HABER MERKEZİ - Üsküdar Belediyesi, Hülya Koçyiğit’in sanat yılındaki 50’nci yılını özel bir geceyle kutlamaya hazırlanıyor.

Üsküdar Belediyesi ve Film Arası Sinema Dergisi, Türk sinemasının efsane oyuncularından Hülya Koçyiğit’in 50’nci sanat yıldönümünü düzenleyecekleri bir geceyle kutluyor. 1963 yapımı “Susuz Yaz” filmiyle sinemaya adımını atan usta oyuncunun yakın dostları ve sinemanın ünlü isimleri, gecede Koçyiğit’e dair duygu ve düşüncelerini paylaşacak. Program, 14 Kasım Cuma akşamı Üsküdar Bağlarbaşı Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilecek.

FOTOĞRAFLARLA HÜLYA KOÇYİĞİT
“50 yıldır Parlayan Yıldız” temasıyla düzenlenecek gece, Hülya Koçyiğit’in fotoğraflarından oluşan özel bir serginin açılışıyla başlayacak. Koçyiğit ve davetlilerin katılımıyla gerçekleşecek serginin ardından program, sanatçı için hazırlanan belgesel gösterimi ile devam edecek. Çeşitli VTR ve sunumların yer alacağı gecede konuşmacılar Hülya Koçyiğit’i anlatacak. Gecede sahne alacak ünlü şarkıcı Öykü Gürman, Yeşilçam’ın sevilen şarkılarını Hülya Koçyiğit için seslendirecek. Gürman, Koçyiğit’in filmleriyle milyonların sevgisini kazanan klasik şarkılardan oluşturacağı repertuarla gecede ayrı bir keyif yaşatacak.

“ÜSKÜDAR İÇİN BÜYÜK MUTLULUK”
Hülya Koçyiğit’i Üsküdar’da ağırlayacak olmanın kendileri için büyük bir mutluluk olduğunu ifade eden Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen, gece için hummalı bir çalışmanın yürütüldüğünü belirtti. Koçyiğit’in sinema çok önemli katkılarda bulunduğunu vurgulayan Türkmen, usta oyuncunun sinemada olduğu kadar yaşamıyla da seyircisine hep örnek bir duruş sergilediğini söyledi.

"100’ÜNCÜ YILA ARMAĞAN OLSUN"
Film Arası Dergisi Yayın Yönetmeni Suat Koçer ise Koçyiğit’in Yeşilçam klasiklerinin yanı sıra toplumsal meselelere değinen çok sayıda önemli filmde rol aldığını hatırlattı. Koçer, Türk sinemasının 50 yılına damgasını vuran büyük ustanın kutlama gecesini, 100’üncü yaşını dolduran Türk sinemasına bir armağan olarak düşündüklerini de sözlerine ekledi.



CHP’Lİ BAŞEVİRGEN: “MARMARA GÖLÜ SİYASET ÜSTÜ BİR KONUDUR, YENİDEN SU TUTMAYA BAŞLAYAN GÖL İÇİN GEÇİMİNİ BURADAN SAĞLAYAN BÖLGE HALKI DESTEK BEKLİYOR”

TMO Kuru Üzüm Satışını Başlattığını Duyurdu!

Saruhanlı Devlet Hastanesi’nde GETAT Polikliniğinde Hacamat Uygulamaları

Şampiyonluk Yolunda Kritik Viraj: Haydi Turgutlu Salona

Görevde 2 Yıl: Aynı Azim, Aynı Kararlılık

Saruhanlı'da vefat...

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, yarın Manisa'ya geliyor

Saruhanlı’da tarla değil servet! Satışa çıkarıldı…

Balıkesir Sındırgı’da korkutan deprem

Otomobil şarampole devrildi: 1 ölü, 1 yaralı

Akhisar Mustafa Kirazoğlu Devlet Hastanesi’nde Başarılı ve Özellikli Operasyon

BAŞKAN CILLI’DAN 2 NİSAN OTİZM FARKINDALIK GÜNÜ MESAJI

Saruhanlı Belediyesi’nden Kurtuluş Mahallesi’ne Yeni Hizmet

Saruhanlı Belediyesi’nde memurlara yüzde 120 zam

TİRKEŞSPOR ZİRVEYE AYAR VERDİ: 1-2

Akhisar'da masaj salonlarına fuhuş operasyonu: 3 tutuklama

Manisalı sporcular tarihi şampiyonada madalya arayacak

SARUHANLI 2’NCİ DEVE GÜREŞİNE HAZIRLANIYOR 18. Deve Güreşleri Festivali’ne Davetlisiniz!

Kadına Yönelik Şiddetle Mücadelede Yeni Dönem: Sosyal Risk Haritası Çalışmaları Manisa’da Değerlendirildi

SARUHANLI’DA 62. KÜTÜPHANE HAFTASI “İYİLEŞTİREN KÜTÜPHANE” TEMASIYLA KUTLANDI

Yunusemre’de 65 Yaşındaki Kadın Evinde Ölü Bulundu

https://www.youtube.com/@kardelengazetesi45/videos
Sanat 10.11.2014 08:31:51 0
Tarih: 10.11.2014 08:31 Güncelleme: 10.11.2014 08:31
Haberi Sesli Oku