KULA - Kalkınma Ajansları Genel Müdürü Barış Yeniçeri, Zafer Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Veli Oğuz ve beraberindeki heyet, Kula ilçesine kapsamlı bir yatırım ziyaretinde bulundu.

Ziyaretlerine Kula Kaymakamlığından başlayan Kalkınma Ajansları Genel Müdürü Barış Yeniçeri, Zafer Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Veli Oğuz, ilk olarak ‘El Dikimi Top Üretim Kursu’nu ziyaret ederek proje hakkında Kula Kaymakamı Kemal Duru’dan bilgi aldı.  Daha sonra ilçede yeni üretim faaliyetlerine başlayan AGAMER Deri Konfeksiyon atölyesi ve Kula Ayakkabıcılar Sitesi’nde incelemelerde bulunan heyet, sektörel istihdam, üretim ve imalat dinamikleri hakkında Ayakkabıcılar Sitesi Kooperatifi Başkanı Ramazan Girgin ve imalatçılarla istişarelerde bulundu.

Jeotermal Kaynaklı Sera ve Turizm Atağı

Kalkınma Ajansları Genel Müdürü Barış Yeniçeri, Genel Sekreteri Veli Oğuz, Kaymakam Kemal Duru, Belediye Başkanı Hüseyin Tosun ve ajans uzmanlarının da katıldığı heyet, daha sonra Emir Kaplıcaları bölgesinde potansiyel olan termal su kaynakları ve çevresinde incelemede bulundu. Zafer Kalkınma Ajansı tarafından ön fizibilite raporu hazırlanan Jeotermal kaynaklı teknolojik seracılık ve termal turizm alanında kaynakların etkin kullanımı için ajans işbirliği içinde projelendirme hususunda Genel Müdür Yeniçeri, Kaymakam Duru, Başkan Tosun ve ajans uzmanları ile görüş alışverişinde bulundu.

Genel Müdür Yeniçeri’den İstihdam Projesi’ne Tam Not

Kalkınma Ajansları Genel Müdürü Barış Yeniçeri, Genel Sekreteri  Veli Oğuz, Kula Belediye Başkanı Hüseyin Tosun’un girişimleriyle 4 ay gibi kısa bir süre önce projelendirilen ve Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tarafından hibe desteği uygun görülen yeni tekstil sahasını ziyaret etti. Alandaki incelemenin ardından Kula Belediyesi’nin özel teşebbüs işbirliğiyle 2018 yılında başlattı tekstil üretim ve istihdamı geliştirme projelerinin ilk örneği olan Akar Tekstil Fabrikası ziyaret edildi. Genel Müdür Yeniçeri, burada fabrika sorumluları ve tekstil çalışmaları ile yaptığı birebir görüşmeler sonrası Başkan Tosun’u tebrik ederek yeni tekstil alanı projesinin de Kula’ya hayırlı olmasını diledi.

Saha ziyaretlerinin ardından Zafer Kalkınma Ajansı tarafından desteklenen ve Jeopark Ziyaretçi Merkezi Projesi’ni de yerinde inceleyen Genel Müdür Yeniçeri, Genel Sekreter Oğuz ve beraberindekiler ardından Türkiye’nin ilk ve tek UNESCO tescilli Kula-Salihli Jeoparkı’nın en önemli jeosit alanı olan Divlit Volkanik Parkı’nda 3 kilometrelik yürüyüş yaptı. Barış Yeniçeri daha sonra ziyaretlerini tamamlayarak ilçeden ayrıldı.



Alaşehir Belediyesi'nden merhum Ferdi Zeyrek için pilav hayrı

Besim Dutlulu'nun ilk ziyareti Ferdi Zeyrek'in mezarı oldu

Başkan Zeyrek'in ölümüyle sonuçlanan olayda 3 şüpheli tutuklandı

Manisa Belediyesi Yeni Akit ve Zekeriya Say için harekete geçti!

Bir Lokma Bin Dua: Ferdi Başkanımızın Aziz Hatırasına

Merhum Başkan Zeyrek anısına hayır yapıldı

Başkan Zeyrek’i kurtarmak için zamanla yarışıldı

SARUHANLI’DA JANDARMA TEŞKİLATININ 186. KURULUŞ YILDÖNÜMÜ KUTLAMALARI

Havuzlarla ilgili korkutan gerçek

CHP Genel Başkanı Özel, Başkan Zeyrek için düzenlenen mevlide katıldı

Nehir Zeyrek’ten Tepki: ‘O adamı nasıl serbest bırakabiliyorsunuz?’

Yarbay Melih Gülova şehadetinin yıldönümünde Manisa’da anıldı

Başkan Zeyrek'in avukatından yazılı açıklama

Ferdi başkanın ailesine taziye akını devam ediyor

Ferdi Zeyrek'in ölümünde 'bilirkişi raporu' netleşiyor

Özgür Özel'den Ferdi Zeyrek’e Son Veda!..

Ferdi Zeyrek için taziye kabulüne başlandı

Binlerce Manisalı, Ferdi Başkanlarını gözyaşlarıyla uğurladı

Özgür Özel Zeyrek ailesini biran olsun yalnız bırakmadı

Belediye önüne Başkan Zeyrek’e acı veda

https://www.youtube.com/@kardelengazetesi45/videos
İlçeler 1.03.2022 15:24:00 1095 0

Tarih: 01.03.2022 15:24
Haberi Sesli Oku
18.06.2025 12:38:00