GÜNDEM - T.C. Başbakanlık Basın Yayın ve Enformasyon Genel Müdürlüğü (BYEGM) ile Kamu Diplomasisi Koordinatörlüğü (KDK) işbirliğiyle 11-15 Ekim 2015 tarihleri arasında Hırvatistan gazeteci heyeti programı düzenleniyor. Program kapsamında Hırvatistan´dan 7 kişilik basın heyeti Ankara, Gaziantep ve İstanbul´da misafir edilecek.

Gazeteci Heyetleri Programı´nın 11´nci konuğu olan Hırvatistan Gazeteci Heyeti, program kapsamında ilk olarak Dışişleri Bakanlığı´nı ziyaret etti. Türkiye´nin dış politikası ve Türkiye - Hırvatistan ilişkileri hakkında bilgi alan heyet daha sonra BYEGM´yi ziyaret ederek Genel Müdür Sayın Cemalettin Haşimi ile bir araya geldi. Haşimi, Hırvatistanlı gazetecilerle yaptığı görüşmede Türkiye´nin Avrupa Birliği (AB) üyelik süreci kapsamında iki ülke ilişkilerini değerlendirdi. Türkiye´nin Suriyelilere yönelik yardımlarına da değinen Haşimi, konuk heyetin Gaziantep gideceğini ve Suriyelilerin misafir edildiği geçici barınma merkezlerinde yürütülen faaliyetleri yerinde görme imkânı yakalayacağını söyledi. 

Program, T.C. Başbakanlık Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA), T.C. Başbakanlık Afet ve Acil Yönetimi Başkanlığı (AFAD) ziyaretleriyle devam edecek. Ankara programının ardından Gaziantep´e gidecek olan heyet Nizip Konteyner Kenti´ni ziyaret ederek Suriyeli misafirlerle bir araya gelecek. Hırvatistan Gazeteci Heyeti Programı Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu (DEİK), İstanbul´un çeşitli tarihi ve turistlik mekânlarının ziyaretleriyle sona erecek.

Ülke kamuoylarının Türkiye hakkında doğrudan bilgi edinmesini sağlamak amacıyla düzenlenen Gazeteci Heyetleri Programı kapsamında 2015 yılında Rusya Federasyonu, Türk Dili Konuşan Ülke ve Topluluklar, Hindistan, Uganda, Kuveyt, Arjantin, Gürcistan, Irak Kürdistan Bölgesel Yönetimi (IKBY), Libya, Bahreyn ve Latin Amerika´dan gazeteciler Türkiye´de ağırlanmıştı.

 

 

 

 



Şırnak'ta kalp krizi sonucu vefat eden uzman çavuş son yolculuğuna uğurlandı

Büyükşehir’den don zararına uğrayan üreticilere destek

23 NİSAN ULUSAL EGEMENLİK VE ÇOCUK BAYRAMI KUTLU OLSUN

Manisa'da gökyüzünü balonlar renklendirdi

Vali Özkan makamını devretti

23 Nisan okullarda da coşkuyla kutlandı

Demirci’yi çocuk sesleri şenlendirdi

Manisa'daki festivalde 2 ton hamsi dağıtıldı

TARIM VE ORMAN BAKAN YARDIMCISI GİZLİGİDER SARUHANLI’DA HASAR GÖREN BAĞLARI İNCELEDİ

Selendi’de şehitler için sergi açıldı

Türkiye Oryantiring Şampiyonası Manisa’da başladı

Soma’da Ahmet Sula’dan unutulmaz bir seminer

Kula’da Kütüphaneler Haftası coşkuyla kutlandı

Don afetini yaşadı çalışmaya ara vermedi

TBMM zirai dondan etkilenen üreticiler için adım attı

Kaymakam Güldoğan, don afeti yaşayan bağları yerinde inceledi

Vali Özkan: "Çiftçilerimizin yanındayız"

Saruhanlılı çiftçiler için don tehlikesi devam ediyor

Manisa'da don afeti üzüm bağlarına büyük zarar verdi

Don afetinin sadece Sarıgöl’e zararı 2,25 milyar TL

https://www.youtube.com/@kardelengazetesi45/videos
Gündem 14.10.2015 11:53:46 387 0

Tarih: 14.10.2015 11:53
Haberi Sesli Oku
3.05.2025 11:04:00