Anahtar Kelimeler: 0

İMAM HATİP İÇİN İMAR DÜZENLEMESİ

 

SARUHANLI - Saruhanlı ilçesinde yapılması planlanan İmam Hatip Okulu için talep edilen arsanın imar planı içine alınması çalışmalarına başlandı.

 

Saruhanlı Belediye Başkanı Hüseyin Yaralı, gazetecilere yaptığı açıklamada, Saruhanlı’ya İmam Hatip Ortaokulu, İmam Hatip Lisesi, İmam Hatip Öğrenci Yurdu ve bir cami yapılması için başlatılan çalışmaların sürdüğünü belirtti.

 

Bu binaların yapımı için ilçe merkezinde uzun süredir arsa arayışı içinde olduklarını ifade eden Yaralı, bir kaç farklı alandan sonra Saruhan mahallesinde bir arsa üzerinde karar kıldıklarını söyledi.

 

7472 parselde kayıtlı bulunan 14.745,00 metrekarelik yerin imar planı içerisinde olmadığını, bu alanın imar planı içine alınması için konuyu meclis gündemine taşıdıklarını dile getiren Yaralı, şu bilgileri verdi;

 

“Söz konusu arazinin imar planı içine alınması önerisi meclisimizde görüşüldükten sonra oy birliğiyle imar komisyonuna havale edildi. Komisyon çalışmasının ardından konu tekrar meclise gelecek. Meclis’te oylandıktan sonra çıkacak sonuca göre hareket edeceğiz. Okulun yapımını üstlenen İmam-Hatip Gönüllüleri Yaptırma ve Yaşatma Derneği de bu bölgenin uygun olduğu görüşünü bildirdi. Umarım bu işi çok fazla uzatmadan okulun yapımına başlarız.”

 

Başkan Yaralı, ilçeye yapılması planlanan İmam Hatip Okulu için, İl Özel İdaresi bütçesinden de geçtiğimiz aylarda 50 bin lira ödenek çıkartıldığını hatırlattı.

 

Saruhanlı'da bu yıl eğitime başlayan İmam Hatip Ortaokulu'nun 2 derslikte 55 öğrenciyle geçici olarak Cumhuriyet İlköğretim Okulu binasında hizmet verdiğini anımsatan Yaralı, okulun inşaatına başlanmasıyla birlikte ilçedeki birçok hayırseverin buna maddi destek sözü verdiğini kaydetti.

 

Muammer Kökcüoğlu



Saruhanlı Jandarmadan tefecilere operasyon: 5 gözaltı

Korkunç olay! Kızını ve torununu öldürdü

Köprü altında cansız bedeni bulunmuştu! Döverek öldürüldüğü ortaya çıktı

Bıçaklı kavga: 1 ölü

Öz kızına cinsel istismarda bulunan baba yakalandı

Kendi evini ve araçlarını yakıp, olan biteni böyle izlemiş

Haber alınamayan şahıs evinde silahla vurulmuş halde bulundu

Develi’de traktör hırsızlığı

Kula’da art arda üç yangın

Cesedi 3 gün sonra asansör boşluğunda bulundu

Haber alınamayan şahsın cansız bedeni denizde bulundu

Başından vurulmuş halde ölü olarak bulundu

Halitpaşa’da ekili alanda yangın çıktı

Alaşehir'de zirai alanda yangın

Oğlunu öldürdü, kendini tuvalete kilitledi

Alaşehir’de uyuşturucu operasyonu: 2 tutuklama

İzmir’de cinayet işledi, Manisa’da jandarmadan kaçamadı

Manisa'da jandarmadan PKK terör örgütüne operasyon: 3 kişi tutuklandı

https://www.youtube.com/@kardelengazetesi45/videos
5.02.2013 17:24:30 202 0

Tarih: 05.02.2013 17:24

Haberi Sesli Oku