SARUHANLI - Diyarbakır’da askeri bir alanda, kendini bilmez ve kime hizmet ettiği bilinmeyen bir kişi ve kişiler tarafından bayrağımızın indirilmesi Türk Halkında büyük bir infial uyandırdığını belirten Sağlık-Sen Saruhanlı İlçe Temsilcisi İsmail Alpar,  yaptığı yazılı açıklamasından şu ifadelere yer verdi; “Yapılan eylemi maruz görecek hiçbir mazeret bulunmamaktadır. Bayrağı indiren ve ona yardımcı olanlar en kısa sürede yakalanıp, adalete teslim edilmeli ve hak ettikleri cezayı almalıdır. Aynı şekilde, bayrağın indirilmesinde ihmal ve kusuru bulunanlar da, bunun bedelini yine hukuk içinde ödemelidir. Bu devlet büyük bir devlettir küçük düşürmeye kimsenin gücü yetmez ve yetmeyecektir.”

Alpar, açıklamasını şöyle sürdürdü; “Anaların ağlamaması, acıların dinmesi, terörle mücadeleye harcanan paranın ekonomiye kazandırılması amacıyla başlatılan çözüm sürecinin birileri tarafından sabote edilmeye çalışıldığı açıktır. Milletimizin birlik ve beraberliğinden duydukları rahatsızlığı, bizi bir ve beraber yapan zenginliklerimizi ayrışma noktası olarak gösteren ve kaşıyan bu güç odaklarına karşı milletimiz tedbirli olmalıdır.

 Türkiye’nin son dönemine  damga vuran "Büyük Türkiye"  ve "Yeni Türkiye" gibi iki kavram  vardır. Bu kavramları değerli kılan, milletin tarafından sahiplenilmesidir. Oysa büyüklüğün de yeniliğin de zemini millettir. Milleti medeniyet değerlerimizin aşığında  fikri açıdan  yenilemeden, milleti büyük düşünmeye  yöneltmeden  devleti yenilemenin  ve sınırların ötesine  etki edecek  büyüklüğe kavuşmanın  imkânsız olacağını bilmeliyiz. Bu sebeple milletimizin taşıyıcı kolonu olan aile gerçeğini göz önünde bulundurarak hareket etmeliyiz. Çocuklarımıza sadece kin ve nefret aşılayarak, devletle sürekli kavga ederek amaçlarımıza ulaşamayız. Kutsal değerlerinden uzaklaştırılan, aile iç dinamiklerini yitirmiş olan ve sadece kavga zemini üzerine kurulmuş bir aile saadetinin meyveleri de ne yazık ki çürük olacaktır. "Büyük Türkiye" hayallerini ise bu çürük temel üzerine inşa etmenin mümkün olmayacağının farkında olmalıyız. Erdemli evlat yetiştirmenin topluma  faydalı bireyler kazandırmakla sonuçlanacağını unutmamalıyız. Ve değerler boyutunu düşünen, vicdan  ve inanç unsurlarının da farkında olan imanla donatılmış yeni bir gençliğin yetiştirilmesi tek temennimiz olmalıdır.”

 

Milli iradeye sokak isyanlarıyla tuzak kuranların şapkasını önüne koyup etrafımızdaki ateş çemberini görüp onlardan ders alarak tekrar düşünmesi gerektiğini anımsatan İlçe Temsilcisi Alpar, “Sabah evinden çıkıp akşam evine güvenli bir şekilde gidebiliyorsa bu insanlar bu “BAYRAK” ve “DEVLET” sayesindedir.” Dedi.

Alpar, yazısını şu ifadelerle son verdi; “3. Havalimanının temelinin atıldığı, 3. Boğaz köprüsünün hızla yapıldığı, Marmaray’ın açıldığı, Kanal İstanbul’un ihale aşamasına geldiği büyük ve güçlü Türkiye’den rahatsız olanların varlığını biliyor ve oyunlarının farkındayız.

Milletimizi de bu tür oyunlara karşı sağduyulu olmaya davet ediyor; terörden ve kaostan beslenenlerin ekmeğine yağ sürmemesini istiyoruz.

Sağlık-Sen olarak diyoruz ki, anaların gözyaşı, milletimizin acıları dinmelidir. Çözüm süreci kırmızıçizgilerimiz tek devlet, tek vatan ve tek bayrak korunarak devam anlayışından taviz vermeden devam etmelidir. Kardeşlik hukukumuzu güçlendirecek, Çanakkale ruhunu yeniden hayata geçirecek, birlik ve beraberliğimizi sağlayacak çözüm süreci, büyüyen ve bölgesinde lider, dünyada sözü dinlenen Türkiye’nin de önünü açacaktır.”

 



Kadın çiftçinin cinayetini HTS kayıtları aydınlatacak

Nöbet yerinde ölü halde bulundu

Mali müşavir evinde ölü bulundu

Gümüşçü cinayeti sanığına müebbet hapis

Düğün hazırlıkları yapan fizyoterapist kazada hayatını kaybetti

Trafik kazası: 1 ölü

Manisalı işitme engelli judocu, Tokyo’da madalya kazandı

MCBÜ Hafsa Sultan Hastanesi’nde Dünya Prematüre Günü kutlandı

16 Yaşındaki Genç, Annesini Darp Eden Babasını Bıçaklayarak Öldürdü

Mantar Toplamaya Giden Kişi Bulundu

ABD'den Dünya Kupası bileti olanlara "hızlandırılmış vize"

SARUHANLI’DA VEFAT…

Traktör kazasında ağır yaralanan hemşire adayı, yaşam mücadelesini kaybetti

Saruhanlılı 19 yaşındaki genç trafik kazasında hayatını kaybetti

Saruhanlı'da vefat...

Saruhanlı Devlet Hastanesinde Salı günü görev yapacak doktorlar

AĞIRALİOĞLU’NDAN MANİSA’DA SERT MESAJLAR: “MEMLEKETİN BU HALİNE RAZI DEĞİLİZ”

Saruhanlı'daki sahipsiz köpekler doğal yaşam alanına alınıyor

Paşaköy FK zirvede farkı üç yaptı: 0 - 7

HAYVANCILIĞI BIRAKMA NOKTASINA GELEN BESİCİLER, CHP’Lİ BAŞEVİRGEN’E GİRDİ MALİYETLERİNDEN DERT YANDI: “ŞAP HASTALIĞI GELMESİN DİYE DURMADAN KİREÇ ATIYORUZ BİRDE KİREÇ MALİYETİMİZ ÇIKTI”

https://www.youtube.com/@kardelengazetesi45/videos
Gündem 11.06.2014 17:53:39 986 0
Tarih: 11.06.2014 17:53 Güncelleme: 11.06.2014 17:53
Haberi Sesli Oku