GÜNDEM - Hollanda´nın en çok satan gazetesi "De Telegraaf" manşetinde vatandaşlarının Türkiye´de güvenli bir şekilde tatil yapabileceğine dair haberlere yer verdi.

Türkiye´de terör saldırılarının artması ve turizmde yaşanan olumsuzluklara rağmen turistlerin Ege ve Akdeniz kıyılarında güvenli ve rahat bir şekilde tatil yaptıklarını göstermek isteyen Hollanda merkezli tur operatörü Corendon, ülkenin en yüksek tirajlı gazetelerinden "De Telegraaf"ın muhabirlerini Türkiye´ye davet etti.

Gazeteci grubundan iki muhabir ilk olarak Antalya´yı gezdi. Daha sonra Marmaris´e gelen Hollandalı gazeteciler, ilçede iki gün kadar kalarak bölgede tatil yapan vatandaşlarıyla röportajlar yaparak, Marmaris Barlar Sokağı´ndaki sabahın ilk ışıklarına kadar süren eğlencelerini görüntüledi.

Hollandalı gazeteciler, ilçede karşılaştıkları manzarayı, gazetelerinin birinci sayfasına "Gençler Türk diskolarında bolca eğleniyor" diye manşet attı. Haberde, Hollandalı gençlerin barlarda adeta çılgınca eğlendiğini ve tatillerinin sorunsuz geçtiği aktarıldı.

Yabancı gazetecileri konuk eden "Club Karakaş" isimli apart otelin yöneticisi Okan Belger, gazetecilere yaptığı açıklamada, son zamanlarda Türkiye ile ilgili çıkan olumsuz haberlerden Marmaris´in de etkilendiğini belirtti. Turizmdeki rakip ülkelerin bu gibi haberleri çarpıttığını iddia eden Belger, olumsuzlukların tatil bölgelerinde de yaşandığı gibi bir algı oluşturulduğunu belirtti.

Bu durumdan kendileri gibi bölgeye turist getiren yabancı firmaların da rahatsız olduğuna işaret eden Belger, "Biz her ne kadar sosyal medya ortamlarından anlatsak da bu algıyı değiştirmekte yeterli olamıyoruz. Marmaris´te insanların çok güvenli ve rahat bir şekilde tatil yaptıklarını kendi kalemlerinin yazmasının daha etkili olacağını düşündük. Çalıştığımız Hollanda merkezli tur operatörü Corendon ile ortak bir çalışma yapmaya karar verdik. Hollanda´da en çok okunan gazetelerinden birinin muhabirlerini Türkiye´ye davet ettik" dedi.

Belger, konuk ettikleri ancak hiçbir yönlendirme yapmadıkları yabancı gazetecilerin Marmaris Barlar Sokağı´ndaki genelde Hollandalı turistlerin tercih ettiği gece kulüplerini ziyaret ettiklerini ve vatandaşlarıyla röportajlar yaptıklarını dile getirdi.

İki gün üst üste Hollanda gazetesinde Marmaris ile ilgili olumlu haberler çıktığına dikkati çeken Belger, "İnsanların burada çok güvenli, huzurlu, iyi tatil yaptığını gördüler ve gazetelerinde anlattılar. Yabancı gazetelerde bu gibi haberlerin daha fazla yer alması gerekiyor. Bu konuda herkesin daha fazla gayret göstermesi gerekiyor" diye konuştu.

Marmaris´te tatilini sürdüren Hollandalı turistler de Marmaris´te tatillerinin çok iyi geçtiğini ifade etti. Kim Thoen isimli turist, "Marmaris´te sadece parti ve eğlence var" ifadesini kullandı.

Edo De Reuver ise, 9 gündür Marmaris´te tatilde olduklarını ve bunun üçüncü gelişleri olduğunu söyledi. Reuver, "Burada tatilimiz çok güzel geçiyor. Her gün Barlar Sokağı´na gidiyoruz ve hiçbir sorun yaşamadık. Burası çok güvenli ve Türk insanı çok misafirperver" dedi.



Saruhanlı'da Vefat...

Feci kazada karı-koca vefat etti

Manisalı çiftin piknik keyfi faciayla bitti

Saruhanlı'da Vefat...

Büyükşehir’den Engelli Yurttaşa Destek

Turgutlu'da yanan çiftlik evinden ceset çıktı: 3 gözaltı

Yaşlı çift evlerinde ölü bulundu: Katil, kadının oğlu çıktı

Feci kaza; Eğlence mekanından çıkan genç feci şekilde hayatını kaybetti

Paşaköy FK'da Mutlu Çamlıyer dönemi

Yıldızspor 45 FK Yaz Okulu'nda ikinci dönem başlıyor

Bıçaklı dehşet! Yaralılar var

Vahşice katledilip valize konulmuştu: Genç kızın bilinmeyenlerini açıkladı

Kaçak içki operasyonunda 1 tonun üzerinde etil alkol ele geçirildi

Alaşehir'de kaçak tütün operasyonu

Manisa’da YKS mobil tercih danışma noktaları kuruldu

Manisa'da 5 binin üzerinde sentetik ecza hapı ele geçirildi

Bisikletçiler orman yangınlarına dikkat çekmek için pedalladı

Lambayı boşa yakana okkalı tarife. Elektrikte büyük kazık

Kaddafi'nin eski danışmanı Bodrum'da isyan etti: "İskelemi yıktılar, personelimi darp ettiler"

Merhum Başkan Ferdi Zeyrek vefatının 52. gününde dualarla anıldı

Soma'da gençlerin isteği yerine geldi

Ormanlara giriş yasağını delenlere ağır yaptırım

Kalp krizi geçirip hayatını kaybeden polis memuru için tören düzenlendi

Sarıgöl'de orman yangınlarına karşı tedbirler devam ediyor

Orman yangınında yaralanan Kader Dereli'nin tedavisi yoğun bakımda sürüyor

Müdür Öztürk dualarla görevine veda etti

Denizlili orman şehitleri son yolculuklarına uğurlandı

Kaymakam Güldoğan, Salihli basınını unutmadı

Başkan Balaban'ın acı günü

Üç günlük damat kumar borcu yüzünden takılarla birlikte kayboldu

Hayrunnisa Gül'ün çantası, İngiltere kralıyla sohbeti gölgede bıraktı

Bakan Memişoğlu açıkladı: 10 milyon kişinin ölçümü yapıldı, yüzde 70'i fazla kilolu

Elektrik akımına kapılan 2 kişinin ölümüne ilişkin davada sanık sayısı arttı

Saruhanlı'da 15 Temmuz Demokrasi ve Millî Birlik Günü

Kula’da 15 Temmuz Şehitleri dualarla anıldı

Manisa'da 15 Temmuz şehitleri dualarla anıldı

https://www.youtube.com/@kardelengazetesi45/videos
Gündem 2.08.2015 15:42:25 618 0

Tarih: 02.08.2015 15:42 Güncelleme: 02.08.2015 15:42
Haberi Sesli Oku
3.08.2025 10:13:00