Yılın ilk iki ayında satılan ikinci el otomobil sayısı yüzde 8 artarak 271 bin 395 adet, hafif ticari araç sayısı yüzde 4 artarak 76 bin 81 adet oldu.

İkinci el otomotiv sektöründe Şubat ayında toplam 397 bin 99 araç el değiştirirken, 271 bin 395 adet otomobil, 76 bin 81 adet hafif ticari araç satışı gerçekleşti. Bu rakamlar 2013 senesiyle kıyaslandığında ilk 2 ayda otomobilde yüzde 8, hafif ticari araçlarda yüzde 4’lük artış ortaya çıktı.

Mart sonu itibariyle 0 km araç fiyatlarının kur ve ÖTV artışı sebebiyle ortalama yüzde 15 artış göstermesine ve ikinci el araç fiyatlarında artış oranının yüzde 5 seviyelerinde kalmasına paralel olarak, ikinci el araçlara talebin yoğunlaştığı bildirildi.

DOD Satış ve Pazarlama Müdürü Gökhan İncekara, müşterilerin, araç ihtiyaçlarını karşılamak için, artan fiyatlara karşılık, ikinci elde fiyatı daha uygun olan araçlara yönelmesinin beklenen bir durum olduğuna dikkat çekerek;

“Bu şekilde sürdüğü takdirde yılsonunda 3,6 milyon adetlik otomobil devir adedine ulaşılabilir. Araç pazarındaki ürünlerin, mevcut kur seviyesi ile gerçek fiyatını bulmasıyla, ikinci el satışlarını olumlu yönde etkiledi. İkinci el araç pazarının aynı 2013’te olduğu gibi yüzde 8-10 aralığında büyüyecektir. Sıfır kilometre otomobil ve hafif ticari araç pazarı ilk 3 ay toplamda yüzde 24,5 azaldı. Mart ayında bu oran yüzde 31 olarak gerçekleşti.

Bu talebin ikinci el araç satışlarına pozitif yansıdığını görüyoruz. Nisan ayıyla birlikte 2013 model sıfır kilometre araç stoklarının da erimesiyle ikinci el araçlarda artışın daha da hızlanacağını öngörüyoruz. Araç tercihlerine baktığımızda, 2013 satışlarımızdan çıkardığımız verilere göre otomatik araç satışı yüzde 40’a yükseldi. Kasa tipine göre bir değerlendirme yaptığımızda hatchback ve sedan modellerin eşit derecede tercih edildiğini görüyoruz. Yakıt tipinde ise yüzde 55’lik oranla dizel araçlar tercih edildi. 2014’te her sene olduğu gibi dizel ve otomatik araçlarda talebin süreceğini düşünüyoruz" dedi.



Kafa kafaya çarpışan araçlar çıkan yangında küle döndü

Yerli Malı Haftası'na Togg damgası

Kayıp muhtarın cesedi varilde çıktı

SARUHANLI’DA VEFAT…

SARUHANLI’DA 2025 YILI İLÇE İDARE ŞUBE BAŞKANLARI TOPLANTISI YAPILDI

Yangın felaketi

Çınaroba ikinci yarıda açıldı: 3-1

Edirne Deplasmanın Galibi Turgutlu Belediyesi Kadın Basketbol Takımı

Paşaköy namağlup yola devam

Develispor'dan beş yıldızlı galibiyet

Saruhanlı Devlet Hastanesinde bugün görev yapacak doktorlar

polisi yaralayan motosiklet sürücüsü tutuklandı

Kiralık evde 82 düzensiz göçmen yakalandı

Yeni yıl öncesi 6 ton sahte alkol ele geçirildi

Halk eğitim merkezleri istihdama katkı sağlıyor

Koldereli çocuklarından Başkan Durbay’a duygusal veda!

Genel Başkan Özel, Durbay ailesiyle beraber taziyeleri kabul etti

Manisa’da eğitim camiasının acı günü

eTwinning 16. Ulusal Konferansı'nda Saruhanlı'dan Büyük Başarı

Dart Yıldız Kızlar İl Birinciliği Halitpaşa’dan

Ev değil cephanelik

https://www.youtube.com/@kardelengazetesi45/videos
Ekonomi 24.04.2014 08:38:40 528 0
Tarih: 24.04.2014 08:38 Güncelleme: 24.04.2014 08:38
Haberi Sesli Oku