- SOMA DEVLET HASTANESİ KADIN HASTALIKLARI VE DOĞUM HASTANESİ DOKTORU HAYRİ AKSÜT:
- "ÇOĞU ZAMAN HASTA AMELİYAT SONRASI AYNI GÜN TABURCU BİLE EDİLEBİLİR DURUMA GELİYOR"

SAĞLIK - Soma Devlet Hastanesi Kadın Hastalıkları ve Doğum servisi doktorlarından Dr. Hayri Aksüt, insanların genelde söylemeye çekindiği idrar kaçırma rahatsızlığına, ?Mini Sling" yöntemiyle ağrısız ve yan etkisiz olarak kesin çözüm sunuyor. 
Daha önceleri farklı, zahmetli, ağrılı ve başarı oranı daha düşük olan ameliyat teknikleri ile yapılan idrar kaçırma ameliyatlarına alternatif olarak çıkan ?Mini Sling? yöntemi hastaların hem ameliyat süresi ve sonrasında oluşabilecek yan etki ve komplikasyonları azalttığı gibi yüzde 92´lere varan ameliyat başarısı ile son dönem jinekoloji cerrahisinde popüler bir yöntem haline geldi. Soma Devlet Hastanesi Kadın Hastalıkları ve Doğum Servisi doktorlarından Dr. Hayri Aksüt, bu yöntemi uyguladığı 15 ameliyatın 15´inde başarılı sonuç aldı. 
Mini-Sling yöntemi hakkında bilgi veren Hayri Aksüt, "Özellikle ileri yaş bayanlarda genellikle doğumlara bağlı olarak görülen idrar kaçırma problemi, bu dertten muzdarip kişilerin sosyal hayatını ve hayat kalitesini inanılmaz ölçüde düşürmektedir. Yapılan araştırmalara göre 50 yaş üstü bayanların yüzde 28´inde görülen bu problem çoğu zaman gizlenmekte ve bu hastalar evden çıkamaz hale gelmektedirler. Bu idrar kaçırma problemi bir rahatsızlıktır. Hastalar çoğu zaman kendilerinin kusuru, ayıbı ileri yaşın getirdiği doğal bir sonuçmuş gibi gördüğünden bu durumu gizlemeye çalışmaktadırlar. Daha önceleri de idrar kaçırma ameliyatları da yapılıyordu, ancak daha uzun ve zahmetli ve hasta açısından bir takım zorlukları bulunuyordu. Bu son yöntem son derece başarılı ve hasta açısından rahat bir yöntem. Manisa ilinde bildiğim kadarı ile bu ameliyatı yapan neredeyse tek hastaneyiz. Bu ameliyat eğitimi için gerek yurt içi gerekse de yurt dışı eğitimler ve ameliyatlara katıldım. Çoğu zaman hasta ameliyat sonrası aynı gün taburcu bile edilebilir duruma geliyor. Biz bir gece hastayı izlemeyi tercih ediyoruz. Ameliyat sonrası idrar kaçırma problemi hemen ortadan kalkıyor. Böyle şikayeti olan kişiler tereddüt etmeden polikliniğimize başvursunlar? dedi.



Şırnak'ta kalp krizi sonucu vefat eden uzman çavuş son yolculuğuna uğurlandı

Büyükşehir’den don zararına uğrayan üreticilere destek

23 NİSAN ULUSAL EGEMENLİK VE ÇOCUK BAYRAMI KUTLU OLSUN

Manisa'da gökyüzünü balonlar renklendirdi

Vali Özkan makamını devretti

23 Nisan okullarda da coşkuyla kutlandı

Demirci’yi çocuk sesleri şenlendirdi

Manisa'daki festivalde 2 ton hamsi dağıtıldı

TARIM VE ORMAN BAKAN YARDIMCISI GİZLİGİDER SARUHANLI’DA HASAR GÖREN BAĞLARI İNCELEDİ

Selendi’de şehitler için sergi açıldı

Türkiye Oryantiring Şampiyonası Manisa’da başladı

Soma’da Ahmet Sula’dan unutulmaz bir seminer

Kula’da Kütüphaneler Haftası coşkuyla kutlandı

Don afetini yaşadı çalışmaya ara vermedi

TBMM zirai dondan etkilenen üreticiler için adım attı

Kaymakam Güldoğan, don afeti yaşayan bağları yerinde inceledi

Vali Özkan: "Çiftçilerimizin yanındayız"

Saruhanlılı çiftçiler için don tehlikesi devam ediyor

Manisa'da don afeti üzüm bağlarına büyük zarar verdi

Don afetinin sadece Sarıgöl’e zararı 2,25 milyar TL

https://www.youtube.com/@kardelengazetesi45/videos
İlçeler 8.10.2015 18:50:36 1270 0

Tarih: 08.10.2015 18:50
Haberi Sesli Oku

İlçeler

İlçeler Haberleri
3.05.2025 11:04:00