SARUHANLI - “10 Aralık Dünya İnsan Hakları Günü” Saruhanlı Mesleki ve Anadolu Lisesi tarafından hazırlanan etkinlikle Belediye Kültür Merkezinde bu yıl İlçede altıncısı kez düzenlendi.

Programa Kaymakam Erdoğan Kanyılmaz, Belediye Başkan Vekili Fahrettin Ayçiçek, İlçe Emniyet Müdürü Gökhan Balaban, Garnizon Komutanı Yüzbaşı Serhat Karakuş, İlçe Milli Eğitim Müdürü,  İlçe Müftüsü Mehmet Altay, Sarıkız Sulama Birliği Başkanı Hüseyin Göksu, daire amirleri, öğretmen ve öğrenciler katıldı.

Saygı duruşunda bulunulması ve istiklal marşının okunmasıyla başlayan etkinlikte, Saruhanlı Mesleki ve Anadolu Lisesi öğretmenlerinden Demokrasi ve İnsan Hakları Kulübü Başkanı Müslüm Demin günün önemini belirten bir konuşma yaptı.

Demir, konuşmasında, “İnsan hakları evrensel Bildirgesi’nin Birleşmiş milletler genel kurulunca kabulünün 66. Yıl dönümü olan bu gün yüz yıllar boyunca süren bir mücadelenin ürünü olarak, insanların; doğuştan ve eşit bir biçimde sahip oldukları hakları ifade uluslararası bir belgenin kabul edilişinin kutlandığı bir gündür.” Dedi.

İnsan hakları sorunu bütün ülkelerin gündeminde olduğunu ifade den Demir, şunları söyledi; “Bütün ülkelerin hükümetleri, insan hakları ihlallerine meydan vermemeyi başlıca görev olarak kabul etmek durumundadır. Ancak insan haklarının korunması görevi, sadece hükümetlerin başarabileceği bir iş değildir.

Bu görev bütün kuruluşların, bütün insanların işbirliğini gerektirmektedir. Bu çerçevede, insan hakları bilincinin ve insan haklarının tam olarak benimsenerek, uygulanması için gerekli sorumluluk duygusunun toplumda ve bütün insanlarda bulunması büyük önem taşımaktadır.”

Çağdaş insan hakları anlayışını yansıtacak ve tüm birleşmiş milletler üyesi devletler için geçerli standartları içeren bir belgeye duyulan ihtiyaç sonunda bu metnin ortaya çıktığını kaydeden, Müslüm Demir, sözlerini şu ifadelerle son verdi;

“1946 yılında kurulan insan hakları komisyonu öncelikle çalışma konusu olarak böylesine bir uluslararası belgenin hazırlanmasını kararlaştırmıştır.”

Daha sonra sırasıyla Bir Dünya İstiyorum adlı video gösterisi, Hoş geldin Bebek adlı video gösterisi, “İnsan En Güzel Rüya”, şiirlerin okunması, 10 Aralık Dünya İnsan Hakları Günü adlı video gösterisi, İnsan Hakları Bildirisi Sunusu, Human adlı video sunumu, Tiyatro Gösterisi, “Yaşanası Bir Dünya İstiyorum” adlı orotoryo ve müzik dinletisi sunularak program son buldu.

 



Saruhanlı Belediyesi’nden Kurtuluş Mahallesi’ne Yeni Hizmet

Saruhanlı Belediyesi’nde memurlara yüzde 120 zam

TİRKEŞSPOR ZİRVEYE AYAR VERDİ: 1-2

Manisalı sporcular tarihi şampiyonada madalya arayacak

SARUHANLI 2’NCİ DEVE GÜREŞİNE HAZIRLANIYOR 18. Deve Güreşleri Festivali’ne Davetlisiniz!

Kadına Yönelik Şiddetle Mücadelede Yeni Dönem: Sosyal Risk Haritası Çalışmaları Manisa’da Değerlendirildi

SARUHANLI’DA 62. KÜTÜPHANE HAFTASI “İYİLEŞTİREN KÜTÜPHANE” TEMASIYLA KUTLANDI

Yunusemre’de 65 Yaşındaki Kadın Evinde Ölü Bulundu

Saruhanlı'da Kırsalda Bereket Projesi ile Küçükbaş Hayvancılığa Destek Başlıyor

IRAKLI ÜNLÜ SUNUCU SHAHAD SALMAN TÜRKİYEDE

DERYA ŞEN İLE ŞEN KIZLAR DOLU DİZGİN YOLA DEVAM

KAYMAKAM ACAR'DAN ESNAF VE SANATKARLAR ODASI BAŞKANLIĞINA ZİYARET

Uyuşturucu operasyonunda 2 şüpheli tutuklandı

Saruhanlı Halk Eğitim’de Pastacılık Kursunda “Noel Sarma” Heyecanı

Saruhanlı’da Vefat…

Kamyonetle çarpışan motosikletin sürücüsü öldü; kaza kamerada

TURGUTLU’DA AİLE FACİASI: Boşanma Aşamasındaki Eşini ve Aynı Evdeki 3 Yakınını Silahla Öldürdü, Zanlı Kısa Sürede Yakalandı

İPEK ÖRS ARABESK ŞARKI YORUMLAMAK BİR AYRICALIKTIR

2100 Yılında Su Yarışmasında Birincilik Adiloba Ortaokulu’nun: Geleceğe Umut Olan Farkındalık Projesi

TEVFİK BALTA: “Dijital Bağımlılık Toplumumuz İçin Ciddi Bir Sorun”

Çınaroba’da Cami Lojmanı İnşaatı Hızla Yükseliyor

https://www.youtube.com/@kardelengazetesi45/videos
Gündem 10.12.2014 17:04:17 0
Tarih: 10.12.2014 17:04 Güncelleme: 10.12.2014 17:04
Haberi Sesli Oku