Anahtar Kelimeler: Kaybolan engelli kardeşini yerde arıyor

Kaybolan engelli kardeşini her yerde arıyor
Alaşehir ilçesinde 1 Ocak tarihinde evinden ayrıldıktan sonra bir daha kendisinden haber alınamayan yüzde 80 engelli kardeşinin hayatından endişe ağabey, elinde fotoğraf, sokak sokak kardeşini arıyor.
Yüzde 80 zihinsel engelli raporu bulunan Hasan Vural, Esentepe Mahallesi Koşturoğlu Sokaktaki vasisi olan abisi Mustafa Vural (67) ile yaşadıkları evden 1 Ocak Çarşamba günü saat 15.30 sıralarında 'Çarşıya gidiyorum' diyerek evden ayrıldı ve bir daha geriye dönmedi. Hasan Vural aynı gün gece saat 03.00 sıralarında Salihli ilçesi Tren Garı güvenlik kameralarında görüldükten sonra bir daha kendisinden haber alınamadı. Abi Mustafa Vural her gün kardeşinin fotoğraflarını eline alarak, İzmir, Manisa, Salihli, Alaşehir gibi yerlerde gezerek, pazar yerlerini dolaşarak, kardeşini arıyor.

"Ara ara kayboluyordu"
Kardeşinin ara ara kaybolduğunu belirten Abi Mustafa Vural, "Ara ara kaybolurdu. 1 Ocak günü saat 15.30'da evden çıktı gitti. 17.10'da trene kaçak olarak birmiş gitmiş. Sonra Salihli tren garında güvenlik kameralarında görülüyor. Ondan sonra ne olduysa oldu. Engelli ve yüzde 80 raporu var. Ara ara kayboluyor. 4-5 sene önce Manisa Tren Garından getirdik. İki sene önce kayboldu. Sart'ta bulundu, getirdik. Hiç bu kadar uzun süreli kaybolmamıştı, bu kez hiç haber alamadık" dedi.

"Umutlarımız tükendi"
Abi Mustafa Vural eline aldığı kardeşinin fotoğraflarıyla Alaşehir'de pazar yerini gezerek, pazarcılara, vatandaşlara fotoğrafları gösterip, kardeşini aradı. Mustafa Vural kardeşinin yatağını gösterip, "Yatağı boş kaldı, ikimiz beraber aynı odada yatıyorduk, odada tek başıma kaldım. Kayıpların bulunmasında yardımcı olan televizyon kanallarını aradık, ancak ilgi göstermediler. Elime kardeşimin fotoğraflarını aldım, İzmir, Manisa, Salihli, Alaşehir her tarafı dolaşarak herkese gösteriyorum. Pazar yerlerini gezip esnaflara ve vatandaşlara teker teker göstererek soruyorum. İnşallah sağ olarak buluruz. Umutlarımız kesildi ama Allah'tan ümit kesilmez. İnşallah sağ olarak buluruz. Görenlerin veya bilenlerin polise haber vermesini istiyoruz" dedi.

"İhtiyaçlarını karşılayamaz, umutlarımız kesildi"
Engelli olması nedeniyle kendi ihtiyaçlarını karşılayamadığını, umutlarının kesildiğini belirten abla Abla Emine Okyay (66), "Polise kayıp başvurusunda bulunduk. Her tarafa kayıp fotoğrafı yapıştırdık, ilk günlerde telefonla arayanlar oluyordu, şimdi arayan da yok, gördüm diyen de yok. Kardeşim engelli, hiçbir ihtiyacını karşılayamaz. İhtiyaçlarını ben karşılıyordum. Hiç kimseye zarar vermez. İnsanlardan sigara veya para ister. Verirlerse alır, vermezlerse almazdı. Aldığı parayla sigara veya yiyecek alırdı. Kendi ihtiyaçlarını karşılayamaz, kıyafetlerinin değişmesi lazım. Bu güne kadar kıyafetleri değişmeden duramaz. Tüm ümitlerimiz kesildi. Ölü veya diri olarak bulunmasını istiyoruz" şeklinde konuştu.
Engelli Hasan Vural'ın abisi ve ablası kardeşlerinin herhangi bir kapalı alanda kalamayacağı, bu yüzden dışarılarda, parklarda kalabileceği, kıyafetlerinin değişmediği için de gece soğuklara dayanamayacağı için umutlarının da artık tükendiğini belirtti.



Manisa'da 19 bin 376 sentetik hap ele geçirildi

Eski Muğla Milletvekili Ali Boğa kazada hayatını kaybetti

Smyrna Antik Kenti'nde kazılar sürüyor

Ege Üniversitesinden kuşakları buluşturan parkur

Göztepe - Fenerbahçe maçı öncesi İzmir’de trafik düzenlemesi

Elektrik akımına kapılan DESKİ personeli hayatını kaybetti

SARUHANLI KADINLAR BURAYA, Çağan Ata için harekete geçiyor

Hukukta yapay zeka dönemi

Müzeye çocuk eli değdi, kurdeleyi çocuklar kesti

Kolay yoldan zayıflarken, kolay yoldan hasta olmayın

Boğazından su bile geçmiyordu, başarılı bir operasyonla yeniden yemek yiyebildi

Otomobilin kontrolden çıkarak devrildiği kazada 11 yaşındaki çocuk öldü

Burhan Eşer: "İnşallah, Sivasspor maçından istediğimiz sonuçla döneceğiz"

Folkart'tan 94'üncü İEF'te iki önemli sergi

Salihli Belediyespor Erguvan ile 'yola devam' dedi

Yükümlülerden eğitime anlamlı destek

SARUHANLI KADINLAR BURAYA, Çağan Ata için harekete geçiyor

Hukukta yapay zeka dönemi

Manisa nüfusu hızla yaşlanıyor

Büyükşehir Saruhanlı'daki Şehit Kabirlerini yeniliyor

Hasar gören camiden malzeme düşmesi sonucu ölen adam toprağa verildi

Saruhanlı’da obruklar oluşmaya başladı!

Saruhanlı’da kadınlar, Çağan Ata İçin Tek Yürek Oldu

Bisikletçiler orman yangınlarına dikkat çekmek için pedalladı

Lambayı boşa yakana okkalı tarife. Elektrikte büyük kazık

Kaddafi'nin eski danışmanı Bodrum'da isyan etti: "İskelemi yıktılar, personelimi darp ettiler"

Merhum Başkan Ferdi Zeyrek vefatının 52. gününde dualarla anıldı

Soma'da gençlerin isteği yerine geldi

Ormanlara giriş yasağını delenlere ağır yaptırım

Kalp krizi geçirip hayatını kaybeden polis memuru için tören düzenlendi

Sarıgöl'de orman yangınlarına karşı tedbirler devam ediyor

Orman yangınında yaralanan Kader Dereli'nin tedavisi yoğun bakımda sürüyor

Müdür Öztürk dualarla görevine veda etti

Denizlili orman şehitleri son yolculuklarına uğurlandı

Kaymakam Güldoğan, Salihli basınını unutmadı

Başkan Balaban'ın acı günü

https://www.youtube.com/@kardelengazetesi45/videos
Yaşam 18.01.2025 10:11:00 1999 0

Tarih: 18.01.2025 10:11 Güncelleme: 18.01.2025 10:11
Haberi Sesli Oku
16.08.2025 08:42:00