Haberi Sesli Oku
  • BIST 100

    9915,62%2,05
  • DOLAR

    32,42% -0,15
  • EURO

    34,65% -0,66
  • GRAM ALTIN

    2439,28% 0,14
  • Ç. ALTIN

    3999,24% 0,19

İYİ Partili Eryılmaz, “Tüm sağlık çalışanları için ek gösterge en az 3600 olmalıdır”

İYİ Partili Eryılmaz, “Tüm sağlık çalışanları için ek gösterge en az 3600 olmalıdır”

İYİ Parti Manisa İl Başkanı Hasan Eryılmaz, 14 Mart Tıp Bayramı dolayısıyla yayımladığı mesajında, sağlık çalışanlarının yaşadığı sorunlara değindi.

SARUHANLI - İYİ Parti Manisa İl Başkanı Hasan Eryılmaz, 14 Mart Tıp Bayramı dolayısıyla yayımladığı mesajında, sağlık çalışanlarının yaşadığı sorunlara değindi. “Sağlık çalışanlarının emeğinin karşılığı olan temel ücret düzenlemesi yapılarak, tüm sağlık çalışanları için ek gösterge en az 3600 olmalı” diyen Eryılmaz, koronavirüs (Covıd-19) hastalığının ivedilikle meslek hastalığı olarak tanımlanması gerektiğine dikkat çekti. 

İYİ Parti Manisa İl Başkanı Hasan Eryılmaz, 14 Mart Tıp Bayramı dolayısıyla bir mesaj yayımladı. Mesajında fedakar sağlık çalışanlarının gününü kutlayan Eryılmaz, sağlık çalışanlarının sorunlarına da değindi. Eryılmaz, “Hekimler ve sağlık çalışanlarının çok büyük çoğunluğu sıfır performans ve ek ödemeyle hastanelerde, acil servislerde, yoğun bakımlarda, filyasyonda, 112'de, aile sağlığı merkezlerinde, toplum sağlığı merkezlerinde gece gündüz demeden canla başla performans nedir bilmeden görev yapmaktadır. Salgın koşullarında çalışmanın yarattığı olumsuzluklar yetmezmiş gibi, özlük hakları yıllar boyunca aşınan ve yoksulluk sınırına dayanan sağlık çalışanları ek ödemelerin ödenmemesi sonucu ekonomik olarak da tükenmişlik sınırına itilmektedir. Yöneticilerin insafına bırakılan döner sermaye ödemelerinden vazgeçilmeli, sağlık çalışanlarının emeğinin karşılığı olan temel ücret düzenlemesi yapılmalıdır. Tüm sağlık çalışanları için ek gösterge en az 3600 olmalıdır. Sağlık çalışanları ve riskli meslek grupları için diğer birçok ülkede olduğu gibi ülkemizde de Covıd-19 hastalığı ivedilikle meslek hastalığı olarak tanımlanmalı, bu konuda uygulanması gereken prosedür netleştirilmeli ve hızlandırılmalıdır. Çünkü bu kutsal hizmetin mensubu olan bütün sağlık çalışanlarımıza ne kadar teşekkür etsek azdır. Hayatımızın her anında yanımızda olan ve bu hizmetin sunulmasında görev yapan tüm sağlık çalışanlarımıza şükranlarımızı sunarken, taleplerinin karşılandığı, sorunlarının çözüldüğü sağlıklı ve huzurlu bir gelecek diliyoruz. 14 Mart Tıp Bayramı kutlu olsun” diye konuştu.



ASAYIŞ


POLİTİKA


SON DAKİKA


MEDYA


Foto Galeri Tümü


TÜM HABERLER


Yükleniyor