EKONOMİ - Türk Hazırgiyim ve Konfeksiyon Sektörü, en büyük ikinci ihracat pazarı İngiltere´deki konumunu güçlendirmek için 15-16 Kasım 2016 tarihleri arasında İngiltere´nin Londra kentinde düzenlenen Fashion SVP Fuarı´na katılarak dünya devlerine ürünlerini tanıttı. 

Ege Hazırgiyim ve Konfeksiyon İhracatçıları Birliği´nin Türkiye Milli Katılım Organizasyonu´nu üstlendiği Londra Fashion SVP Fuarı´na Türk Hazırgiyim ve Konfeksiyon Sektörü, 12 Türk firması ile katıldı. 

Türk Hazırgiyim ve Konfeksiyon Sektörü´nün ihracatında; İngiltere´nin, Almanya´nın ardından en büyük pazar konumunda olduğuna dikkati çeken Ege Hazırgiyim ve Konfeksiyon İhracatçıları Birliği Başkanı Emre Kızılgüneşler, İngiltere pazarındaki konumlarını Londra Fashion SVP Fuarı´nı bir fırsat olarak gördüklerini anlattı. 

"Ülkemizin İngiltere´ye olan toplam konfeksiyon ihracatı 2016 yılının Ocak - Ekim döneminde 1 milyar 706 milyon dolar oldu" diyen Kızılgüneşler, "2016 yılında İngiltere´ye ihracatımız yüzde 5 düşüş gösterdi. Hem İngiltere´nin Avrupa Birliği´nin çıkma sürecine girmesi, hem de Türkiye´de yaşanan 15 Temmuz darbe girişimine rağmen İngiltere´ye ihracatta ulaştığımız rakam büyük başarı. İngiltere Yüksek Mahkemesi, hükümetin referanduma götürdüğü AB´nden ayrılma kararı Brexit için Parlamento onayı şartı getirerek İngiltere´nin AB üyeliğinden çıkmasını zora soktu. Bu sürecin hem İngiltere, hem AB, hem de Türkiye için daha sağlıklı olacağına inanıyoruz" diye konuştu.

FASHION SVP fuarında her türlü örme, dokuma, triko bay/bayan/çocuk hazır giyim ürünlerinin sergilendiği bilgisini veren Kızılgüneşler, Fuar ziyaretçileri arasında alıcı ve tasarımcıların dışında ithalatçı firmalar, dernek/resmi kurum/basın kuruluşlarının temsilcilerinin yer aldığını, Türkiye standını Marks and Spencer, Asos, Debenham gibi büyük markaların satın alma yetkililerinin ziyaret ettiğini ve Türk firmaları ile verimli ikili iş görüşmeleri gerçekleştirdiklerini sözlerine ekledi. Fashion SVP Fuarı´nda bir dizi seminer düzenlenerek fuara katılan alıcı firmaların ve ziyaretçilerin ilgisi artırıldı. 

Fashion SVP Fuarı´nda Türkiye dışında; Romanya, Fas, Mısır, Portekiz, Makedonya, Bulgaristan, Belarus, Yunanistan, Fransa, Hollanda gibi ülkeler stantlarıyla yer aldı. Fuarı 2 binin üzerinde kişi ziyaret etti. 

Londra Fashion SVP Fuarı´na şu Türk firmaları katıldı; "Cu Tekstil, İya Tekstil Sanayi ve Ticaret Ltd. Şti., Enra Tekstil Sanayi ve Ticaret Ltd. Şti., Giteks Konfeksiyon San. ve Tic. A.Ş., Avantage Sport Tekstil Ltd. Şti., Seyfeli Dış Ticaret Ltd. Şti., Ral Tekstil Ltd. Şti., Zaroteks Tekstil, Selga Tekstil, Belgü Tekstil, Acar Leather ve Yelkenci Group."



Manisa’da kamyonetin çarptığı bisikletli öldü

Evinin bahçesinde ağaç kesmeye çalışan adam feci şekilde can verdi

Yıldırım düşen 50 yaşındaki ağaç ortadan ikiye bölündü

İzmir’de hareketli anlar: Rehine operasyonu

O saldırganının ifadesi ortaya çıktı: Fuarı kana bulayacaktı

Damadın eniştesinden ilginç düğün hediyesi

METUNATION takımı TEKNOFEST’te Türkiye 1’incisi oldu

Kask ve kaldırım denetiminde 1,7 milyon lira ceza

Manisa’da öğrencilere kadına yönelik şiddetle mücadele eğitimi

Son ankette büyük sürpriz! Tahminler altüst oldu...

Saruhanlı'da vefat...

İzmir'de lastik tamircisinde yangın kontrol altında

Dün toprağa verilen şehidin adı, bugün doğan oğluna verildi

Minibüsle çarpışan bisikletli hayatını kaybetti

Emekli ve asgari ücretlilerin zam oranı şimdiden sızdırıldı. "Çıkar bakayım cep telefonunu" diyenler şoke olacak

Dün toprağa verilen şehidin adı, bugün doğan oğluna verildi

Emekli ve asgari ücretlilerin zam oranı şimdiden sızdırıldı. "Çıkar bakayım cep telefonunu" diyenler şoke olacak

Manisa şehidini gözyaşlarıyla uğurladı

Samet Çini Gözyaşları arasında toprağa verildi

Muharrem Ekici’nin Adı Gençlik Merkezine verilecek

Sarıgöl'de Sultani üzüm yarışması

Şehit Uzman Çavuş Yeşil’in Salihli’deki baba ocağında helallik alındı

Dönerci bir aylık kazancını Gazze’ye bağışladı

Belediyeye bağlı çarşıda kripto madenciliği iddiası

Saruhanlı da toplu ulaşıma 3 araç daha...

Gazzeliler için yola çıkan Milletvekili Ün; "Biz, Kudüs’ü miras sayan bir milletin çocuklarıyız"

Saruhanlı 18. Altın Üzüm festivaline hazırlanıyor

Saruhanlı’da Kurtuluş Coşkusu meydanları sardı

Alaşehir’de kurtuluş coşkusu açılışlar ve konserle taçlanıyor

Zincir marketlerdeki kırtasiye ürünleriyle ilgili skandal iddia!

Belediye, Kandilde helva dağıttı

Başkan Balaban'dan İstanbul'a kayyum atanmasına tepki

Başkan Aras: "Saldırının İngiltere bağlantılı olduğunu öğrendik"

Vali Akbıyık'tan Başkan Aras'a destek ziyareti: "Saldırganlar en kısa sürede yakalanacak"

Salihli'de adli yıl törenle açıldı

https://www.youtube.com/@kardelengazetesi45/videos
Ekonomi 22.11.2016 11:41:23 693 0

Tarih: 22.11.2016 11:41 Güncelleme: 22.11.2016 11:41
Haberi Sesli Oku

Ekonomi

Ekonomi Haberleri
16.09.2025 18:47:00