Anahtar Kelimeler: Partili Eryılmaz Akkal’ püskürdü

SARUHANLI - İYİ Parti Manisa İl Başkanı Hasan Eryılmaz, partisinden istifa ederek AK Parti’ye geçen Tamer Akkal’ın  eski partisine yönelik sarf ettiği FETÖ ve HDP ile ilgili sözlerine, sert çıktı. Eryılmaz, “Eğer ki böyle bir FETÖ’cü varsa, Sayın Tamer Akkal, bugün iktidarın milletvekilidir. Neden zamanında değil de şimdi çıkıp konuşma gereği duymuştur. Terör örgütüyle ilişiği olduğu iddia ettiği kişi hakkında hiçbir işlem yapmayarak kendisi asıl suçu işlemiştir” dedi.

İYİ Parti Manisa İl Başkanı Hasan Eryılmaz, partisinden istifa ederek AK Parti’ye geçen Tamer Akkal’ın  eski partisine yönelik sarf ettiği FETÖ ve HDP ile ilgili sözlerine, ateş püskürdü. Eryılmaz, Akkal’ın, ‘Manisa’da il başkanlığından istifa edip milletvekili adayı olduğum dönemde Ankara’ya geldiğimde bana da  Manisa’dan bir profesör doktorun birinci sırada aday olarak düşünüldüğü bir genel başkan yardımcısı tarafından iletildi’ sözleri üzerine, “Böyle bir isim aday listesinde yer almadı. Sayın Tamer Akkal İYİ Parti İl Başkanı olduğu dönemde ben de şu anki il başkanı olarak milletvekili adayı idim. Benim bildiğim ve İYİ Parti’nin resmi kayıtlarında herhangi bir profesör ünvanı alan kişi ya da kişilerin bizim partimizden bir adaylık müracatı yoktur.  Böyle bir olaya ben şahit olmadım. Çünkü o hün için 40 küsur arkadaşımız sıralamaya girmek için çalışıyordu. Bu çalışmalarda ben sayın Tamer Akkal’ın FETÖ’cü profesör ünvanı olduğunu iddia ettiği kişi ile ilgili İYİ Parti’ye resmi müracatı olduğunu bilmiyorum. Eğer Böyle bir FETÖ’cü varsa Sayın Tamer Akkal bugün iktidarın milletvekilidir. Cumhuriyet savcıları oradadır. Bu kişi hakkında ne varsa ne gerekirse yapmalıdır.  Eğer o günden bugüne böyle bir FETÖ’cü varsa ki FETÖ’nün üniversitesinin kurucusu olduğunu iddia ediyor. Bu kişi hakkında öyle bir işlem yapmadıysa devlete karşı suç işlemiş terör örgütü üyesi olan kişinin yakalanması tutuklanması için gereğini yerine getirmemiştir. Bizler bu milletvekillerini temizlik yapmaları için seçtik. Bu şahsın ismini açıklasın ve bununla ilgili ne tür bir işlem yapmış onu da söylesin.  Ve gereğinin cumhuriyet savcıları aracılığıyla yapsın. Bugüne kadar neden yapmadı onun da izahını Türk kamuoyuna yapsın” diye konuştu. 

“Dönemsel görevlerini yerine getiriyor”

Tamer Akkal’ın bahsettiği kişiyi tanımadığını belirten Eryılmaz, “Kim olduğunu bilmiyorum. Kendisi de böyle bir ismin olmadığını iyi biliyor ama dönemsel görevlerini yerine getiriyor. Bir gün PKK ile girip çıktılar partimizden 130 bin partilimizin helal oylarıyla seçilen milletvekili, bizi terör örgütü ile işbirliği yapmakla suçlayarak gitti. Hepimiz gördük ki, Ayasofya’nın açılışında Cumhurbaşkanı İYİ Parti’yi yerli ve milli bir parti olarak tanımladı. İkincisi bir milletvekili adayımız hakkında da FETÖ soruşturması varmış. Öyle diyor. Fetö soruşturması olabilir, tefeci soruşturması olabilir bir sürü soruşturma olabilir. Onları ben bilemem. Varsa bununla ilgili de o gün hem il başkanı olarak hem de milletvekili olarak neden gereğini yapmadı bunu bir açıklasın. Kişileri töhmet altında bırakmasın. Biz kimin kim olduğunu çok iyi biliyoruz. Biz kimin değirmenine kimin su taşıdığını da  iyi biliyoruz. İyİ Parti yükseliştedir. İYİ Parti milletin derdiyle dertlenmekte, memleket için çalışmaktadır” ifadelerini kullandı.

“Baktılar ki iktidar gidiyor düğmeye bastılar”

Eryılmaz, “İYİ Parti yükselirken birileri içeriden birileri dışarıdan vuracaktır.  Her yerden bir müdahale olacaktır.  Bize bugüne kadar atmadıkları çamur kalmadı. Baktılar ki iktidar gidiyor düğmeye bastılar. Hiç önemli değil iyiler ayaktadır. Tamer Akkal bizden gitti diye partimiz batmamıştır.  Daha da güçlenmiştir” dedi.

“Kimse bunu unutmasın”

Tamer Akkal’ın iddiarına ilişkin Cumhuriyet Başsavcılığına başvurup başvurulmayacağı konusuna değinen Eryılmaz, “ Kimden bahsettiğini bilmiyoruz. Madem bunu kamuoyuyla paylaştınız. 3-4 senedir kim olduğunu biliyorsunuz. Bugün de Kamuoyu ile paylaşma gereği gördünüz. Cebinizdeki kağıttan çıkartıp bunu okuyorsunuz. O zaman onun gereğini de yapabilirsiniz. Cumhuriyet başsavcıları da gereğini yapsın cezasını versin. Kim Fettullahçı terör örgütüne kucak açtıysa, PKK terör örgütüne kucak açtıysa, onları Amerikalılarda ziyaret ettiyse, onlarla kim ortaklık ettiyse hesabını tabiki verecek.  Kobani olaylarında devletimiz durdu durdu 6 sene sonra hesap sordu. Bu devlet 16 sene de geçse Habur’un da hesabını soracak, hendeğin de hesabını soracak. Kimse bunu unutmasın” şeklinde konuştu.



Yaşlı çift evlerinde ölü bulundu: Katil, kadının oğlu çıktı

Feci kaza; Eğlence mekanından çıkan genç feci şekilde hayatını kaybetti

Paşaköy FK'da Mutlu Çamlıyer dönemi

Yıldızspor 45 FK Yaz Okulu'nda ikinci dönem başlıyor

Bıçaklı dehşet! Yaralılar var

Vahşice katledilip valize konulmuştu: Genç kızın bilinmeyenlerini açıkladı

Kaçak içki operasyonunda 1 tonun üzerinde etil alkol ele geçirildi

Alaşehir'de kaçak tütün operasyonu

Manisa’da YKS mobil tercih danışma noktaları kuruldu

Manisa'da 5 binin üzerinde sentetik ecza hapı ele geçirildi

Gençlik Meclisi kuruluyor

Salihli’nin tarihi mahallesinde eller yağmur için semaya açıldı

Manisa’da zeytin bahçesinde asırlık top mermisi bulundu

Gözaltına alınan doktor serbest bırakıldı

Bisikletçiler orman yangınlarına dikkat çekmek için pedalladı

Otobüs şoförleri arasında yol kenarında bıçaklı kavga: 1 yaralı

Bisikletçiler orman yangınlarına dikkat çekmek için pedalladı

Lambayı boşa yakana okkalı tarife. Elektrikte büyük kazık

Kaddafi'nin eski danışmanı Bodrum'da isyan etti: "İskelemi yıktılar, personelimi darp ettiler"

Merhum Başkan Ferdi Zeyrek vefatının 52. gününde dualarla anıldı

Soma'da gençlerin isteği yerine geldi

Ormanlara giriş yasağını delenlere ağır yaptırım

Kalp krizi geçirip hayatını kaybeden polis memuru için tören düzenlendi

Sarıgöl'de orman yangınlarına karşı tedbirler devam ediyor

Orman yangınında yaralanan Kader Dereli'nin tedavisi yoğun bakımda sürüyor

Müdür Öztürk dualarla görevine veda etti

Denizlili orman şehitleri son yolculuklarına uğurlandı

Kaymakam Güldoğan, Salihli basınını unutmadı

Başkan Balaban'ın acı günü

Üç günlük damat kumar borcu yüzünden takılarla birlikte kayboldu

Hayrunnisa Gül'ün çantası, İngiltere kralıyla sohbeti gölgede bıraktı

Bakan Memişoğlu açıkladı: 10 milyon kişinin ölçümü yapıldı, yüzde 70'i fazla kilolu

Elektrik akımına kapılan 2 kişinin ölümüne ilişkin davada sanık sayısı arttı

Saruhanlı'da 15 Temmuz Demokrasi ve Millî Birlik Günü

Kula’da 15 Temmuz Şehitleri dualarla anıldı

Manisa'da 15 Temmuz şehitleri dualarla anıldı

https://www.youtube.com/@kardelengazetesi45/videos
Politika 22.10.2020 04:30:00 5721 0

Tarih: 22.10.2020 04:30 Güncelleme: 22.10.2020 04:30
Haberi Sesli Oku
2.08.2025 13:05:00