GÜNDEM - Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, AK Parti Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu´nu 9 Temmuz´da hükümeti kurması için görevlendirdi. Ancak hükümetin kurulması için Anayasa´da belirtilen 45 günlük süre bugün sona eriyor.

AK Parti Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu 9 Temmuz´da görevi aldıktan sonra meclise giren diğer partilerin liderleriyle görüşme yaptı. CHP´li uzun süren müzakerelerden sonuç çıkmayınca, MHP lideriyle de bir görüşme yapan Davutoğlu, MHP´den de olumlu cevap alamadı. Anayasal sürenin dolmasına 5 gün kala görevi Cumhurbaşkanı Erdoğan´a iade etti.

Davutoğlu´nun görevi iade etmesinden sonra Cumhurbaşkanı Erdoğan´ın görevi CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu´na verip vermeyeceği gündeme gelmişti. Ancak Erdoğan herhangi bir görevlendirmede bulunmadı ve Anayasa gereği hükümetin kurulması için zorunlu olan 45 günlük süre bugün doluyor.

Peki şimdi ne olacak? Bütün gözler Cumhurbaşkanı Erdoğan´a dönmüş durumda. 

Türkiye tarihinde ilk kez bir cumhurbaşkanı seçimin yenilenmesi yetkisini kullanabilecek. Erdoğan´ın bu yetkiyi kullanması için TBMM Başkanı´na danışması gerekiyor. Eğer Cumhurbaşkanı Erdoğan, seçimin yenilenmesine karar verirse, Bakanlar Kurulu´nca 48 saat içinde ilan edilecek. Yenilenme kararı Resmi Gazete´de yayımlanacak. 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Anayasa´nın 116. maddesi gereği yerine getirirse, kararın alındığı günden 90 gün sonra gelen ilk pazar seçimin yenilenmesi gerekiyor. Ancak YSK´nın bu süreyi kısaltma yetkisi bulunmakta.

GEÇİÇİ BAKANLAR KURULU GEREKİYOR

TBMM seçimlerinin cumhurbaşkanınca yenilenmesine karar verilmesi halinde, Bakanlar Kurulu çekiliyor ve cumhurbaşkanı Geçici Bakanlar Kurulunu kurmak üzere görevlendirme yapıyor.Geçici Bakanlar Kuruluna, Adalet, İçişleri ve Ulaştırma bakanları TBMM´deki veya Meclis dışındaki bağımsızlardan olmak üzere, siyasi parti gruplarından, oranlarına göre üye alınıyor.



Eski Manisa Milletvekili Abdullah Akarsu son yolculuğuna uğurlandı

Gazi olduğunu cenazesinde öğrendiler

Şırnak'ta kalp krizi sonucu vefat eden uzman çavuş son yolculuğuna uğurlandı

Büyükşehir’den don zararına uğrayan üreticilere destek

23 NİSAN ULUSAL EGEMENLİK VE ÇOCUK BAYRAMI KUTLU OLSUN

Manisa'da gökyüzünü balonlar renklendirdi

Vali Özkan makamını devretti

23 Nisan okullarda da coşkuyla kutlandı

Demirci’yi çocuk sesleri şenlendirdi

Manisa'daki festivalde 2 ton hamsi dağıtıldı

TARIM VE ORMAN BAKAN YARDIMCISI GİZLİGİDER SARUHANLI’DA HASAR GÖREN BAĞLARI İNCELEDİ

Selendi’de şehitler için sergi açıldı

Türkiye Oryantiring Şampiyonası Manisa’da başladı

Soma’da Ahmet Sula’dan unutulmaz bir seminer

Kula’da Kütüphaneler Haftası coşkuyla kutlandı

Don afetini yaşadı çalışmaya ara vermedi

TBMM zirai dondan etkilenen üreticiler için adım attı

Kaymakam Güldoğan, don afeti yaşayan bağları yerinde inceledi

Vali Özkan: "Çiftçilerimizin yanındayız"

Saruhanlılı çiftçiler için don tehlikesi devam ediyor

https://www.youtube.com/@kardelengazetesi45/videos
Gündem 23.08.2015 11:22:20 322 0

Tarih: 23.08.2015 11:22
Haberi Sesli Oku
5.05.2025 11:04:00