Herkes İçin Turizm Derneği üyeleri Manisa’da ağırlandı
Manisa Büyükşehir Belediyesi, İzmir’den gelen ‘Herkes İçin Turizm Derneği’ üyesi 30 kişilik kafileye Manisa’da bulunan tarihi ve kültürel mekânları gezdirdi. Manisa’nın tarihi ve kültürel mekânlarını çok beğendiğini belirten kafile geziyi düzenleyen Manisa Büyükşehir Belediyesi’ne ve Büyükşehir Belediye Başkanı Ferdi Zeyrek’e teşekkürlerini iletti.
Engelli bireylerin turizm sektörü, turizm faaliyetleri, kültür sanat ve spor etkinlikleri aracılığı ile yaşam kalitesini yükseltmek amacıyla kurulan ‘Herkes İçin Turizm Derneği’ üyesi 30 kişilik kafile kent merkezinde ağırlandı. Düzenlenen Manisa kültür gezisine engelli bireyler ve yakınları katıldı. Manisa’nın önemli tarihi yapılarından birisi olan Tıp Tarihi Müzesi ve Uluslararası Mesir Macunu Festivali’ne ev sahipliği yapan Hafsa Sultan Camii’ne gidildi. Kafileye Sultan Camii’nin ve Tıp Tarihi Müzesi’nin tarihteki yerine ilişkin bilgi verildi. Daha sonra Mimar Sinan’ın Ege Bölgesi’ndeki tek eseri olma özelliğini taşıyan Muradiye Camii ziyaret edildi. Ardından, Saruhan Bey’in torunu İshak Çelebi tarafından 1368-1369 yılları arasında yaptırılan ve Manisa manzarasını izleme imkânı sunan Mevlevihane ziyaret edildi. Öğle yemeğinden sonra Manisa’da bulunan çeşitli eserlerin maketlerinin yer aldığı Şehzadeler Park’ın ziyaret edilmesinin ardından gezi programı sona erdi.
Herkes İçin Turizm Derneği Başkanı Ali Aydoğmuş, “Doğuştan görme engelliyim, Herkes İçin Turizm Derneği benim gönüllü yaptığım işim. Biz dernek olarak İzmir’de kurulduk ve farklı engelli bireyler ile birlikte kültürel geziler yapıyoruz. İlk defa Manisa’ya geldim bizim açımızdan keyifliydi çünkü Osmanlı tarihi açısından önemli kentlerden olan Manisa’yı gezdik. Bize bu fırsatı sunduğu için Büyükşehir Belediyesi’ne ve Şehzadeler Belediyesi’ne teşekkür ediyorum. Engelsiz bir yaşam ve engelsiz bir kültür için devam” diye belirtti.
İki yaşından beri ortopedik engelli olduğunu belirten Abidin Harputluoğlu, “Bu geziye katılmak benim için güzel bir duyguydu. Manisa’nın tarihi ve kültürel mekânlarını çok beğendim. Geziyi düzenleyen Manisa Büyükşehir Belediyesi’ne ve bana engelsiz nakil aracı tahsil eden Şehzadeler Belediyesi’ne teşekkür ediyorum.” dedi.



Trafik kazası: 1 ölü

Yunusemre Belediyesi Esnaf Birimi’nden Bakkallar Odası’na Ziyaret

Tıra çarpan otomobilde 4 kişi yaralandı

Kula İlçe Emniyet Müdürlüğü suçlulara göz açtırmıyor

Avukatlardan cübbeyle araç tanıtımı yapan galericiye suç duyurusu

“BASININ SORUNLARINI ELBİRLİĞİ İLE ÇÖZECEĞİZ”

KÖPRÜBAŞI’NDA KASIM AYINDA ÇİLEK BEREKETİ

Saruhanlı'da vefat...

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz'a MCBÜ'de ‘Fahri Profesörlük' unvanı

Manisa TSO’dan yapısal reform vurgusu

Minik öğrencilere tasarruf ve tutumluluk eğitimi verildi

Salihli'de Galatasaray Taraftarlar Derneği açıldı

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz: "Türkiye olarak yeni bir eşikteyiz"

ESRA ÖZTÜRK BEN DEĞİL MÜZİK SOUNDUM DEĞİŞTİ

Pembe umut, güçlü dayanışma

Tali yoldan ana yola bağlanmak isteyen otomobil ile kamyonet çarpıştı; 1 ölü

Kamyon şarampole devrildi, sürücü mahsur kaldı

Yanan araç kullanılamaz hale geldi

AŞKLA AKM’NİN YOLUNU TUTTULAR

Metruk binada çıkan yangın korkuttu

Silahla patronuna saldırmıştı, 7 yıl hapis cezasına çarptırıldı

https://www.youtube.com/@kardelengazetesi45/videos
Güncel 25.11.2024 09:36:00 1121 0
Tarih: 25.11.2024 09:36 Güncelleme: 25.11.2024 09:36
Haberi Sesli Oku