Anahtar Kelimeler: Kaybolan engelli kardeşini yerde arıyor

Kaybolan engelli kardeşini her yerde arıyor
Alaşehir ilçesinde 1 Ocak tarihinde evinden ayrıldıktan sonra bir daha kendisinden haber alınamayan yüzde 80 engelli kardeşinin hayatından endişe ağabey, elinde fotoğraf, sokak sokak kardeşini arıyor.
Yüzde 80 zihinsel engelli raporu bulunan Hasan Vural, Esentepe Mahallesi Koşturoğlu Sokaktaki vasisi olan abisi Mustafa Vural (67) ile yaşadıkları evden 1 Ocak Çarşamba günü saat 15.30 sıralarında 'Çarşıya gidiyorum' diyerek evden ayrıldı ve bir daha geriye dönmedi. Hasan Vural aynı gün gece saat 03.00 sıralarında Salihli ilçesi Tren Garı güvenlik kameralarında görüldükten sonra bir daha kendisinden haber alınamadı. Abi Mustafa Vural her gün kardeşinin fotoğraflarını eline alarak, İzmir, Manisa, Salihli, Alaşehir gibi yerlerde gezerek, pazar yerlerini dolaşarak, kardeşini arıyor.

"Ara ara kayboluyordu"
Kardeşinin ara ara kaybolduğunu belirten Abi Mustafa Vural, "Ara ara kaybolurdu. 1 Ocak günü saat 15.30'da evden çıktı gitti. 17.10'da trene kaçak olarak birmiş gitmiş. Sonra Salihli tren garında güvenlik kameralarında görülüyor. Ondan sonra ne olduysa oldu. Engelli ve yüzde 80 raporu var. Ara ara kayboluyor. 4-5 sene önce Manisa Tren Garından getirdik. İki sene önce kayboldu. Sart'ta bulundu, getirdik. Hiç bu kadar uzun süreli kaybolmamıştı, bu kez hiç haber alamadık" dedi.

"Umutlarımız tükendi"
Abi Mustafa Vural eline aldığı kardeşinin fotoğraflarıyla Alaşehir'de pazar yerini gezerek, pazarcılara, vatandaşlara fotoğrafları gösterip, kardeşini aradı. Mustafa Vural kardeşinin yatağını gösterip, "Yatağı boş kaldı, ikimiz beraber aynı odada yatıyorduk, odada tek başıma kaldım. Kayıpların bulunmasında yardımcı olan televizyon kanallarını aradık, ancak ilgi göstermediler. Elime kardeşimin fotoğraflarını aldım, İzmir, Manisa, Salihli, Alaşehir her tarafı dolaşarak herkese gösteriyorum. Pazar yerlerini gezip esnaflara ve vatandaşlara teker teker göstererek soruyorum. İnşallah sağ olarak buluruz. Umutlarımız kesildi ama Allah'tan ümit kesilmez. İnşallah sağ olarak buluruz. Görenlerin veya bilenlerin polise haber vermesini istiyoruz" dedi.

"İhtiyaçlarını karşılayamaz, umutlarımız kesildi"
Engelli olması nedeniyle kendi ihtiyaçlarını karşılayamadığını, umutlarının kesildiğini belirten abla Abla Emine Okyay (66), "Polise kayıp başvurusunda bulunduk. Her tarafa kayıp fotoğrafı yapıştırdık, ilk günlerde telefonla arayanlar oluyordu, şimdi arayan da yok, gördüm diyen de yok. Kardeşim engelli, hiçbir ihtiyacını karşılayamaz. İhtiyaçlarını ben karşılıyordum. Hiç kimseye zarar vermez. İnsanlardan sigara veya para ister. Verirlerse alır, vermezlerse almazdı. Aldığı parayla sigara veya yiyecek alırdı. Kendi ihtiyaçlarını karşılayamaz, kıyafetlerinin değişmesi lazım. Bu güne kadar kıyafetleri değişmeden duramaz. Tüm ümitlerimiz kesildi. Ölü veya diri olarak bulunmasını istiyoruz" şeklinde konuştu.
Engelli Hasan Vural'ın abisi ve ablası kardeşlerinin herhangi bir kapalı alanda kalamayacağı, bu yüzden dışarılarda, parklarda kalabileceği, kıyafetlerinin değişmediği için de gece soğuklara dayanamayacağı için umutlarının da artık tükendiğini belirtti.



Büyükşehir’den don zararına uğrayan üreticilere destek

23 NİSAN ULUSAL EGEMENLİK VE ÇOCUK BAYRAMI KUTLU OLSUN

Manisa'da gökyüzünü balonlar renklendirdi

Vali Özkan makamını devretti

23 Nisan okullarda da coşkuyla kutlandı

Demirci’yi çocuk sesleri şenlendirdi

Manisa'daki festivalde 2 ton hamsi dağıtıldı

TARIM VE ORMAN BAKAN YARDIMCISI GİZLİGİDER SARUHANLI’DA HASAR GÖREN BAĞLARI İNCELEDİ

Selendi’de şehitler için sergi açıldı

Türkiye Oryantiring Şampiyonası Manisa’da başladı

Soma’da Ahmet Sula’dan unutulmaz bir seminer

Kula’da Kütüphaneler Haftası coşkuyla kutlandı

Don afetini yaşadı çalışmaya ara vermedi

TBMM zirai dondan etkilenen üreticiler için adım attı

Kaymakam Güldoğan, don afeti yaşayan bağları yerinde inceledi

Vali Özkan: "Çiftçilerimizin yanındayız"

Saruhanlılı çiftçiler için don tehlikesi devam ediyor

Manisa'da don afeti üzüm bağlarına büyük zarar verdi

Don afetinin sadece Sarıgöl’e zararı 2,25 milyar TL

Kaymakam Acar, dondan etkilenen bağları inceledi

https://www.youtube.com/@kardelengazetesi45/videos
Yaşam 18.01.2025 10:11:00 1519 0

Tarih: 18.01.2025 10:11
Haberi Sesli Oku
26.04.2025 09:13:00