Hükümet Konağı İnşaatı Hızla ilerliyor

Saruhanlı Kaymakamı Murat Acar, yapımı devam eden yeni Hükümet Konağı binasında incelemelerde bulundu.

İncelemelere Manisa Yatırım İzleme ve Koordinasyon Başkanlığı (YİKOB) Yatırım Müdürü Kemal Özveren ile Hükümet Konağında hizmet verecek birimlerin müdürleri de katıldı.

Kaymakam Acar, bina inşaatında gelinen son durum hakkında ve birimlerin ihtiyaçlarının tespit edilerek karşılanması konularında yetkililerden bilgi alırken, yeni Hükümet Konağının 2025 yılı içerisinde tamamlanarak vatandaşların hizmetine girmesinin planlandığını ifade etti.

Saruhanlı ilçesinde, depreme dayanıksız raporu verilmesinin ardından boşaltılan eski Hükümet Konağı'nın yıkılarak yerine modern ve geleneksel mimarinin harmanlanmasıyla yapılan yeni binanın yüzde 80'inin tamamlandığı ve bu yıl içerisinde girileceği öğrenildi.

Manisa Yatırım İzleme ve Koordinasyon Başkanlığı tarafından yaptırılan Saruhanlı Kaymakamlığı’nın yeni binası, Cengiz Topel Meydanı’nda eski binanın yıkılmasının ardından inşa edilmeye başlandı. 2023 yılında ihalesi gerçekleştirilen proje, 2024 Ocak ayında kaba inşaat sürecine girdi. Şu an itibariyle inşaatın yüzde 80’i tamamlanırken, geriye sadece ince detayla kaldığı belirtildi. Binanın, önümüzdeki aylarda tamamlanarak hizmete açılması bekleniyor.

-Kapsamlı kamu hizmeti bir arada-

Yeni binanın en önemli özelliği, kaymakamlık birimleriyle birlikte birçok kamu kurumunun aynı çatı altında toplanacak olması. Saruhanlı halkı, Kaymakamlık, İlçe Yazı İşleri Müdürlüğü, İlçe Nüfus Müdürlüğü gibi önemli kurumlara tek bir binada erişebilecek. Böylece vatandaşlar, kamu hizmetlerine daha hızlı ve kolay bir şekilde ulaşma imkânı bulacak.

-Modern imkânlarla donatılacak-

Yeni bina, sadece hizmet kalitesini artırmakla kalmayacak, aynı zamanda modern yapısıyla da göz dolduracak. Binada, engelli vatandaşlar için özel olarak tasarlanmış engelli asansörü bulunacak. Bu özellikler, tüm yaş ve engel gruplarındaki vatandaşların kolayca hizmet alabilmesini sağlayacak.



Manisa’da kamyonetin çarptığı bisikletli öldü

Evinin bahçesinde ağaç kesmeye çalışan adam feci şekilde can verdi

Yıldırım düşen 50 yaşındaki ağaç ortadan ikiye bölündü

İzmir’de hareketli anlar: Rehine operasyonu

O saldırganının ifadesi ortaya çıktı: Fuarı kana bulayacaktı

Damadın eniştesinden ilginç düğün hediyesi

METUNATION takımı TEKNOFEST’te Türkiye 1’incisi oldu

Kask ve kaldırım denetiminde 1,7 milyon lira ceza

Manisa’da öğrencilere kadına yönelik şiddetle mücadele eğitimi

Son ankette büyük sürpriz! Tahminler altüst oldu...

Saruhanlı'da vefat...

İzmir'de lastik tamircisinde yangın kontrol altında

Dün toprağa verilen şehidin adı, bugün doğan oğluna verildi

Minibüsle çarpışan bisikletli hayatını kaybetti

Emekli ve asgari ücretlilerin zam oranı şimdiden sızdırıldı. "Çıkar bakayım cep telefonunu" diyenler şoke olacak

Dün toprağa verilen şehidin adı, bugün doğan oğluna verildi

Emekli ve asgari ücretlilerin zam oranı şimdiden sızdırıldı. "Çıkar bakayım cep telefonunu" diyenler şoke olacak

Manisa şehidini gözyaşlarıyla uğurladı

Samet Çini Gözyaşları arasında toprağa verildi

Muharrem Ekici’nin Adı Gençlik Merkezine verilecek

Sarıgöl'de Sultani üzüm yarışması

Şehit Uzman Çavuş Yeşil’in Salihli’deki baba ocağında helallik alındı

Dönerci bir aylık kazancını Gazze’ye bağışladı

Belediyeye bağlı çarşıda kripto madenciliği iddiası

Saruhanlı da toplu ulaşıma 3 araç daha...

Gazzeliler için yola çıkan Milletvekili Ün; "Biz, Kudüs’ü miras sayan bir milletin çocuklarıyız"

Saruhanlı 18. Altın Üzüm festivaline hazırlanıyor

Saruhanlı’da Kurtuluş Coşkusu meydanları sardı

Alaşehir’de kurtuluş coşkusu açılışlar ve konserle taçlanıyor

Zincir marketlerdeki kırtasiye ürünleriyle ilgili skandal iddia!

Belediye, Kandilde helva dağıttı

Başkan Balaban'dan İstanbul'a kayyum atanmasına tepki

Başkan Aras: "Saldırının İngiltere bağlantılı olduğunu öğrendik"

Vali Akbıyık'tan Başkan Aras'a destek ziyareti: "Saldırganlar en kısa sürede yakalanacak"

Salihli'de adli yıl törenle açıldı

https://www.youtube.com/@kardelengazetesi45/videos
Güncel 19.05.2025 16:40:00 866 0

Tarih: 19.05.2025 16:40 Güncelleme: 19.05.2025 16:40
Haberi Sesli Oku
16.09.2025 18:47:00