Anahtar Kelimeler: HESAP KLİBİNDE KONUŞAN ELLER

MEDYA - Geçtiğimiz haftalarda ?Kış Güneşi? dizisine özel kliplenen ve izlenme rekoru kıran Tansel Karaduman´ın yeni single şarkısı ?Hesap Ver?in klibi çekildi?

Adını ilk kez 2014 yılında ?Her Gece´ şarkısıyla duyduğumuz Tansel Karaduman, uzun bir aradan sonra geçtiğimiz haftalarda Bonus Müzik markasıyla yayınladığı ?Hesap Ver? isimli single çalışmasına klip çekti.

Sözü ve müziği Şehrazat´a, düzenlemesi Yusuf Sağlamlar´a ait olan, 25 yıl önce Aşkın Nur Yengi´nin seslendirdiği ve Tansel Karaduman´ın yeniden can verdiği şarkının klibi tüm müzik kanallarında ve sosyal medyada yerini aldı.

Herşeyini kaybetmiş bir adamın hatıralarını canlandırmak için, yıllar sonra yaşadığı eve geri dönmesini konu alan klibin yönetmenliğini bugüne kadar reyting rekorları kıran birçok dizi ve sinema filminin yardımcı yönetmenliğini yapan Mehmet Köse üstlendi. Zekeriyaköy´de terkedilmiş bir evde çekilen klipte performans sanatçıları Melis Tuzcuoğlu ve Berk Şenöz Tansel Karaduman´a danslarıyla eşlik etti.

Yaklaşık 30 kişilik bir ekibin çalıştığı klipte, ?Arri Alexa Ev? kamera tercih edildi. Sinemasal görüntü ve ölçeklerin yer aldığı klipte atmosfer ve duygu akışına göre parçayı destekleyen özel ışıklar tercih edildi ve klip, color correction çalışması ile desteklendi. 

Klip, Tansel Karaduman, performans sanatçıları ve işaret dili çevirmeninin, şarkının duygusunu 7´den 70´e herkese verebilmek adına birlikte 3 farklı performansı aynı anda sergilendikleri görsel bir şölen olma özelliği taşıyor. 

Tansel Karaduman, 7 Haziran ?Dünya İşaret Dili Bayramı?nda herkesin dili ve sesi olmak için bir ilke imza attı?

Klibinde ?konuşan ellerle? işaret diline yer veren Tansel Karaduman, işitme engellilerin de şarkıyı hissedebilmelerine imkan sağladı. İlk kez 7 Haziran Dünya İşaret Dili Bayramı´nda yayınlanan klip, milyonlarca işitme engellinin dili oldu.

İşitme engelliler ve onların ailelerinin aynı duyguda birbirlerine eşlik edebilmeleri için İşitme Dili Çevirmeni Aynur Karademir tarafından işaret dili anlatımı yapılan şarkının klibi Türk Pop müziği tarihinde ilk olma özelliği taşıyor. 

?Hesap Ver? Künye:

Söz&Müzik: Şehrazat

Aranje: Yusuf Sağlamlar

Yönetmen: Mehmet Köse

Görüntü Yönetmeni: Erhan Derinoğlu

Kurgu Yönetmeni: Koray Taşan

Işık Şefi : Burak Yıldırım

Tuşlu çalgılar: Yusuf Sağlamlar

Yaylı Enstrümanlar: İstanbul Strings

Davul: Aydın Karabulut

Bas Gitar: Hami Barutçu

Klasik ve Akustik Gitarlar: Erdem Sökmen

Elektrik Gitar: Gökay Semercioğlu

Mix & Mastering: Tarık Ceran

TANSEL KARADUMAN HAKKINDA:

Tansel Karaduman, Zonguldak´ta doğdu. İlk ve Orta öğrenimini Zonguldak´ta tamamladı. Üniversite eğitimi sırasında başlayan müzik tutkusu onu genç yaşta sahne hayatı ile tanıştırdı. Uzun süre Bodrum gece hayatının sayılı solistlerinden biri olan Karaduman, 2001 yılının yaz aylarında aldığı bir teklif ile Büyük Kulüp ve Moda Deniz Kulübü´nde sahne almak üzere İstanbul´a yerleşti. Ece Bar , Zihni Bar gibi İstanbul´un birçok seçkin ve değerli mekanlarında sahne aldı. Kurduğu orkestra ile yurtiçi ve yurtdışında birçok özel davette sahne performansı sergiledi.

2009 yılında Asım Ekren, Cengiz Özdemir, Hami Barutçu gibi değerli müzisyenlerin kurduğu ?Randevu? orkestrasında solist olarak görev aldı. Böylece profesyonel müzik hayatını daha da pekiştirmiş oldu. 2012 yılında müzikal anlayışına saygı duyduğu Genco Arı ile tecrübelerini birleştirerek ilk solo albümünün çalışmalarına başladı. 2014 yılında müzik prodüktörlüğünü ve aranjelerini Genco Arı ile yaptıkları ?Her Gece? isimli albümünü çıkardı. Albüme adını veren ?Her Gece? şarkısının söz ve müziği sanatçıya aittir. Albümün ilk klibi ise ?Çaresiz? isimli şarkıya çekilmiştir.

Sahne repertuvarı ile kaliteli eğlence anlayışında fark yaratmanın dışında, uzun süren albüm sessizliğini sözü ve müziği Şehrazat´a ait olan ?Hesap Ver? şarkısı ile bozan Tansel Karaduman´ın single çalışması 7 Mayıs 2016 tarihinde tüm dijital platformlarda yayınlandı.

Tansel Karaduman, sektördeki çok değerli müzisyenlerden oluşan orkestrası ile İstanbul başta olmak üzere Türkiye´nin birçok ilinde konserler vermektedir.



Jandarma’nın üç aylık takibi sonuç verdi, uyuşturucu örgütü çökertildi

Fethiye'de 'piton' nöbeti

Başından silahla vurulan 20 yaşındaki genç kaldırıldığı hastanede yaşamını yitirdi

İnşaat işçisi 52 gündür kayıptı... Canlı yayın çıkışında cinayeti itiraf etti!

Korkunç cinayette dehşete düşüren detay! 'Dur yapma, boşanmaktan vazgeçtim' diye yalvarmasına rağmen katletti

Kan donduran vahşet! Cinnet getiren komiser yardımcısı katliam yapıp intihar etti

Bıçaklanan şahıs hayatını kaybetti

Kanlı gece; 1 ölü, 2 yaralı

Yanında çalıştığı patronunu boğazından bıçaklayarak öldürdü

13 gündür aranıyordu, cansız bedeni bulundu

Eski Sevgilisinin Evinde Cinayet: 2 Tutuklama

Boşanma aşamasındaki eşini öldürüp intihar etti

Pencereden düşen yaşlı kadın hayatını kaybetti

'Elimde fotoğrafların var, seni rezil ederim'... Kızının eski sevgilisini öldüren baba cinayeti anlattı

Kayıp Polonyalı turist ölü olarak bulundu

Yeniden yargılanacak olan taciz sanığı hakkında korkutan iddia

Korkunç cinayet

Kan donduran cinayet: Ablasını sırtından bıçakladı!

Bir kişi, eski sevgilisinin arkadaşını bıçakla öldürdü

Bedriye Kılıç cinayeti... Eşi boğarak öldürüp uçurumdan atmıştı! Cesedin bulunması için yeniden arama yapıldı

https://www.youtube.com/@kardelengazetesi45/videos
Medya 7.06.2016 18:20:42 587 0

Tarih: 07.06.2016 18:20

Haberi Sesli Oku