SARUHANLI - Saruhanlı İmam Hatip Ortaokul ile İmam Hatip Anadolu Lisesi ortaklaşa Kutlu Doğum Haftası” kutlamaları kapsamında etkinlik düzenledi.

Kutlu Doğum Programına, Kaymakam Erdoğan Kanyılmaz, Belediye Başkan Yardımcısı Cevdet Aydın, Garnizon Komutanı Yüzbaşı Serhat Karakuş, Ak Parti İlçe Başkanı Ahmet Gökmen, sivil toplum kuruluşları, vatandaşlar ve öğrenciler katıldı.

Saygı duruşu ve istiklal marşının okunmasıyla başlayan programda Saruhanlı Anadolu İmam Hatip Lisesi Öğrencisi Hatice Bardakçı tarafından Kuranı Kerim okundu.

İmam Hatip Ortaokulu Müdürü İsmail Şentürk, günün anlam ve önemini belirten konuşmasında, Peygamberimiz Hz. Muhammed´in doğduğu hafta olan ve Diyanet İşleri Başkanlığının öncülüğünde her yıl kutlanan Kutlu Doğum Haftası etkinliklerin de bu yıl ?gelin Birlik Olalım? temasının konu alındığını belirtti.

Hz Muhammedîn insanlık hayatına ne kadar önem verdiğini anlamak için bir tek veda hutbesine bakmamız yeterlidir diye konuşan Şentürk, şöyle dedi; Peygamberimiz orada insan haklarından bahsettiği gibi çeşitli insanların birbirlerine karşı yapmış olduğu yanlışlardan da bahsediyor. Birbirinize malınız, kanınız, canınız, ırzınız haramdır diyor. Sakın ola ki birbirine saldırarak, birbirinizin malını yağmalayarak birbirinize zulmetmeyin, zulmetmeyin, zulmetmeyin diye peygamberlerimiz bize öğüt veriyor.?”

Programda, konuşmanın ardından öğrenciler tarafından İlahiler okundu, Oratorya, Şiir, Sinevizyon gösterimi yapıldı.

Ardından, Kutlu Doğum Haftası nedeniyle İlçede düzenlenen yarışmalarda dereceye giren öğrenciler ödüllendirildi.



Dikkatsizlik kazayı beraberinde getirdi: 2 yaralı

Saruhanlı Şoförler ve Otomobilciler Odası’nda Arif Bilek güven tazeledi

Kırkağaç’a sosyal belediyecilik atağı

Elektrikli bisikletle çekici çarpıştı: 1 ölü, 1 yaralı

Esnafın desteğiyle kuruldu, 14 bin seansa ulaştı

Spil'in zirvesinde Türk Bayrağı açtılar

Saruhanlı'da vefat...

Saruhanlı'da vefat...

Saruhanlı'da vefat...

S&G Parfüm Kozmetik işletmesi Yeni yerinde törenle hizmete girdi

İşten çıktı, evine varamadan karanlık bir yolda can verdi

Boşanma aşamasındaki karısını sokak ortasında öldürdü

Saruhanlı’da Vefat…

Memurları taşıyan servis kazasında acı haber geldi

Saruhanlı'da vefat...

ÖEKK Manisa İl Başkanı Aşkın Nehir, "Açıklanan oran ihtiyaçları karşılamıyor"

Kendisini eve bırakan arkadaşının kullandığı aracın altında kaldı

Saruhanlı’da Vefat…

Kayıp 15 yaşındaki kız çocuğundan acı haber

Baba ve üvey oğlunun kavgası ölümle bitti

İntihar denilen olay cinayet çıktı

https://www.youtube.com/@kardelengazetesi45/videos
Gündem 19.04.2016 17:24:53 853 0
Tarih: 19.04.2016 17:24 Güncelleme: 19.04.2016 17:24
Haberi Sesli Oku