Ferdi Başkanımızın Aziz Hatırasına

Merhum Başkan Zeyrek anısına hayır yapıldı

Başkan Zeyrek’i kurtarmak için zamanla yarışıldı

SARUHANLI’DA JANDARMA TEŞKİLATININ 186. KURULUŞ YILDÖNÜMÜ KUTLAMALARI

Havuzlarla ilgili korkutan gerçek

CHP Genel Başkanı Özel, Başkan Zeyrek için düzenlenen mevlide katıldı

Nehir Zeyrek’ten Tepki: ‘O adamı nasıl serbest bırakabiliyorsunuz?’

Yarbay Melih Gülova şehadetinin yıldönümünde Manisa’da anıldı

Başkan Zeyrek'in avukatından yazılı açıklama

Ferdi başkanın ailesine taziye akını devam ediyor

Ferdi Zeyrek'in ölümünde 'bilirkişi raporu' netleşiyor

Özgür Özel'den Ferdi Zeyrek’e Son Veda!..

Ferdi Zeyrek için taziye kabulüne başlandı

Binlerce Manisalı, Ferdi Başkanlarını gözyaşlarıyla uğurladı

Özgür Özel Zeyrek ailesini biran olsun yalnız bırakmadı

Belediye önüne Başkan Zeyrek’e acı veda

https://www.youtube.com/@kardelengazetesi45/videos
Güncel 7.05.2015 08:52:17 1075 0

Tarih: 07.05.2015 08:52
Haberi Sesli Oku
17.06.2025 16:22:00