DEMİRCİ - Celal Bayar Üniversitesi (CBÜ) Demirci Meslek Yüksek Okulu öğrencileri uygulamalı ders kapsamında memleketlerine özgü el sanatları ve yöresel yiyecekleri açtıkları stantlarda sergilediler. Stantlarda hem ders gören öğrenciler bir taraftan da para kazanmanın keyfini yaşadılar.
Demirci Meslek Yüksek Okulunda bu yıl birincisi düzenlenen `Girişimcilik Şöleni` kapsamında okul öğrencileri kendi memleketlerine özgü yöresel yiyeceklerini sergileyerek satış yaptılar. Türkiye`nin farklı bölgelerinden gelen öğrenciler, Bursa`nın İskender Döneri, Mardin`in çiğ köftesi, Hatay`ın künefesi gibi yöresel tatları hem girişimcilik ruhlarını ortaya çıkarmak hem de yörelerinin kültürel zenginliklerini tanıtmak için kurdukları stantlar büyük ilgi gördü. Öğrenciler açtıkları stantlarla hem derslerindeki görevleri yerine getirdiler hem de para kazandılar.
Demirci Meslek Yüksek Okulu Eğitim Görevlisi Ahmet Yavuz Çamlı ders ile ilgili olarak, Okulumuzun Bankacılık ve Sigortacılık, Muhasebe ve Vergi Uygulamaları derslerinde girişimcilik derslerine giriyorum. Öğrencilerimizin bizden her zaman bir isteği vardı. İş hayatına girmekten korkuyoruz. İş hayatında bizim hiçbir deneyimimiz yok. Bu sene ilk defa Celal Bayar Üniversitesi Demirci Meslek Yüksek Okulunda girişimcilik dersi geldi. Bu ders kapsamında öğrencilerimiz KOSGEB destekli sertifika alıyorlar. Biz sınıflarda derslerde teorisini veriyoruz öğrencide bunun uygulamasını yapıyorlar. Biz teoriyi verdik öğrenciye motivasyonunu sağladık ve ne yapmaları gerektiğini anlattık. Artık gerisini öğrenciye bıraktık. Yaklaşık üç günden bu güne stantlarımız açıktır. Her öğrenci kendi içinden geleni istediği gibi yapmaktadır. Bütün masraflar öğrencilerimize aittir. Yani kendi yetenekleri kendi galibiyetleri doğrultusunda öğrencilerimiz stantlar açtılar. İçlerindeki girişimcilik ruhları varsa onları dışarıya çıkarmaya çalışıyorlar. Bu uygulama ile okulumuzdan mezun olan öğrencilerin iş hayatında daha etkin olacağını kanısındayım." dedi.
Uygulamalı dersten dolayı çok memnun olduklarını dile getiren öğrenciler de bu uygulamanın iş hayatında kendilerine çok faydalı olacağını belirttiler.



Alaşehir Belediyesi'nden merhum Ferdi Zeyrek için pilav hayrı

Besim Dutlulu'nun ilk ziyareti Ferdi Zeyrek'in mezarı oldu

Başkan Zeyrek'in ölümüyle sonuçlanan olayda 3 şüpheli tutuklandı

Manisa Belediyesi Yeni Akit ve Zekeriya Say için harekete geçti!

Bir Lokma Bin Dua: Ferdi Başkanımızın Aziz Hatırasına

Merhum Başkan Zeyrek anısına hayır yapıldı

Başkan Zeyrek’i kurtarmak için zamanla yarışıldı

SARUHANLI’DA JANDARMA TEŞKİLATININ 186. KURULUŞ YILDÖNÜMÜ KUTLAMALARI

Havuzlarla ilgili korkutan gerçek

CHP Genel Başkanı Özel, Başkan Zeyrek için düzenlenen mevlide katıldı

Nehir Zeyrek’ten Tepki: ‘O adamı nasıl serbest bırakabiliyorsunuz?’

Yarbay Melih Gülova şehadetinin yıldönümünde Manisa’da anıldı

Başkan Zeyrek'in avukatından yazılı açıklama

Ferdi başkanın ailesine taziye akını devam ediyor

Ferdi Zeyrek'in ölümünde 'bilirkişi raporu' netleşiyor

Özgür Özel'den Ferdi Zeyrek’e Son Veda!..

Ferdi Zeyrek için taziye kabulüne başlandı

Binlerce Manisalı, Ferdi Başkanlarını gözyaşlarıyla uğurladı

Özgür Özel Zeyrek ailesini biran olsun yalnız bırakmadı

Belediye önüne Başkan Zeyrek’e acı veda

https://www.youtube.com/@kardelengazetesi45/videos
Eğitim 15.05.2015 09:38:49 1646 0

Tarih: 15.05.2015 09:38
Haberi Sesli Oku
18.06.2025 12:38:00