MANİSA - 25 yıldır kung-fu sporuyla ilgilenen ve aynı zamanda yazar olan İran vatandaşı Abbas Zandi, ülkesinde yazdığı kitaplardan dolayı baskılara maruz kalınca göç ettiği Türkiye´de antrenörlük kariyerini devam ettirmek istiyor. Parklarda ve evinin bir odasında 4 ay çalıştırdığı 9 yaşındaki kızının İstanbul´da düzenlenen turnuvada dünya şampiyonu olmasını sağlayan Zandi, kendisine imkan verilmesi halinde Türkiye adına katılacakları turnuvalarda çok sayıda şampiyonluk kazanabileceklerini söyledi. 
İran´da kung-fu antrenörlüğünün yanı sıra çocuklar için çizgi roman türünde yazdığı kitaplar nedeniyle baskılara maruz kalan Abbas Zandi (39), ailesiyle birlikte 3 yıl önce Türkiye´ye göç etti. 2 çocuğu ve eşiyle birlikte Manisa´ya yerleşen Zandi, kendilerine kucak açan Türkiye´ye vefa borcunu 25 yıldır yakından ilgilendiği savunma sporu kung-fu ile ödemek istiyor. İran´da çok sayıda şampiyonluk yaşadığını ve yaklaşık bin sporcu yetiştirdiğini anlatan Zandi, son olarak 9 yaşındaki kızı Kordestan´ın dünya şampiyonu olmasını sağladı. Maddi anlamda sıkıntılar yaşayan Abbas Zandi, parklarda ve kiralık olan evinin bir odasında 4 ay boyunca kızıyla birlikte antrenman yaparak, 6-10 Aralık tarihleri arasında IFAO tarafından İstanbul´da düzenlenen karma dövüş turnuvasına hazırlandı. Turnuvaya Türkiye adına katılan Kordestan Zandi, rakiplerine minderi dar ederek birincilik madalyasını boynuna taktı. 
Zor şartlar altında 4 aylık gibi kısa bir sürede kızının dünya şampiyonu olmasını sağlayan Abbas Zandi, kendisine imkan verilmesi halinde Türkiye adına katılacakları turnuvalarda çok sayıda şampiyonluk kazanabileceklerini söyledi. Yaklaşık 3 senedir Türkiye´de yaşadığını anlatan Zandi, ?İran´da yaşamak çok zor. Devlet rahat bir şekilde yaşamamıza izin vermiyor. İran´da kung-fu antrenörlüğünün yanı sıra yazarlık yapıyordum. Onların istediklerini yapmadığın zaman hapis cezası veriyorlardı. 2 yıl cezaevinde kaldım. Bine yakın sporcu yetiştirdim. Bu sporcular dikkat çekince üzerimdeki baskı arttı. Bu yüzden Türkiye´ye geldim. Çocuklar için Kürtçe yazılı bazı kitapları Farsça´ya çeviriyordum. İran´da yaptığım işleri kendilerine göre beğenmeyenler beni zan altında bırakıyorlardı. O yüzden Türkiye´ye kaçarak geldim. Yaklaşık 25 yıldır kung-fu´nun içerisindeyim. Öğrencilerimin çoğu İran´da bu spor dalında çok iyi yerlere gelerek, şampiyonluk kazandılar. Kızıma bu sporu daha önce öğretmek istedim ancak yaşı küçüktü. İstanbul´da IFAO tarafından karma dövüş turnuvasına davet edildim. Bu turnuvaya kızımın da katılmasını istedim. Yaklaşık 4 ay boyunca kızımla parklarda ve evimizde çalıştık. Kendisi turnuvada şampiyon oldu. İmkanım olsaydı kızım gibi bu spora gönül vermiş birçok insanı turnuvaya hazırlamak isterdim. Bana destek olunursa Türkiye için çalışarak, uluslararası turnuvalarda şampiyonluklar kazanmak istiyorum? dedi.
Turnuvaya evde ve dışarıda babasıyla birlikte çalışarak hazırlandığını belirten 9 yaşındaki Kordestan Zandi ise, şampiyon olmasından dolayı çok mutlu olduğunu söyledi.



Saruhanlı'da vefat...

MANİSA DEMİRCİ’DE FERDİ ZEYREK VE GÜLŞAH DURBAY İÇİN GEVREK DAĞITTI

GÜLŞAH DURBAY İÇİN DÜZENLENEN TAZİYE PROGRAMI DUALARLA TAMAMLANDI

Kafa kafaya çarpışan araçlar çıkan yangında küle döndü

Yerli Malı Haftası'na Togg damgası

Kayıp muhtarın cesedi varilde çıktı

SARUHANLI’DA VEFAT…

SARUHANLI’DA 2025 YILI İLÇE İDARE ŞUBE BAŞKANLARI TOPLANTISI YAPILDI

Yangın felaketi

Çınaroba ikinci yarıda açıldı: 3-1

Edirne Deplasmanın Galibi Turgutlu Belediyesi Kadın Basketbol Takımı

Paşaköy namağlup yola devam

Develispor'dan beş yıldızlı galibiyet

Saruhanlı Devlet Hastanesinde bugün görev yapacak doktorlar

polisi yaralayan motosiklet sürücüsü tutuklandı

Kiralık evde 82 düzensiz göçmen yakalandı

Yeni yıl öncesi 6 ton sahte alkol ele geçirildi

Halk eğitim merkezleri istihdama katkı sağlıyor

Koldereli çocuklarından Başkan Durbay’a duygusal veda!

Genel Başkan Özel, Durbay ailesiyle beraber taziyeleri kabul etti

Manisa’da eğitim camiasının acı günü

https://www.youtube.com/@kardelengazetesi45/videos
Ekonomi 28.12.2017 12:58:15 914 0
Tarih: 28.12.2017 12:58 Güncelleme: 28.12.2017 12:58
Haberi Sesli Oku