SARUHANLI - İzmir’in tarihi ve tescilli lezzeti boyoz çağ atladı. İzmir’de boyoz imalatı yapan firmalar ve alt kuruluşlarının yer aldığı dernekler aynı çatı altında birleştirilerek İzmir Boyoz ve Börek İşletmecileri Federasyonu kuruldu.
Boyoz-Fed, İzmir'in sembol lezzetleri arasında yer alan boyoz'u dünyaya tanıtacak. Çeşitli proje ve etkinliklerle boyoz'un tanıtımı gerçekleştirilecek.
HEDEF BOYOZU DÜNYAYA TANITMAK
Kısa adı Boyoz-Fed olan Federasyon’un açılışı Buca’da kurulan hizmet binasında yapıldı. Açılışa özel olarak hazırlanan Türk Bayraklı boyoz motifi ve içerisinde farklı lezzetler barındıran rengarenk boyozlar büyük ilgi gördü. Kurdele kesiminden önce açılış konuşmasını gerçekleştiren Federasyon Başkanı Ümit Kuday, hedeflerini İzmir’in özel lezzeti boyozu dünyaya tanıtmak olarak açıkladı. Kuday, “İzmir’imizin markası olan boyozun işletmecileri tarafından kurulan federasyonumuzun yeni binasını hizmete açıyoruz. Birbirinden değerli boyoz ve börek işletmecilerimizin bir arada olduğu eski kurumumuzun İzmir’de aktif olarak birçok projesi olmuştu. Hedefimiz bu projelerimizi geliştirerek İzmir’imizin markası olan ve tanıtımında büyük rol oynayan boyozun tanıtımının yapılmasıdır. İsteğimiz o ki; tüm değerli kurumlarımızın destekleri ile boyozu dünyaya tanıtarak İzmir’imize katkıda bulunmak, hem ticari hem de tanıtım yönünden geliştirebilmektir. Bu hedeflerle yola çıkan ekibimiz, önümüzdeki dönemde İzmir’e yakışan projelerle ve etkinliklerle sizlerle buluşacaktır” dedi.
KATILIMCILARDAN BİRLİKTE ÇALIŞMA SÖZÜ
Büyük Hekimoğlu Pırlanta Un Ege Bölge Müdürü Ömer Şahin de açılışta yaptığı konuşmada en iyiyi en güzeli başarmak istediklerini ifade etti. Şahin,” Federasyonumuzun sloganını el ele birlikte çok güzel ve çok başarılı işleri başarmak olarak ilan ediyorum” şeklinde konuştu.
İzmir Gevrekçiler ve Pideciler Odası Başkanı Şükrü Erişen ise yaptığı konuşmada “Bayrağı devralan Ümit kardeşimizin mesleği gibi çok çok yukarılara taşıyacağına yürekten inanıyorum. Ben de Oda Başkanı olarak her zaman federasyonumuzun yanında olacağım ve bana düşen görevleri baş tacı olarak kabul edeceğim” ifadelerini kullandı.
Orkide Yağları bölge Müdürü Salih Pamuk açılışta davetlilere seslendi. Pamuk; “ Bu soğuk havada içimizi ısıtan bir oluşuma destek verdiğiniz hepinize teşekkür ediyorum. İzmir demek boyoz demek. Biz de İzmir boyozunun daha iyi yerlere gelmesi için elimizden gelen her şeyi yapmaya hazırız."
Konuşmaların ardından İzmir’in her yerinden gelen boyoz ve börek imalatçıları alkışlarla kurdela keserek İzmir Boyoz ve Börek İşletmecileri Federasyonu’nun açılışını gerçekleştirdi. Açılışa ayrıca MHP Buca İlçe Başkanı Bahadır Altınkeser, Chp Buca eski İlçe Başkanı Tuncay Taştan, İzmir Büyükşehir Belediyesi Esnaf Masası Başkanı Hamdi Yapıcı, İzmir Pastacılar ve Şekerciler Odası Başkanı İhsan Esen, çeşitli siyasi parti ve stk temsilcileri de katıldı.



Manisa’da kamyonetin çarptığı bisikletli öldü

Evinin bahçesinde ağaç kesmeye çalışan adam feci şekilde can verdi

Yıldırım düşen 50 yaşındaki ağaç ortadan ikiye bölündü

İzmir’de hareketli anlar: Rehine operasyonu

O saldırganının ifadesi ortaya çıktı: Fuarı kana bulayacaktı

Damadın eniştesinden ilginç düğün hediyesi

METUNATION takımı TEKNOFEST’te Türkiye 1’incisi oldu

Kask ve kaldırım denetiminde 1,7 milyon lira ceza

Manisa’da öğrencilere kadına yönelik şiddetle mücadele eğitimi

Son ankette büyük sürpriz! Tahminler altüst oldu...

Saruhanlı'da vefat...

İzmir'de lastik tamircisinde yangın kontrol altında

Dün toprağa verilen şehidin adı, bugün doğan oğluna verildi

Minibüsle çarpışan bisikletli hayatını kaybetti

Emekli ve asgari ücretlilerin zam oranı şimdiden sızdırıldı. "Çıkar bakayım cep telefonunu" diyenler şoke olacak

Dün toprağa verilen şehidin adı, bugün doğan oğluna verildi

Emekli ve asgari ücretlilerin zam oranı şimdiden sızdırıldı. "Çıkar bakayım cep telefonunu" diyenler şoke olacak

Manisa şehidini gözyaşlarıyla uğurladı

Samet Çini Gözyaşları arasında toprağa verildi

Muharrem Ekici’nin Adı Gençlik Merkezine verilecek

Sarıgöl'de Sultani üzüm yarışması

Şehit Uzman Çavuş Yeşil’in Salihli’deki baba ocağında helallik alındı

Dönerci bir aylık kazancını Gazze’ye bağışladı

Belediyeye bağlı çarşıda kripto madenciliği iddiası

Saruhanlı da toplu ulaşıma 3 araç daha...

Gazzeliler için yola çıkan Milletvekili Ün; "Biz, Kudüs’ü miras sayan bir milletin çocuklarıyız"

Saruhanlı 18. Altın Üzüm festivaline hazırlanıyor

Saruhanlı’da Kurtuluş Coşkusu meydanları sardı

Alaşehir’de kurtuluş coşkusu açılışlar ve konserle taçlanıyor

Zincir marketlerdeki kırtasiye ürünleriyle ilgili skandal iddia!

Belediye, Kandilde helva dağıttı

Başkan Balaban'dan İstanbul'a kayyum atanmasına tepki

Başkan Aras: "Saldırının İngiltere bağlantılı olduğunu öğrendik"

Vali Akbıyık'tan Başkan Aras'a destek ziyareti: "Saldırganlar en kısa sürede yakalanacak"

Salihli'de adli yıl törenle açıldı

https://www.youtube.com/@kardelengazetesi45/videos
Ekonomi 20.12.2021 00:12:00 2459 0

Tarih: 20.12.2021 00:12 Güncelleme: 20.12.2021 00:12
Haberi Sesli Oku
16.09.2025 18:47:00