Anahtar Kelimeler: 0

Kaçak Kazı Mağduru Tümülüs…

BÖLGE SİT ALANI OLARAK TESCİL EDİLDİ

 

GÖKÇEKÖY - Saruhanlı İlçesine bağlı Gökçeköy Beldesi Asartepe mevkiinde, içinde tarihi bir oda mezar ile lahit mezarın bulunduğu Tümülüs, birinci derece arkeolojik sit alanı olarak tescil edildi.

 

İzmir 2 Numaralı Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu Müdürlüğünden alınan bilgiye göre, Saruhanlı’nın Gökçeköy Beldesinde Asartepe mevkiindeki yapı kalıntısı, birinci derece arkeolojik sit alanı olarak tescil edildi.

 

Bu alanda bundan böyle bilimsel kazı çalışmaları dışında herhangi bir uygulama ve ağaçlandırma yapılamayacağını belirten Kurul, bölgeden taş, toprak, kum ve benzeri malzeme alınamayacağını, kireç, taş, tuğla, mermer, kum ve maden ocakları açılamayacağını, toprak, curuf, çöp, sanayi atığı ve benzeri malzeme dökülemeyeceğini duyurdu.

 

 - Başkan Tosun’un Açıklaması -

 

Gökçeköy Belediye Başkanı Nasuh Tosun, konuyla ilgili gazetecilere yaptığı açıklamada, sit alanı ilan edilen bölgede define aramak amacıyla geçmişte birçok kez kaçak kazı yapıldığını ifade etti.

 

Tümülüsün içinde oda mezar ile lahit mezar bulunduğunu, bu bakımdan bu alanın define avcılarının dikkatini çektiğini dile getiren şunları kaydetti;

 

“28 yıl önce beldemizde yaşayan bir vatandaşımız burada traktörü ile tarla sürerken pulluğa takılan kaya parçasının bulunduğu yeri kazmış, yeraltından oda mezar çıkmış. Mezarın içinde insan kemikleri ve bazı değerli eşyaların bulunduğu da ifade ediliyor. Oda mezar o tarihten beri öylece duruyor. Bu bölgenin alt tarafında ise lahit mezar var. Bölgede zaman zaman kaçak kazılar yapılıyor. Umarım artık bu gibi durumlar olmaz.”

 

Bu arada geçtiğimiz aylarda, Saruhanlı'nın Büyükbelen beldesi ile Gölmarmara’nın Hacıveliler köyü sınırları içinde kalan Kaymakçı mevkisindeki bölge ile Saruhanlı’ya bağlı Lütfiye köyü yakınlarında bulunan Kaletepe mevkisi üçüncü derece arkeolojik sit olarak tescil edilmişti.

 

Muammer Kökcüoğlu



Trafik kazası: 1 ölü

Yunusemre Belediyesi Esnaf Birimi’nden Bakkallar Odası’na Ziyaret

Tıra çarpan otomobilde 4 kişi yaralandı

Kula İlçe Emniyet Müdürlüğü suçlulara göz açtırmıyor

Avukatlardan cübbeyle araç tanıtımı yapan galericiye suç duyurusu

“BASININ SORUNLARINI ELBİRLİĞİ İLE ÇÖZECEĞİZ”

KÖPRÜBAŞI’NDA KASIM AYINDA ÇİLEK BEREKETİ

Saruhanlı'da vefat...

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz'a MCBÜ'de ‘Fahri Profesörlük' unvanı

Manisa TSO’dan yapısal reform vurgusu

Minik öğrencilere tasarruf ve tutumluluk eğitimi verildi

Salihli'de Galatasaray Taraftarlar Derneği açıldı

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz: "Türkiye olarak yeni bir eşikteyiz"

ESRA ÖZTÜRK BEN DEĞİL MÜZİK SOUNDUM DEĞİŞTİ

Pembe umut, güçlü dayanışma

Tali yoldan ana yola bağlanmak isteyen otomobil ile kamyonet çarpıştı; 1 ölü

Kamyon şarampole devrildi, sürücü mahsur kaldı

Yanan araç kullanılamaz hale geldi

AŞKLA AKM’NİN YOLUNU TUTTULAR

Metruk binada çıkan yangın korkuttu

Silahla patronuna saldırmıştı, 7 yıl hapis cezasına çarptırıldı

https://www.youtube.com/@kardelengazetesi45/videos
7.03.2013 17:54:01 1364 0
Tarih: 07.03.2013 17:54 Güncelleme: 07.03.2013 17:54
Haberi Sesli Oku