MANİSA - Teknofest 2021 de ‘Tarım Teknolojileri’ alanında 1 inci, ‘İnsansız Su Altı Sistemleri’ kategorisinde ilk 10 içerisinde yer alan Dene Yap Takımı Samsun’da düzenlenen final sonrasında Vali Karadeniz’i ziyaret etti.

Vali Yaşar Karadeniz’in desteği ile farklı okullardan katılan öğrencilerden oluşturulan Dene Yap Takımı, Aselsan’ın düzenlediği ve Mavi Vatan için çok önemli olduğu düşünülen, İnsansız Su Altı Sistemleri kategorisindeki yarışmada bu sene finale davet edildi. Manisa’nın ve Bölgenin tek takımı olarak Teknofest 2022 Samsun’a davet edilen Dene Yap Takımı başvuran 605 takım arasından ilk 5’te yer alarak Manisa’ya döndü. 605 takımın başvurduğu ‘İnsansız Su Altı Sistemleri’ yarışmasında lise ve üniversite olmak üzere toplamda 549 finalist yarışmacı ve 44 takım finalist olarak yer aldı.

Ziyarette, kendilerine verdiği destek için Vali Yaşar Karadeniz’e teşekkür eden Dene Yap Takımı, yurtdışı yarışmalara başvurmak için yaptıkları hazırlıklar hakkında da bilgi verdi.

Otonom teknolojilerin mantığının kavranmasının önemine dikkat çeken Vali Karadeniz ”Bu güzel ve başarılı çalışma için hepinizi tebrik ediyorum. Şu anda teknoloji belki biraz oyun gibi gidiyor ama bu iş böyle olur. Bizim zamanımızda bu fotoselli musluklar aynı şekilde oyun gibi gidiyordu. Ama şuan yapılan bu tip robotlar gelecekte birçok alanda kullanılacaktır diye düşünüyorum. Cumhuriyetimizin 100. yılı dolayısıyla seneye İstanbul’da yapılacak olan yarışmada da inşallah daha güzel başarılar elde edersiniz. Sayın Cumhurbaşkanımız, gençlere Teknofest kuşağı diyor biliyorsunuz. Bu artık gördüğüm kadarıyla da toplumumuzun her kesiminden de yavaş yavaş kabul görmeye başladı. Hepinizi yeniden tebrik ediyor, başarılarınızın devamını diliyorum” diye konuştu.

Vali Karadeniz, DeneYap Takımı tarafından yapılan sualtı aracına imza atarak takım öğrencilerine hediyelerini verdi.

Ziyarete İl Müdürü Mustafa Dikici, Danışman Eğitimci Ertuğ Gözaydın ve DeneYap Takımı öğrencileri Ömer Ceyhun Öztürk, Burakhan Arıkanlı, Ege Arın Önler, Kağan Yurtkölesi katıldı.



Büyükşehir’den don zararına uğrayan üreticilere destek

23 NİSAN ULUSAL EGEMENLİK VE ÇOCUK BAYRAMI KUTLU OLSUN

Manisa'da gökyüzünü balonlar renklendirdi

Vali Özkan makamını devretti

23 Nisan okullarda da coşkuyla kutlandı

Demirci’yi çocuk sesleri şenlendirdi

Manisa'daki festivalde 2 ton hamsi dağıtıldı

TARIM VE ORMAN BAKAN YARDIMCISI GİZLİGİDER SARUHANLI’DA HASAR GÖREN BAĞLARI İNCELEDİ

Selendi’de şehitler için sergi açıldı

Türkiye Oryantiring Şampiyonası Manisa’da başladı

Soma’da Ahmet Sula’dan unutulmaz bir seminer

Kula’da Kütüphaneler Haftası coşkuyla kutlandı

Don afetini yaşadı çalışmaya ara vermedi

TBMM zirai dondan etkilenen üreticiler için adım attı

Kaymakam Güldoğan, don afeti yaşayan bağları yerinde inceledi

Vali Özkan: "Çiftçilerimizin yanındayız"

Saruhanlılı çiftçiler için don tehlikesi devam ediyor

Manisa'da don afeti üzüm bağlarına büyük zarar verdi

Don afetinin sadece Sarıgöl’e zararı 2,25 milyar TL

Kaymakam Acar, dondan etkilenen bağları inceledi

https://www.youtube.com/@kardelengazetesi45/videos
Sanat 13.09.2022 21:21:00 3524 0

Tarih: 13.09.2022 21:21
Haberi Sesli Oku
2.05.2025 17:05:00