SARUHANLI - Institut français İzmir, bu yıl 5’inci kez gerçekleştirilecek olan Uluslararası Kadın Yönetmenler Festivali’ni ağırlayacak. "Sınırlar" temasının işlendiği festivalde kadın yönetmenler filmleriyle başarının sınırlarını aşacak.
 
Yönetmen Gülten Taranç’ın direktörlüğünde Kadın Yönetmenler Derneği tarafından, İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin de katkılarıyla 27 Şubat- 8 Mart 2022 tarihleri arasında düzenlenecek olan festivalde 28 ülkeden 98 film yarışacak.
Filmler, Institut français İzmir’de ve Dokuz Eylül Üniversitesi Sürekli Eğitim Merkezi’nde (DESEM) sinemaseverlerle buluşacak. 
 
46 filmin uluslararası prömiyerine, 55 filmin ise Türkiye prömiyerine ev sahipliğini yapacak olan festivalin bazı bölümleri çevrimiçi etkinlikler şeklinde düzenlenecek. Çevrimiçi film ve söyleşiler 
www.kadinyonetmenlerfestivali.com.tr adresinden ücretsiz kayıt olarak izlenebilecek. Ulusal yarışma filmlerinin gösterimi ve kapanış töreni ise 6-7-8 Mart tarihlerinde Tire Belediyesi’nin ev sahipliğinde gerçekleştirilecek. 
 
ÖÜÜLLER SAHİPLERİNE KAVUŞACAK
5.Uluslararası Kadın Yönetmenler Festivali başarı ödülleri ise 27 Şubat Pazar günü Adnan Saygun Sanat Merkezi'nde gerçekleşecek ödül töreni ile sahiplerine takdim edilecek. Bu yıl Sevin Okyay Sinema Yazarlığı Başarı Ödülü Melis Behlil’e, Akademi Başarı Ödülü Yaşar Üniversitesi İletişim Fakültesi Radyo Televizyon ve Sinema Bölümü Dr. Öğr. Üyesi Burcu Dabak’a, yönetmen başarı ödülü de İran'ın ünlü yönetmenlerinden Nergis Abyar’a verilecek.
 
JÜRİLER SEÇİM YAPMAKTA ZORLANACAK
Festivalde Sinema Yazarları Derneği (SİYAD) Jürisi ilk kez ulusal kategoriler için ayrı bir değerlendirme yapacak. Değerlendirmeler sırasında birbirinden başarılı filmler jurileri seçim yapmakta zorlayacak. Uluslararası Altın Makara Kategorisi Jüri Üyeleri yönetmen Leyla Yılmaz, Emine U. Berger, Doç. Dr. Ragıp Taranç; Kamera Göz Ulusal ve Uluslararası Belgesel Kategorisi Jüri Üyeleri Prof. Eylem Atakav, Doç. Dr. Gülçin B. Özdemir ve yönetmen Neşe U. Nohutçu; Kısa Candır Ulusal ve Uluslararası Kısa Film Kategorisi Jüri Üyeleri Yönetmen Burçak Ü. Açık , Oyuncu Ezgi Çelik, Yönetmen Öykü Orhan; Uluslararası Animasyon ve Deneysel Kategori Jüri Üyeleri Dr.Öğr. Üyesi Melis Bilgin, Yönetmen Zeynep Akçay, Yönetmen Berna Gençalp’ten oluşurken, SİYAD jürisinde ise Şenay Aydemir, Janet Barış ve Senem Erdine yer alacak.



Cezaevinden yeni çıktı, pusuda öldürüldü

Alacak-verecek meselesi nedeniyle dövülerek öldürülen kişi

Kayıp taksici cinayeti: Yakalandı

Sokak ortasında cinayet! Detaylar ortaya çıktı

İki gündür aranıyordu, 15 yaşındaki lise öğrencisi polis ekiplerince bulundu

Konuşmak için ormana götürdüğü ortağını öldürdü

Tartışma sonucu bir kişi bıçaklanarak öldürüldü

Dehşet! Torununun dövdüğü anneanne hayatını kaybetti

Avukat olmak istiyordu, 17 yaşında kara toprağa girdi

Bağ evinde korkunç ölüm: Boşanma aşamasındaki çift intihar etti

Ankara'da eski eşini bıçaklayarak öldürdü! İlk ifadesi ortaya çıktı

Dehşet: Biri 8 kez bıçakladı, diğeri ateş etti

Davanın peşini bırakmadı, kızını sosyal medyada taciz eden sapığı 4 yıl sonra yakalattı

Eşinden cinayet itirafı: Sevgilisi 500 bin TL karşılığında tetikçi tutmuş

5 km arayla yanarak öldüler: 3 kişilik ailenin cinayet zanlısı cezaevinde intihar etti

Kan donduran cinayet! Hamile kardeşini sokak ortasında kafasından vurarak öldürdü

Kavga ettiği çocukluk arkadaşı tarafından öldürüldü

İnşaat malzemesi yüklü tır alev topuna döndü

https://www.youtube.com/@kardelengazetesi45/videos
Medya 15.02.2022 00:43:00 926 0

Tarih: 15.02.2022 00:43

Haberi Sesli Oku