SARUHANLI - Diyarbakır’da askeri bir alanda, kendini bilmez ve kime hizmet ettiği bilinmeyen bir kişi ve kişiler tarafından bayrağımızın indirilmesi Türk Halkında büyük bir infial uyandırdığını belirten Sağlık-Sen Saruhanlı İlçe Temsilcisi İsmail Alpar,  yaptığı yazılı açıklamasından şu ifadelere yer verdi; “Yapılan eylemi maruz görecek hiçbir mazeret bulunmamaktadır. Bayrağı indiren ve ona yardımcı olanlar en kısa sürede yakalanıp, adalete teslim edilmeli ve hak ettikleri cezayı almalıdır. Aynı şekilde, bayrağın indirilmesinde ihmal ve kusuru bulunanlar da, bunun bedelini yine hukuk içinde ödemelidir. Bu devlet büyük bir devlettir küçük düşürmeye kimsenin gücü yetmez ve yetmeyecektir.”

Alpar, açıklamasını şöyle sürdürdü; “Anaların ağlamaması, acıların dinmesi, terörle mücadeleye harcanan paranın ekonomiye kazandırılması amacıyla başlatılan çözüm sürecinin birileri tarafından sabote edilmeye çalışıldığı açıktır. Milletimizin birlik ve beraberliğinden duydukları rahatsızlığı, bizi bir ve beraber yapan zenginliklerimizi ayrışma noktası olarak gösteren ve kaşıyan bu güç odaklarına karşı milletimiz tedbirli olmalıdır.

 Türkiye’nin son dönemine  damga vuran "Büyük Türkiye"  ve "Yeni Türkiye" gibi iki kavram  vardır. Bu kavramları değerli kılan, milletin tarafından sahiplenilmesidir. Oysa büyüklüğün de yeniliğin de zemini millettir. Milleti medeniyet değerlerimizin aşığında  fikri açıdan  yenilemeden, milleti büyük düşünmeye  yöneltmeden  devleti yenilemenin  ve sınırların ötesine  etki edecek  büyüklüğe kavuşmanın  imkânsız olacağını bilmeliyiz. Bu sebeple milletimizin taşıyıcı kolonu olan aile gerçeğini göz önünde bulundurarak hareket etmeliyiz. Çocuklarımıza sadece kin ve nefret aşılayarak, devletle sürekli kavga ederek amaçlarımıza ulaşamayız. Kutsal değerlerinden uzaklaştırılan, aile iç dinamiklerini yitirmiş olan ve sadece kavga zemini üzerine kurulmuş bir aile saadetinin meyveleri de ne yazık ki çürük olacaktır. "Büyük Türkiye" hayallerini ise bu çürük temel üzerine inşa etmenin mümkün olmayacağının farkında olmalıyız. Erdemli evlat yetiştirmenin topluma  faydalı bireyler kazandırmakla sonuçlanacağını unutmamalıyız. Ve değerler boyutunu düşünen, vicdan  ve inanç unsurlarının da farkında olan imanla donatılmış yeni bir gençliğin yetiştirilmesi tek temennimiz olmalıdır.”

 

Milli iradeye sokak isyanlarıyla tuzak kuranların şapkasını önüne koyup etrafımızdaki ateş çemberini görüp onlardan ders alarak tekrar düşünmesi gerektiğini anımsatan İlçe Temsilcisi Alpar, “Sabah evinden çıkıp akşam evine güvenli bir şekilde gidebiliyorsa bu insanlar bu “BAYRAK” ve “DEVLET” sayesindedir.” Dedi.

Alpar, yazısını şu ifadelerle son verdi; “3. Havalimanının temelinin atıldığı, 3. Boğaz köprüsünün hızla yapıldığı, Marmaray’ın açıldığı, Kanal İstanbul’un ihale aşamasına geldiği büyük ve güçlü Türkiye’den rahatsız olanların varlığını biliyor ve oyunlarının farkındayız.

Milletimizi de bu tür oyunlara karşı sağduyulu olmaya davet ediyor; terörden ve kaostan beslenenlerin ekmeğine yağ sürmemesini istiyoruz.

Sağlık-Sen olarak diyoruz ki, anaların gözyaşı, milletimizin acıları dinmelidir. Çözüm süreci kırmızıçizgilerimiz tek devlet, tek vatan ve tek bayrak korunarak devam anlayışından taviz vermeden devam etmelidir. Kardeşlik hukukumuzu güçlendirecek, Çanakkale ruhunu yeniden hayata geçirecek, birlik ve beraberliğimizi sağlayacak çözüm süreci, büyüyen ve bölgesinde lider, dünyada sözü dinlenen Türkiye’nin de önünü açacaktır.”

 



Saruhanlı Belediyesi 2026' Yılının İlk Olağan Meclis Toplantısı Gerçekleştirildi

Akhisar’da'da feci kaza: İşçiler asansör boşluğuna düştü

Saruhanlı'daki açılışta konuşan Özgür Özel: "Artık bu kutuplaşmadan çıkmamız lazım"

Midibüsün çarptığı genç kadın yaşamını yitirdi

Manisa’da Filistin’de hayatını kaybedenler için gıyabi cenaze namazı kılındı

Salihli’nin yıldız judocuları il birinciliğinde madalyaları topladı

Özgür Özel Saruhanlı'da

CHP Genel Başkanı Özel: "Suriye'deki istikrarsızlığın kimseye faydası yok"

Midibüsün çarptığı yaya hayatını kaybetti

Kayıp Elif olayında yeni gelişme: Gözaltına alınan sevgili ve arkadaşı adli kontrolle serbest kaldı

Avda kuzeninin silahından çıkan saçmalarla öldü

Sena Nur Doğan cinayetinde şok detaylar

Otomobil şarampole yuvarlandı: 1 ölü

Saruhanlı’da 34 bin 890 hapla yakalandı

Silahlı kavgada bir kişi hayatını kaybetti

Dijital dünyada sosyalleşen ergenleri bekleyen riskler var

Manisa’da yılbaşı denetiminde aranan 14 şahıs yakalandı

Eski Ak Partili kadın yönetici evinde ölü bulundu

2 aylık bebeğin şüpheli ölümüne ilişkin 4 kişi gözaltına alındı

Sarıgöl’de 2025 yılı üzümleri dalında bekletip 2026'nın ilk günü hediye etti

Okul çıkışı sokak köpeklerinin saldırdığı Davut, yaralandı

https://www.youtube.com/@kardelengazetesi45/videos
Gündem 11.06.2014 17:53:39 1037 0
Tarih: 11.06.2014 17:53 Güncelleme: 11.06.2014 17:53
Haberi Sesli Oku