SARUHANLI - Kaspersky'nin hazırladığı "Her Olmadığı Kadar Bağlı: Dijital Konfor Alanlarımızı Nasıl Kuruyoruz?" başlıklı raporda, araştırmaya Türkiye'den katılanların yüzde 29'unun yayın servislerini ev arkadaşlarıyla paylaştığı, katılımcıların yüzde 40'ının ise ev arkadaşlarının dijital alışkanlıklarını bilmediğinden hesaplarının güvenliğinden endişe duyduğu belirtildi.

Kaspersky açıklamasına göre, Kovid-19 ile ilgili kısıtlamalar ve evde kalma zorunluluğu insanların dijital servislere yaklaşımını değiştirdi. İnsanlar artık kendilerinin ve ev arkadaşlarının interneti ne kadar güvenli kullandığına dikkat ediyor.

Yapılan araştırmada internet servislerinin insanları bir araya getirdiği ve ev arkadaşlarıyla ortak erişim için kullanıcıların kişisel bilgilerini paylaşmaya sıcak baktıkları ortaya çıktı.

Raporda, araştırmaya Türkiye'den katılanların yüzde 29'unun yayın servislerini ev arkadaşlarıyla paylaştığı, katılımcıların yüzde 40'ının ise ev arkadaşlarının dijital alışkanlıklarını bilmediğinden hesaplarının güvenliğinden endişe duyduğu belirtildi.

Öte yandan, katılımcıların hepsi ev arkadaşlarının interneti nasıl kullandığı konusunda bilgi sahibi değil ve bu durum onların dijital alışkanlıklarını etkiliyor. Örneğin, Türkiye'de kullanıcıların yüzde 24'ü yayın servisleri veya oyunlar nedeniyle internet aktivitelerinin artmasından kaygı duyuyor. Kullanıcıların yaklaşık dörtte biri (yüzde 24) ev arkadaşlarının internet alışkanlıkları nedeniyle internet hızının düşmesinden ve bu yüzden çevrim içi oyun performanslarının etkilenmesinden endişeleniyor.

- "Kimlik verileri siber güvenlik çözümleriyle koruma altına alınmalı"

Açıklamada görüşlerine yer verilen Kaspersky Pazarlamadan Sorumlu Başkan Yardımcısı Andrew Winton, modern dünyada başkalarıyla birlikte yaşamanın artık çok daha sık görüldüğünü ve çoğu evde internet bağlantısı ve çeşitli servislerin ortak kullanıldığını belirtti.

Winton, şunları kaydetti:

"Ev arkadaşlarımızla çevrim içi servisleri paylaşmak herkesin bunlardan zahmetsizce yararlanmasını sağlıyor. Ne yazık ki ev arkadaşlarımızla kişisel bilgilerimizi nasıl paylaştığımıza dikkat etmezsek bunların güvenmediğimiz kişilerin eline geçme ihtimali artıyor. Böyle bir durumun yaşanmadığından emin olmak için bazı servisler, parola paylaşmaya gerek olmadan tek abonelikten birden fazla kişinin yararlanmasına yardımcı oluyor. İster başkalarıyla ister tek başınıza yaşayın bilgilerinizin güvende kaldığından emin olmak için cihazlarınızı ve kimlik verilerinizi güçlü siber güvenlik çözümleriyle koruma altına almanızı tavsiye ediyoruz."

Kaspersky, başkalarıyla birlikte yaşayan kullanıcılara cihazlarını korumaları için şunları öneriyor:

"İstenmeyen veya şüpheli e-postalardan gelen bağlantılara tıklamayın. Resmi web sitelerini ziyaret ederek, e-postayı gönderenin gerçek olup olmadığını kontrol edin. Gerçekten gerekli olmadığı takdirde üçüncü taraflarla kişisel bilgilerinizi paylaşmayın veya hesaplarınıza erişim sunmayın.

Her hesap için güvenli ve ayrı parolalar oluşturmak için Kaspersky Password Manager gibi sağlam bir güvenlik çözümü kullanın. Kaspersky Security Cloud gibi güvenilir bir güvenlik çözümü kurun."



Büyükşehir’den Engelli Yurttaşa Destek

Turgutlu'da yanan çiftlik evinden ceset çıktı: 3 gözaltı

Yaşlı çift evlerinde ölü bulundu: Katil, kadının oğlu çıktı

Feci kaza; Eğlence mekanından çıkan genç feci şekilde hayatını kaybetti

Paşaköy FK'da Mutlu Çamlıyer dönemi

Yıldızspor 45 FK Yaz Okulu'nda ikinci dönem başlıyor

Bıçaklı dehşet! Yaralılar var

Vahşice katledilip valize konulmuştu: Genç kızın bilinmeyenlerini açıkladı

Kaçak içki operasyonunda 1 tonun üzerinde etil alkol ele geçirildi

Alaşehir'de kaçak tütün operasyonu

Manisa’da YKS mobil tercih danışma noktaları kuruldu

Manisa'da 5 binin üzerinde sentetik ecza hapı ele geçirildi

Gençlik Meclisi kuruluyor

Salihli’nin tarihi mahallesinde eller yağmur için semaya açıldı

Manisa’da zeytin bahçesinde asırlık top mermisi bulundu

Gözaltına alınan doktor serbest bırakıldı

Bisikletçiler orman yangınlarına dikkat çekmek için pedalladı

Lambayı boşa yakana okkalı tarife. Elektrikte büyük kazık

Kaddafi'nin eski danışmanı Bodrum'da isyan etti: "İskelemi yıktılar, personelimi darp ettiler"

Merhum Başkan Ferdi Zeyrek vefatının 52. gününde dualarla anıldı

Soma'da gençlerin isteği yerine geldi

Ormanlara giriş yasağını delenlere ağır yaptırım

Kalp krizi geçirip hayatını kaybeden polis memuru için tören düzenlendi

Sarıgöl'de orman yangınlarına karşı tedbirler devam ediyor

Orman yangınında yaralanan Kader Dereli'nin tedavisi yoğun bakımda sürüyor

Müdür Öztürk dualarla görevine veda etti

Denizlili orman şehitleri son yolculuklarına uğurlandı

Kaymakam Güldoğan, Salihli basınını unutmadı

Başkan Balaban'ın acı günü

Üç günlük damat kumar borcu yüzünden takılarla birlikte kayboldu

Hayrunnisa Gül'ün çantası, İngiltere kralıyla sohbeti gölgede bıraktı

Bakan Memişoğlu açıkladı: 10 milyon kişinin ölçümü yapıldı, yüzde 70'i fazla kilolu

Elektrik akımına kapılan 2 kişinin ölümüne ilişkin davada sanık sayısı arttı

Saruhanlı'da 15 Temmuz Demokrasi ve Millî Birlik Günü

Kula’da 15 Temmuz Şehitleri dualarla anıldı

Manisa'da 15 Temmuz şehitleri dualarla anıldı

https://www.youtube.com/@kardelengazetesi45/videos
Medya 3.09.2020 09:28:00 12752 0

Tarih: 03.09.2020 09:28 Güncelleme: 03.09.2020 09:28
Haberi Sesli Oku
2.08.2025 13:05:00