MANİSA - Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele İl Koordinasyon, İzleme ve Değerlendirme Kurulu 2023 yılı ilk toplantısı, Vali Yaşar Karadeniz başkanlığında gerçekleştirildi.

Vali Karadeniz başkanlığında gerçekleştirilen toplantıya; İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Zafer Tombul, İl Emniyet Müdürü Ömer Uslusoy, Aile ve Sosyal Hizmetler Müdürü Feridun Gülgeç ve ilgili kurum temsilcileri katıldı.

Toplantıda, Şiddet Önleme ve İzleme Merkezi Müdürü İlknur Yüksel tarafından Manisa İli kadına yönelik şiddet verileri, aile içi ve kadına yönelik şiddet olayları, riskler ve önleyici tedbirlere ilişkin bir sunum gerçekleştirdi. Daha sonra İl Jandarma Komutanlığı ve İl Emniyet Müdürlüğü yetkilileri tarafından Aile İçi ve Kadına Karşı Şiddet Olayları Kayıt ve Risk Değerlendirme Formu ve elektronik kelepçe ile ilgili birer sunum gerçekleştirildi.

Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele kapsamında 2022 yılında Manisa Şiddet Önleme ve İzleme Merkezi Müdürlüğü, İl Jandarma Komutanlığı ve İl Emniyet Müdürlüğü tarafından gerçekleştirilen çalışmalara ilişkin değerlendirmelerin yapıldığı toplantıda, 2023 Faaliyet Planı da görüşülerek karara bağlandı.

Vali Karadeniz, toplantı sonrası yaptığı değerlendirmede, kadına yönelik şiddetle mücadelede ilerleme sağlanabilmesinde yasal düzenlemeler ve kurumsal mekanizmaların yansıra konuya ilişkin bilinç ve duyarlılığın artırılması, toplumsal farkındalığın sağlanmasının önemli olduğunu, bu amaç doğrultusunda da sahada çalışmaların yapılmaya devam ettiğini belirterek, kamu kurumları ve toplumun tüm kesiminin içerisinde yer aldığı kararlı bir mücadele ile şiddet olaylarının önüne geçilebileceğini vurguladı.



Kırkağaç’a sosyal belediyecilik atağı

Elektrikli bisikletle çekici çarpıştı: 1 ölü, 1 yaralı

Esnafın desteğiyle kuruldu, 14 bin seansa ulaştı

Spil'in zirvesinde Türk Bayrağı açtılar

Saruhanlı'da vefat...

Saruhanlı'da vefat...

Saruhanlı'da vefat...

S&G Parfüm Kozmetik işletmesi Yeni yerinde törenle hizmete girdi

İşten çıktı, evine varamadan karanlık bir yolda can verdi

Boşanma aşamasındaki karısını sokak ortasında öldürdü

Saruhanlı’da Vefat…

Memurları taşıyan servis kazasında acı haber geldi

Saruhanlı'da vefat...

ÖEKK Manisa İl Başkanı Aşkın Nehir, "Açıklanan oran ihtiyaçları karşılamıyor"

Kendisini eve bırakan arkadaşının kullandığı aracın altında kaldı

Saruhanlı’da Vefat…

Kayıp 15 yaşındaki kız çocuğundan acı haber

Baba ve üvey oğlunun kavgası ölümle bitti

İntihar denilen olay cinayet çıktı

Manisa'da vahşet: Çocukların önünde köpeği katletti

Saruhanlı Belediyesi’nden Kadınlara Mamografi Ulaşım Desteği

https://www.youtube.com/@kardelengazetesi45/videos
Medya 27.01.2023 15:13:00 1515 0
Tarih: 27.01.2023 15:13 Güncelleme: 27.01.2023 15:13
Haberi Sesli Oku