SARUHANLI - Manisa’da geçtiğimiz haftalarda yaşanan sağanak yağışın ardından başlayan DSİ’ye ait sulama kanalının Şehzadeler ilçesi’ne bağlı Nurlupınar mahallesinden geçen 700 metrelik kapalı kesitindeki temizlik çalışmaları devam ediyor. İş makinesinin giremediğinden el yordamıyla yapılan temizlik çalışmalarında yaklaşık 200 metrelik kısımdan 60 kamyon çöp çıktı.

Manisa Su ve Kanalizasyon İdaresi (MASKİ) Genel Müdürlüğü Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanlığı ekipleri, geçtiğimiz haftalardaki sağanak yağışlarla birlikte DSİ (Devlet Su İşleri)’ye ait sulama kanalının Nurlupınar mahallesinden geçen 700 metrelik kapalı kesitinde temizlik çalışmalarına başladı. İş makineleri giremediği için temizlik çalışmaları el yordamıyla devam ediyor. 2 metre 30 santim çapında olan kapalı kesitin yarıya kadar çöple dolu olduğu görülürken çöpler arasında terlik, oyuncak top, araba lastiği, içecek şişeleri, koltuk minderi, deterjan kutusu gibi malzemeler çıkmaya devam ediyor. Önce kazmalarla kırılan taşlaşmış malzeme sonrasında da el arabalarıyla taşınıyor. Yaklaşık 200 metrelik kısımdan 60 kamyon rüsubat çıkartıldı. Nurlupınar Mahalle Muhtarı Mehmet Akşit, 1969 yılından bu yana kanalda ilk defa böyle büyük çapta bir temizlik işlemi yapıldığını belirterek Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün’e ve Büyükşehir çalışanlarına teşekkür etti.

“İş makinesi sokamadığımız için işçilerimizle el işçiliği ile temizlemeye

başladık”

Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün’ün talimatları doğrultusunda DSİ’ye ait sulama kanalında temizlik çalışmalarına başladıklarını belirten MASKİ Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanı Cem Çöllü, “Manisa’mız 2 hafta önce metrekareye yaklaşık 90 metrekare yağış aldı. Küresel ısınmanın etkilerinden Manisa da üzerine düşen payı alıyor. Bu yağışlar ani ve şiddetli bir şekilde oluyor. Çok şükür ki daha önceden yaptığımız dere temizlik çalışmaları ile çok büyük bir felaket yaşamadık. Önlem almıştık. Devlet Su İşleri sulama kanalının 12 kilometrelik kısmı Manisa’mızın 8 mahallesinden geçiyor. Bunun bir kısmı Nurlupınar mahallesinden geçiyor. Nurlupınar’daki kısımda da yaklaşık 700 metresi kapalı kesit olarak geçiyor. Yağış esnasında kapalı kesitte tıkanma olduğunu gördük. Birkaç yerden patlatarak iş makinelerimizle müdahale ettik. Yağmurlar dindikten sonra kanalın içerisine girip baktığımızda çok büyük bir felaketle karşılaştık. İş makinesi sokamadığımız için işçilerimizle el yordamıyla temizlemeye başladık. Şu ana kadar yaklaşık 200 metrelik kısmını temizledik. 60 kamyon kadar rüsubat çıkardık. Manisalılar için elimizden geleni yapmaya devam ediyoruz” ifadelerini kullandı.



Büyükşehir’den Engelli Yurttaşa Destek

Turgutlu'da yanan çiftlik evinden ceset çıktı: 3 gözaltı

Yaşlı çift evlerinde ölü bulundu: Katil, kadının oğlu çıktı

Feci kaza; Eğlence mekanından çıkan genç feci şekilde hayatını kaybetti

Paşaköy FK'da Mutlu Çamlıyer dönemi

Yıldızspor 45 FK Yaz Okulu'nda ikinci dönem başlıyor

Bıçaklı dehşet! Yaralılar var

Vahşice katledilip valize konulmuştu: Genç kızın bilinmeyenlerini açıkladı

Kaçak içki operasyonunda 1 tonun üzerinde etil alkol ele geçirildi

Alaşehir'de kaçak tütün operasyonu

Manisa’da YKS mobil tercih danışma noktaları kuruldu

Manisa'da 5 binin üzerinde sentetik ecza hapı ele geçirildi

Gençlik Meclisi kuruluyor

Salihli’nin tarihi mahallesinde eller yağmur için semaya açıldı

Manisa’da zeytin bahçesinde asırlık top mermisi bulundu

Gözaltına alınan doktor serbest bırakıldı

Bisikletçiler orman yangınlarına dikkat çekmek için pedalladı

Lambayı boşa yakana okkalı tarife. Elektrikte büyük kazık

Kaddafi'nin eski danışmanı Bodrum'da isyan etti: "İskelemi yıktılar, personelimi darp ettiler"

Merhum Başkan Ferdi Zeyrek vefatının 52. gününde dualarla anıldı

Soma'da gençlerin isteği yerine geldi

Ormanlara giriş yasağını delenlere ağır yaptırım

Kalp krizi geçirip hayatını kaybeden polis memuru için tören düzenlendi

Sarıgöl'de orman yangınlarına karşı tedbirler devam ediyor

Orman yangınında yaralanan Kader Dereli'nin tedavisi yoğun bakımda sürüyor

Müdür Öztürk dualarla görevine veda etti

Denizlili orman şehitleri son yolculuklarına uğurlandı

Kaymakam Güldoğan, Salihli basınını unutmadı

Başkan Balaban'ın acı günü

Üç günlük damat kumar borcu yüzünden takılarla birlikte kayboldu

Hayrunnisa Gül'ün çantası, İngiltere kralıyla sohbeti gölgede bıraktı

Bakan Memişoğlu açıkladı: 10 milyon kişinin ölçümü yapıldı, yüzde 70'i fazla kilolu

Elektrik akımına kapılan 2 kişinin ölümüne ilişkin davada sanık sayısı arttı

Saruhanlı'da 15 Temmuz Demokrasi ve Millî Birlik Günü

Kula’da 15 Temmuz Şehitleri dualarla anıldı

Manisa'da 15 Temmuz şehitleri dualarla anıldı

https://www.youtube.com/@kardelengazetesi45/videos
Çevre 28.02.2021 15:49:00 5634 0

Tarih: 28.02.2021 15:49 Güncelleme: 28.02.2021 15:49
Haberi Sesli Oku
2.08.2025 13:05:00