İSTANBUL (AA) - Mitsubishi Electric Turkey Klima Sistemleri Üretim AŞ, 'Ege Bölgesi İklimlendirme Sektörü İhracat Yıldızı' ödülüne layık görüldü.

Mitsubishi Electric açıklamasına göre, Ege İhracatçı Birlikleri (EİB) tarafından düzenlenen Ege Bölgesi İhracatının Yıldızları Ödül Töreni’nde Türkiye ihracatına 2022 yılında 7,6 milyar dolarlık katkı sağlayan 58 firma ödülle onurlandırıldı.

Mitsubishi Electric Turkey Klima Sistemleri Üretim AŞ, iklimlendirme sektörü kategorisinde en fazla ihracat gerçekleştiren firma olarak “Ege Bölgesi İklimlendirme Sektörü İhracat Yıldızı” oldu. Düzenlenen törende ödülü Mitsubishi Electric Turkey Klima Sistemleri Üretim AŞ Başkanı Shingo Nonoue teslim aldı.

Ev tipi klimaların geliştirilmesi ve üretimi için Manisa’da kurduğu fabrikasında 2017 yılı sonunda üretime başlayan firma, Mitsubishi Electric’in Sanayi 4.0’a yanıtı olan e-F@ctory konseptiyle tasarladığı tesisinde patentli, yüksek teknolojili ve çevreye dost ürünler geliştiriyor. Mitsubishi Electric Turkey Klima Sistemleri Üretim AŞ, markanın Avrupa’daki ilk ev tipi klima fabrikası olma özelliğini taşıyan fabrikası ile ihracatın kalbini oluşturuyor.

Mitsubishi Electric, özellikle Avrupa ısıtma sistemleri pazarına odaklanan 2025 büyüme stratejisi kapsamında küresel Isıtma, Havalandırma ve İklimlendirme (HVAC) faaliyetlerini büyütüyor.

Şirket son olarak Manisa’da kurulacak yeni bir fabrika için 113 milyon dolar yatırım yapacağını duyurdu. Üretim tesisinin genişlemesi yıllık üretim kapasitesini havadan suya ısı pompaları için 100 bin adet artış sağlayarak 300 bin adede, ev tipi klimalar için 310 bin adet artışla 1 milyon 100 bin adede çıkaracak.

Üretime 2024’te başlaması planlanan yeni fabrikada, Avrupa'da havadan suya ısı pompaları ve ev tipi klimalara yönelik artan talebin karşılanması hedefleniyor.



Saruhanlı’ya Altyapı ve Sıcak Asfalt Müjdesi

Su Elçileri Saruhanlı’da Su Seferberliği Eğitimi Gerçekleştirdi

Başkan Dutlulu Saruhanlı’da Çiftçilerin Taleplerini Dinledi

Türkiye’de görülen başlıca 7 vitamin eksikliği ve alınması gereken önlemler

Uzmandan risk gruplarına erken başvuru uyarısı

Başkan Dutlulu 2026 yılının rotasını çizdi

Jeotermal yatırımlar için 2026 yılı köprüden önceki son çıkış

Anadolu ilham verdi, makarna altın getirdi

Esra'yı boğarak öldüren annesi ve sevgilisi hakkında yeni gelişme

"Babam ölmedi"

Saruhanlı'da vefat...

SARUHANLI’DA VEFAT…

İzmir’de banka aracından yüklü miktarda vurgun

Saruhanlı’da Vefat…

Kayıp genç kızın gömülü halde cansız bedeni bulundu

İzmir'de belediye otobüsü ile panelvan çarpıştı: 1 ölü, 8 yaralı

Koldere’deki yangın kısa sürede söndürüldü

KENT KONSEYİ’NDEN GAZETECİLERE 10 OCAK ZİYARETİ

Saruhanlı'da şap alarmı! 16 mahallede hayvan alım-satımı ve hayvansal ürün giriş-çıkışı yasaklandı

Kros sporcuları Türkiye Şampiyonası için ter döktü

Alaşehir’de üzümün geleceği değerlendirildi

https://www.youtube.com/@kardelengazetesi45/videos
Ekonomi 20.01.2023 09:27:00 3648 0
Tarih: 20.01.2023 09:27 Güncelleme: 20.01.2023 09:27
Haberi Sesli Oku