EĞİTİM - Her sistemin belli bir noktada kendini yenilemeye ihtiyaç duyduğunu belirten Nişantaşı Üniversitesi Mütevelli Heyeti Başkanı Levent Uysal, büyük tartışmalarla gündemde olan başkanlık sistemine dair ‘'İnsanın olduğu yerde değişim ve gelişim kaçınılmazdır'' şeklinde konuştu.

Uysal, ‘'İnsan organik bir yapıdır. Zaman değişir ve esasında zaman insanları değil, insan doğal olarak zamanı ve içinde bulunduğu her türlü sistemi değiştirir. Çağdaş bir eğitimci olarak, bir anne-baba olarak ya da bir siyaset insanı olarak bu ihtiyacı görmezden gelemezsiniz.'' dedi.

DAHA AZ BÜROKRASİ

Levent Uysal, Nişantaşı Üniversitesi'nde bürokrasiyi ortadan kaldırmayı hedefleyen yenilikçi yaklaşımların daima arkasında durduğunu belirtti. Bir üniversiteyi kendi içinde ayrı bir dünya olarak düşünmek gerektiğini savunan Uysal ‘'Bizler, üniversite yöneten insanlar olarak kendi dünyamızda nasıl bir denge kuruyorsak, bu dünyanın insanlarına; akademisyenlerimize, öğrencilerimize; nasıl bir yaklaşımla ulaşıyorsak, bir ülke de insanlarına aynı tutumla yaklaşmalıdır‘' şeklinde konuştu.

Uysal, ‘'Bundandır ki her yenilikçi yaklaşıma objektif bir gözle bakar, bir sistemin ya da fikrin kendi üniversitemizde yarattığımız düzene faydası olup olmadığını aynı duruşla tartar, benimsemeden önce her yönüyle inceleriz.'' dedi ve başkanlık sistemini de aynı yaklaşımla değerlendirdiğini söyledi. Uysal, Türkiye'nin yenileşmeye, daha fazla demokrasiye, daha fazla istikrara ve daha az bürokrasiye ihtiyaç duyduğunun su götürmez bir gerçek olduğunu, başkanlık sisteminin de tam olarak bu dört temel ihtiyaca cevap verdiğinin altını çizdi.

‘'BU TAZELİK EĞİTİME YANSIYACAK''

‘'Başkanlık Sistemi her şeyden önce kuvvetler ayrılığı prensibine dayanarak yasama ve yürütme organlarının birbirini karşılıklı olarak denetlemesini; suistimalin ve makamın kötüye kullanılmasının engellenmesini mümkün kılıyor. Parlamenter sistemde bu iki yapı birlikte hareket ettiğinden birbirlerini genellikle eleştirmekten uzaktırlar.'' şeklinde konuşan Uysal, hukukun üstünlüğünü sağlamasının dışında, başkanlık sisteminin hızlı karar mekanizmasıyla mevcut yapıya tazelik getireceğini ve bu tazeliğin eğitime direkt yansıyacağını belirtti.

Parlamenter sistemde hükûmetin koalisyonla kurulması durumunda, partilerin tutumlarının doğurabileceği dengesizlik ortamına dikkat çeken Levent Uysal ‘'Bir ülke çok sık yönetim değiştirdikçe sürekli fikir değiştiren, kararsız ve sağlıksız bir insana dönüşüyor. Yine halk tarafından seçilen ve yasama organı tarafından denetlenen, kendisine addedilen belli sürede görevini yerine getiren başkan, bu sistem sayesinde ihtiyaç duyduğumuz istikrar ortamını sağlayacaktır" dedi.

Uysal, ‘'Her fikrin, her görüşün, her sistemin kendi içinde iyi ve kötü yanları mevcuttur. Bizler eğitim insanlarıyız. Eğitim, merkezine aldığı insanın, en iyi yanlarına odaklanır ve kötülüğü iyilikle, olumsuzu olumluyla törpüler. Bunun ötesinde daima yenilenmek, adil ve istikrarlı olmak durumundadır. Ben de bir eğitim insanı olarak bu sistemin olumlu yanlarını net bir şekilde görüyor, ülkeme ve dolayısıyla ülkemdeki eğitim sistemine istikrar, adalet ve tazelik getirecek her türlü sisteme can-ı gönülden ‘evet' diyorum.'' dedi.



Düğüne gelen her davetliye bir fidan hediye edildi

Vestel, Manisa BBSK Kadın Voleybol Takımı ile güçlerini birleştirdi

Manisalı Milli Judocu Sura Nil Karasu Avrupa ikincisi oldu

Manisalı Milli Judocu Sura Nil Karasu Avrupa ikincisi oldu

Tarlaya uçan otomobilin sürücüsü hayatını kaybetti

Saruhanlı Belediyesi’nden Şatırlar Mahallesi’ne Kapalı Düğün Salonu

-Akhisarlı bisikletçiler Türkiye Şampiyonasında göz doldurdu

Saruhanlı'da Vefat...

Feci kazada karı-koca vefat etti

Manisalı çiftin piknik keyfi faciayla bitti

Saruhanlı'da Vefat...

Büyükşehir’den Engelli Yurttaşa Destek

Turgutlu'da yanan çiftlik evinden ceset çıktı: 3 gözaltı

Yaşlı çift evlerinde ölü bulundu: Katil, kadının oğlu çıktı

Feci kaza; Eğlence mekanından çıkan genç feci şekilde hayatını kaybetti

Paşaköy FK'da Mutlu Çamlıyer dönemi

Bisikletçiler orman yangınlarına dikkat çekmek için pedalladı

Lambayı boşa yakana okkalı tarife. Elektrikte büyük kazık

Kaddafi'nin eski danışmanı Bodrum'da isyan etti: "İskelemi yıktılar, personelimi darp ettiler"

Merhum Başkan Ferdi Zeyrek vefatının 52. gününde dualarla anıldı

Soma'da gençlerin isteği yerine geldi

Ormanlara giriş yasağını delenlere ağır yaptırım

Kalp krizi geçirip hayatını kaybeden polis memuru için tören düzenlendi

Sarıgöl'de orman yangınlarına karşı tedbirler devam ediyor

Orman yangınında yaralanan Kader Dereli'nin tedavisi yoğun bakımda sürüyor

Müdür Öztürk dualarla görevine veda etti

Denizlili orman şehitleri son yolculuklarına uğurlandı

Kaymakam Güldoğan, Salihli basınını unutmadı

Başkan Balaban'ın acı günü

Üç günlük damat kumar borcu yüzünden takılarla birlikte kayboldu

Hayrunnisa Gül'ün çantası, İngiltere kralıyla sohbeti gölgede bıraktı

Bakan Memişoğlu açıkladı: 10 milyon kişinin ölçümü yapıldı, yüzde 70'i fazla kilolu

Elektrik akımına kapılan 2 kişinin ölümüne ilişkin davada sanık sayısı arttı

Saruhanlı'da 15 Temmuz Demokrasi ve Millî Birlik Günü

Kula’da 15 Temmuz Şehitleri dualarla anıldı

Manisa'da 15 Temmuz şehitleri dualarla anıldı

https://www.youtube.com/@kardelengazetesi45/videos
Eğitim 11.05.2015 09:19:08 545 0

Tarih: 11.05.2015 09:19 Güncelleme: 11.05.2015 09:19
Haberi Sesli Oku
3.08.2025 10:13:00